Dezosarea pulpelor de pui

Postat de dakris in Tehnici pe 13 Mar 2012, 15:44

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

Pentru a vedea tehnica video click pe link-ul de mai jos:

 

http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

 

Facem o incizie circulara la baza osului de la pulpa inferioara in asa fel incat sa sectionam pielea si tendoanele existente. Miscam energic osul in stanga, dreapta pana simtim ca s-a dizlocat din articulatia superioara  apoi prin miscare circulara extragem osul.

Cu un cutit  cu varf, bine ascutit sectionam pulpa superioara in lung pe langa os pe ambele parti si continuam sa sectionam si partea inferioara al pulpei de jos pe mijloc in asa fel incat sa se desfaca.

In acest moment introducem varful cutitului sub os si il desprindem usor prin taiere , detasam si articulatia ramasa tot prin taiere  si  extragem si cel de-al doilea os.

Atentie in partea inferioara a pulpei mai exista un oscior mai mic pe care il vom indeparta cu jutorul cutitului.

Iata pulpa gata dezosata, nu ne mai ramane decat sa il pregatim dupa bunul nostru plac. 

Comentarii (8)

14.03.2012, 07:39

Ma bucur ca v-a fost de folos, va dati seama ca si eu aveam nevoie de sfatul asta ca altfel nu il cautam

14.03.2012, 11:29

da este bine de stiut

13.04.2012, 23:37

buna idee

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]