Dezosarea pulpelor de pui

Postat de dakris in Tehnici pe 13 Mar 2012, 15:44

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Pentru a vedea tehnica video click pe link-ul de mai jos:

 

http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

 

Facem o incizie circulara la baza osului de la pulpa inferioara in asa fel incat sa sectionam pielea si tendoanele existente. Miscam energic osul in stanga, dreapta pana simtim ca s-a dizlocat din articulatia superioara  apoi prin miscare circulara extragem osul.

Cu un cutit  cu varf, bine ascutit sectionam pulpa superioara in lung pe langa os pe ambele parti si continuam sa sectionam si partea inferioara al pulpei de jos pe mijloc in asa fel incat sa se desfaca.

In acest moment introducem varful cutitului sub os si il desprindem usor prin taiere , detasam si articulatia ramasa tot prin taiere  si  extragem si cel de-al doilea os.

Atentie in partea inferioara a pulpei mai exista un oscior mai mic pe care il vom indeparta cu jutorul cutitului.

Iata pulpa gata dezosata, nu ne mai ramane decat sa il pregatim dupa bunul nostru plac. 

Comentarii (8)

14.03.2012, 07:39

Ma bucur ca v-a fost de folos, va dati seama ca si eu aveam nevoie de sfatul asta ca altfel nu il cautam

14.03.2012, 11:29

da este bine de stiut

13.04.2012, 23:37

buna idee

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)