Fasolea uscata

Postat de Oana in Legume pe 2 Mai 2009, 17:58

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza
Fasolea uscata

Fasolea are foarte putina grasime si aproape deloc colesterol. Are virtuti deosebite, printre altele fiind cunoscuta si sub denumirea de „mancator de zahar” pentru ca este foarte bogata in fibre vegetale care împiedica absorbtia zaharurilor si reduc secretia de insulina. Fasolea este o sursa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu.

Mancand fasole in mod constant veti obtine nenumarate avantaje pentru ca:

• Micsoreaza riscul de cancer la colon
• Reduce colesterolul din sange, ca si LDL sau “colesterolul rau” care provoaca boli de inima
• Reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2
• Obunatateste controlul diabetului de tip 1 si 2
• Intareste sistemul imunitar

In fasole gasim cel mai bun tip de carbohidrati complecsi - nutrientii care furnizeaza energie pentru muschi si creier. Acestia au un indice glicemic foarte mic cu abilitatea unica de a oferi energie pe o perioada de timp foarte lunga pentru ca se elibereaza foarte incet in sistemul circulator.

Comentarii (1)

12.02.2011, 20:24

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]