Patrunjelul

Postat de Bucataras in Condimente pe 25 Apr 2009, 12:00

Patrunjelul

Patrunjelul contine uleiuri esentiale si flavonoizi. De asemenea e bogat in vitaminele A si C, fier, calciu si potasiu.

E folosit in mod traditional ca diuretic si antiinflamator si e un antioxidant puternic. Contribuind la eliminarea acidului uric este util in tratarea reumatismului si a gutei. Ceaiul de patrunjel reprezinta un diuretic usor si natural( e recomandat un pahar de ceai  la trei ore. Semintele sunt si ele diuretice.

De retinut: Dozele mari de seminte de patrunjel pot fi toxice. Cei care au probleme cu rinichii sau femeile insarcinate trebuie sa le evite!!!

Sfaturi practice: mestecati cateva frunze de patrunjel pentru improspatarea respiratiei dupa ce ati consumat ceapa, usturoi sau alcool.

Patrunjelul se potriveste cel mai bine cu usturoiul, cartofii, cerealele, ciupercile si carnea.

Comentarii (3)

08.05.2009, 20:22

habar n-aveam de efectele miraculoase ale patrunjelului, buna treaba!

09.10.2010, 15:43

ce-l mai bun element. Nu lipseste niciodata din supa mea

13.02.2011, 16:09

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]