Ketchup

Postat de Miha in Alimente pe 16 Noi 2009, 13:42

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Este un sos rosu, dens, picant si condimentat, care nu se stie clar de cine a fost descoperit. Navigatorii englezi au adus din Malaezia sosul "kechap", un sos de peste, tipic asiatic, preparat din peste fermentat, scoici si condimente.

Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar englez, i-a venit ideea de a inlocui pestele cu rosii. De atunci a inceput sa se fabrice ketchupul de rosii si fiecare companie pastreaza secreta metoda de fabricatie.

baza ketchupului o reprezinta rosiile amestecate cu otet, zahar si condimente precum paprika,piper, cuisoare, ghimbir, ceapa si nucsoara. Desi fiecare companie are propria reteta, ketchupul trebuie sa contina cel putin 7% rosii. In afara de ketchupul clasic de rosii, mai exista ketchupul de curry brun-galbui, ketchupul de ceapa si ketchupul Schaschlik.

Ketchupul a fost creata ca un sos de grill, dar este folosit ca un condiment universal pentru paste, oua, cartofi si toate mancarurile suculente.

Are un termen de valabilitate bine determinat, trecut pe ambalaj. Se pastreaza la frigider.

Retete recomandate:

Mini pizza

Paine Pakoras

Home made shaorma

Pui cu mango

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]