Interviurile bucataras.ro: Pungasa_Rogue

Postat de Bucataras in Bucatarasii pe 10 Aug 2015, 12:25

Articol pe placul a 30 bucatarasi
comenteaza

De ceva vreme avem pe Bucataras un spiridus discret dar harnicut care posteaza retete frumoase si cu suflet. Ne-am gandit sa o cunoastem cu totii mai bine pe bucatarasa asta care, desi este cu noi de mai putin de un an, se apropie vertiginos de 150 de retete si nu orice retete... ;). Ii multumim, ii uram ani multi pe Bucataras si abia asteptam sa ne cunoastem! :).

Antreul


1.Sa ne prefacem ca nu ne stim aproape deloc. Asadar, cine esti si ce ai facut in ultimii 20 de ani?

Ma numesc Andra Marina Constantinescu. Am 26 de ani si sunt din Pitesti, minunatul oras al lalelelor.

In ultimii 20 de ani mi-am trait copilaria, jucandu-ma cat mai mult si cat mai frumos. Am legat prietenii, care, din pacate, nu mai sunt la fel de stranse. Am urmat scoala generala, care s-a dovedit a fi cea mai frumoasa perioada pentru mine, apoi am urmat liceul (un moment mai putin placut in viata mea). Am stat 2 ani si jumatate la un liceu cu un profil nepotrivit pentru mine (chimie-biologie) si intr-un colectiv ostil, in care nu m-am regasit. Apoi am hotarat sa ma transfer la un alt liceu si sa las totul in urma. Acolo am intampinat o cu totul alta atmosfera: niste colegi cu mentalitate diferita fata de cea a fostilor colegi si profesori intelepti, de la care am avut ce invata, in special de la orele de stiinte sociale (etica, sociologie, filosofie). Pe sotul meu (este nepotul lui Merisor) l-am cunoscut inainte sa ma mut la celalalt liceu, pe internet (cred ca o sa radeti). Am terminat liceul cu media cea mai mare din clasa, apoi am urmat scoala de soferi. Cand ma pregateam sa incep facultatea si sa dau examen pentru permis, cand toate erau "roz", lumea s-a metamorfozat si a trebuit sa aleg un alt drum, acela de a deveni mama si de a avea grija de propriul pui. M-am casatorit la 19 ani, am hotarat sa stam impreuna cu parintii mei (eu neavand serviciu) si am nascut o fetita, care intre timp s-a facut mare (acum are 6 ani). Am luat si permisul din prima si am terminat si facultatea, dar am urmat-o la frecventa redusa pentru a putea avea grija de copil. In perioada sarcinii am abuzat de mancare, un fapt regretabil, zicand ca poate o data-n viata sunt gravida si ca trebuie sa-mi fac toate poftele. Astfel, de la 50 kg cred ca am ajuns la 80 kg la finalul sarcinii. Din pacate, de atunci au aparut si problemele de sanatate: pe langa durerile de spate, au aparut durerile groaznice de "stomac". Timp de 6 ani am suferit aceste dureri, care s-au dovedit, de fapt, a fi din cauza fierii, noroc ca am fost salvata in ultimele clipe si am fost operata in ianuarie, anul acesta (altfel nu v-as mai fi povestit acum despre mine :))). Ce sa va mai spun...sunt un om care isi asuma responsabilitatea si indura orice atunci cand este necesar si nu are alte optiuni, dar cand privesc in urma la lucrurile care m-au marcat (nasterea, operatia) si la conditiile pe care le-am indurat (in spital) imi vine sa-mi plang de mila :))). Dar totul a trecut si trebuie sa privesc inainte.

Si poate ca sunt o fire cu vorba aspra uneori, dar in adancul sufletului imi pare rau pentru ceea ce zic.

2. Care sunt calitatile pe care prietenii le apreciaza la tine?

Nu stiu ce calitati apreciaza prietenii la mine, mai ales ca nu am foarte multi, dar va pot spune ca sunt o persoana serioasa, sincera, corecta, responsabila si organizata.

3. Principalul tau defect?

Sunt impulsiva (cel mai mare defect al meu), prea sincera (si asta ii deranjeaza pe unii) si fixista (eu as zice ca este o calitate, dar ceilalti, care nu sunt fixisti, considera acest lucru deranjant).

4. Care sunt cele mai indraznete planuri pe care le ai?

De cativa ani am inceput sa nu-mi mai fac planuri pentru ca niciodata nu mi-au iesit asa cum mi-am propus eu si am fost dezamagita, asa ca traiesc la voia intamplarii (dar imi fac planuri pentru urmatoarea zi, in general).

5. Cum te-ai indragostit de Bucataras.ro? (fara sa stii ca site-ul a fost lansat de doi barbati) :))

Pe bucataras cred ca am mai intrat de multe ori, cautand retete noi, dar am inceput sa devin dependenta (mai degraba) dupa ce Merisor m-a indrumat catre acest drum, povestindu-mi ce prietenii frumoase a legat aici si cat de bine si variat a inceput sa gateasca de cand face parte din aceasta comunitate.

6. Unde petreci mai mult timp intr-o zi: pe net sau in bucatarie?

As zice ca sunt zile in care stau mai mult in bucatarie si zile in care stau mai mult pe net. Oricum, telefonul este conectat in permanenta la net :)))

7. Cand si cum ti-ai descoperit talentul in bucatarie?

De cand eram mica imi placea sa stau in bucatarie, in special sa spal vase, dar tin minte ca am facut si  niste spaghete cu lapte si le-am colorat in roz, iar uneori mai faceam si ciorba de cartofi. Si fiindca fac parte din "generatia cu cheia de gat" trebuia mereu sa imi prepar de mancare. Bine-nteles ca la 7-8 ani cel mai usor este sa faci cartofi prajiti, oua ochiuri si salata de rosii cu castraveti si ceapa. Apoi, in perioada scolii nu m-a mai preocupat gatitul, dar l-am regasit acum, mai ales de cand sunt pe bucataras.ro. In plus, eu sunt o persoana mai pretentioasa, care nu mananca orice si care nu prea mananca gatit, asa ca am noroc ca stau cu ai mei (pentru ca mananca ei ce gatesc sau ce nu-mi place).

Felul principal

1.Care e felul de mancare care iti aduce aminte de copilarie?

Nu stiu daca se poate numi fel de mancare, dar categoric laptele proaspat si pur de la vacuta servit cu mamaliga calda mi-aduc aminte de copilarie, de perioada cand stateam la bunica (mama tatalui meu) la tara. O alta mancare ce-mi aminteste de copilarie este varza alba acrita cu zarzare (corcoduse), servita tot cu mamaliga si cartofii prajiti cu branza rasa pe deasupra, serviti cu gogosar. Aceste feluri le-am mancat la o vecina bucuresteanca, la tara, pe la care ma duceam des pentru ca avea o nepoata cu care ma jucam toata ziua. Anca o chema. Si, in final, un alt fel de mancare ce-mi aminteste de copilarie ar fi cartofii noi si mici, prajiti intregi, pe care ii pregatea cealalta bunica a mea (mama mamei mele).

2. Ce ai manca in fiecare zi si tot nu te-ai satura?

In ceea ce priveste mancarea, cred ca m-as plictisi pana la urma, mai ales ca am perioade cand mananc timp de cateva zile acelasi lucru, apoi trec la altceva (deci ma satur), dar nu trebuie sa-mi lipseasca painea sau mamaliga atunci cand mananc mancare. Si totusi, bananele cred ca sunt cele de care nu m-as satura pentru ca atunci cand eram mica, mama imi cumpara o banana in fiecare zi.

3. Unde ai mancat cel mai tare preparat ever?

Nu prea sunt iesita in lume, nu pot sa spun ca am mancat cel mai tare preparat pana acum, dar pot sa spun ca imi plac niste sandvisuri facute la un fast-food local si o prajitura numita "Contesa", vanduta de o cofetarie, tot locala. Sper ca intr-o zi sa prepar si eu aceasta prajitura minunata, chiar daca nu ii stiu reteta.

4. Care e reteta cu care dai pe spate pe oricine, oricand?

Punctele mele forte as putea sa spun ca sunt pandispanul si checul, pe care le prepar de multi ani si am avut timp sa le exersez.

5. Care e cel mai bun pont culinar pe care l-ai primit vreodata?

Am primit multe ponturi de la mama, gatind alaturi de ea, si cel mai bun a fost ca albusurile nu se bat spuma fara un praf de sare.

6. Care e cea mai mare boacana pe care ai facut-o in bucatarie?

Boacane am facut multe, ca oricare, nici nu mi le mai amintesc, dar memorabil este cand am batut niste albusuri fara sa pun sare si le-am aruncat pentru ca nu s-au facut spuma, am vrut sa fac un blat de tort, dar nu am pus faina suficienta si a iesit cu o gaura in mijloc :))), iar pe ordinea de zi este arsul mancarii si faptul ca ori nu pun sare suficienta, ori pun prea multa in mancare (o mai drege mama :))).

7. Ce nu ai manca nici daca ti s-ar oferi la schimb un sac de bani?

Nu as manca lucruri hidoase sau animale de tot felul.

Desertul

1.Ce ti se pare sexy?

Apreciez frumusetea, atat a barbatilor, cat si a femeilor si cred ca fiecare are ceva sexy la corpul lui: poate fi vorba de par, ochi, gene sprancene, buze, barba (doar la barbati, bine-nteles :))), piept, picioare sau posterior. Pe cineva sigur va atrage unul dintre aceste elemente. Cat despre sotul meu, ceea ce m-a atras la el au fost ochii si genele, iar acum mi se pare sexy pieptul lui bronzat :)))

2. Cum arata barbatul ideal, in viziunea ta?

M-am gandit la aceasta intrebare, in special cand eram mai mica si aparea in oracole, si am definit baiatul/barbatul ideal ca fiind destept, frumos si cu bani. Dar, am ajuns la concluzia ca tot ce conteaza este sa fie destept pentru ca astfel le poate face pe toate. Si as adauga ca trebuie sa fie respectuos si sincer.

3. La ce visezi?

Dupa cum spuneam si cu planurile, am cam incetat sa visez, dar in adancul sufletului mi-as dori o casa frumoasa, cu multe flori si un job bun, la care sa ma duc de drag. Si bine-nteles, sa fim sanatosi si sa fie pace in lume.

4. Ce pasiuni ai?

Pasiunea mea este legata de orice tine de lucrul facut de mana. Imi place sa creez mereu cate ceva.

5. Ce urasti cel mai mult?

Cel mai mult urasc sa mi se spuna ce sa fac. Imi place sa primesc "sfaturi" doar atunci cand le cer, le analizez mult timp, iar decizia finala prefer sa o iau eu, fara sa-mi spuna altcineva ce ar trebui sa fac. Altceva care nu-mi place sunt oamenii falsi, mincinosi. Eu fiind o persoana sincera, prefer sa mi se raspunda la fel de sincer. Urasc foarte mult si prostia. De asemenea, nu-mi place ca cineva sa-mi umble prin lucruri.

6. Cum te relaxezi?

Ma relaxez uitandu-ma la tv, in general la seriale pentru adolescenti, la desene animate sau la un film bun (copilaresc inca). Ma relaxez si atunci cand creez un lucru handmade, cand gatesc, ma plimb si mai ales, atunci cand stau pe pieptul sotului meu. De asemenea, am multe flori de apartament pe care le ingrijesc cu mare drag, iar asta imi da o stare de bine.

7. Culoarea / genul de muzica / florile preferate?

Culoarea mea preferata este albastru.

Ascult aproape toate genurile de muzica, fiecare dandu-mi o alta stare, dar in general prefer artisti straini si melodiile in limba engleza. Si bine-nteles, ca toti ceilalti, imi plac artistii pe care i-am ascultat la "vremea" mea, in adolescenta, dar si artistii mai tineri decat mine, care aduc ceva nou.

Inca nu m-am oprit la o floare preferata...imi plac toate florile. Fiecare anotimp are florile lui si toate sunt frumoase prin aspectul lor, culoare sau miros.

 

NOTA DE PLATA



Ai la dispozitie minimum 5 minute si maximum o viata sa vorbesti frumos despre Bucataras.ro. Incepe aici:

Bucataras.ro este un loc vesel, cu oameni frumosi, pe care ii admir pentru retetele lor minunate. Este locul in care gasesc inspiratie si locul in care pot sa expun ceea ce trebaluiesc cu sudoare in bucatarie. Sper ca am cuprins in aceste cuvinte tot ceea ce era mai important.

 

 

Comentarii (39)

12.04.2017, 16:34

12.04.2017, 16:37

Multumesc, Criss!

14.09.2018, 16:23

Esti un om frumos, cu o maturitate si sinceritate pe care le apreciez! Mi-a placut sa recitesc interviul tau si sa te cunosc macar un pic. Am descoperit ca avem cateva lucruri in comun (cartofii prajiti (sa fie noi) cu branza rasa si mamaliga, pasiunea pentru flori si handmade).
Iti doresc numai bine! Sa fiti sanatosi si impliniti!
Cu drag,
Anca

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]