Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 5 Dec 2011 | 4087 vizualizari
chiar ma gandeam la unt cand ai scris articolul trecut si vorbeai de untul shea si ptr o secunda l-am confundat cu cel ghee (clarifiat, folosit in unele tari arabe/asiatice).
eu sunt clar adept al untului si mi s-a amplificat lucrul asta de cand am facut cursul culinar francez, unde untul e rege la gatit. am in casa mereu unt si acum, de exemplu, eu nu mai fac omletele cu putin ulei de masline, ci cu un varf de cutit de unt.
si asa mai departe. prefer insa untul fara sare iar untul irlandez e chiar de mare calitate (spre deosebire de alte alimente de baza, cum ar fi ouale).
articol complet pe gustul meu (aplauze, aplauze, de trei ori aplauze, ca mi-e tari lene sa caut codul html de aplauze )).
Irischbutter
sa nu mai zic de tarte tatin, unde portia de unt e mereu generoasaaaa, cat sa inmoaie si parfumeze merele si aluatul
Da, tarta tatin este printre preferatele mele, dar cred ca mai mult pentru ca este cu mere, pe care le ador. Nu as zice insa ca untul este bun la gatit ... cred ca pentru prajeli as ramane la uleiul de palmier sau altul cu temperatura inalta de ardere. La omleta mai pun si eu, insa omleta facuta la foc foarte mic, ce necesita un pic de rabdare si untul nu se arde, numai se topeste si este absorbit.
o sa scriu si despre untul ghee oricum
"La omleta mai pun si eu, insa omleta facuta la foc foarte mic, ce necesita un pic de rabdare si untul nu se arde, numai se topeste si este absorbit." - absolut .
"o sa scriu si despre untul ghee oricum" - da, il vad mereu in magazinele arabe din dublin, dar n-am luat pana acum, am luat doar dulciuri arabe gatite in unt ghee.
noi papam unt tot timpul. ne place
eu un timp lung nu consumam unt ca nu-mi placea cum miroase,dar acum am inceput iar sa il folosesc in preparate..asa pe paine nu prea consum,prefer doar painea cu dulceata,fara nimic in rest!!!
am inceput sa consum cat mai des untul in loc de margarina