Postul este întotdeauna o provocare pentru noi, cei care iubim să gătim. Când ne hotărâm să îl ţinem, chiar şi pentru o perioadă mai scurtă din cele 40 de zile cât ţine Postul Craciunului, începem cu lista de cumpărături. Suntem nevoiţi să tăiem de pe ea o mulţime de ingrediente pe care ne bazam pentru a da gust şi a face mâncărurile mai hrănitoare. Dacă e de post, e fără carne, fără peşte, fără brânză, fără ouă, fără lapte, fără iaurt sau smântână.
Prima întrebare care ne vine în minte este cum putem pregăti un meniu echilibrat, gustos, sănătos şi hrănitor în acelaşi timp, în perioada de post?
Răspunsul e simplu şi soluţia la îndemâna tuturor. Adăugăm pe lista de cumpărături produsele de la
Inedit. Avem de ales dintr-o gamă foarte variată de bunătăţi preparate cu grijă din soia nemodificată genetic, de la Băuturile din soia perfecte pentru micul dejun, la Pate vegetal potrivit pentru bruschete, Crenvurşti vegetali sau Crochete vegetale pentru o cină delicioasă şi până la Tofu în saramură pentru a experimenta o mulţime de reţete originale. Inedit va fi secretul nostru în bucătărie pentru un meniu gustos, de post, pentru întreaga familie.
Să luăm, de exemplu, Brânza Tofu în saramură, de la Inedit. O poţi include într-un meniu de prânz în combinaţie cu delicioasele Crochete vegetale din gama Inedit. Ca şi laptele din soia, tofu este un produs cu tradţie, preparat şi cunoscut de peste 200 de ani în China, Coreea şi Japonia, iar numele de tofu, poate cea mai cunoscută specialitate pe bază de soia, provine de la cuvântul chinezesc “doufu” care înseamnă “bob fermentat”.
Găseşti în magazine o varietate de sortimente Tofu incluse în portofoliul Inedit, toate realizate după reţete proprii. Poţi alege între cele cinci gusturi şi arome diferite: de la varianta aromată cu seminţe de chimen, la cea cu mărar sau cea în care s-au adăugat fulgi de ardei pentru o aromă naturală, delicioasă. Pentru cei cărora le plac gusturile puternice, Inedit a creat sortimentul de Tofu afumat prin metoda tradiţională.
Încearcă reţeta Inedit - Salată de varză cu tofu şi ciuperci
Ingrediente: 200 g Tofu în saramură Inedit, 1 varză mică (1 kg), 1 cană ciuperci din conservă, 1 ceapă, zeamă de lămâie, ulei, sare, piper, mărar.
Mod de preparare: Se taie varza fin. Ciupercile se scurg şi se taie mărunt. Tofu se scurge de saramură şi se taie în cubuleţe de 2/2 cm. Ceapa se taie şi ea mărunt şi se înăbuşe cu puţin ulei şi apă. Se adaugă ciupercile şi se mai lasă la foc mic aproximativ 5 minute. Se adaugă varza şi brânza. Amestecul se potriveşte cu sare şi piper, zeamă de lămâie şi mărar.
Află tot ce vrei să ştii despre soia şi produsele pe bază de soia nemodificată genetic din gama Inedit pe site-ul
www.ineditfood.ro.