Prepararea aluatului:
Intr-un castron se amesteca faina cu oul,uleiul,sarea,drojdia si apa calduta.
Se framanta bine .
Cand este gata se lasa acoperit cu un prosop ,30 de minute la crescut.
Cuptorul se preincalzeste la 200°.
Tava se unge cu margarina ,untura sau unt....
Prepararea chiftelelor:
Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de chiftele dorita.
Din compozitie se formeaza cu mana chiftelele,de marime mijlocie.
Se dau prin...
Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul.
Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine.
Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi:
Prima...
Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele.
Rosiile se spala si taie cubulete.
Intr-o cratita se incinge uleiul de masline.
Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline.
Cand sunt calite se adauga pasta de tomate,dupa gust,boia ,sare si piper.
Se adauga si 5-6 cani cu apa....
Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa.
Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine.
Intr-un castron mare se pune faina(550...
Intr-un castron se pun 5 oua,care se bat bine cu furculita,se adauga sunculita ,sarea si piperul,daca sunculita este sarata,nu se mai pune sare.
Apoi se adauga smantana.
Intr-o tigaie ,se pune Rama ,apoi se adaga compozitia de omleta ,la foc mediu.
Se amesteca din cand in cand .
Cand...
1.Se separa albusurile de galbenusuri.
2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat.
3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de sare,iar cand sunt mixate bine,se adauga 20 gr. zahar.
4.In compozitia de galbenusuri se adauga...
1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta.
2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea.
3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute....
Intr-o oala mica se pune ceapa la calit in putin ulei de masline.
Cand s-a calit, se adauga dovlecelul taiat cubulete si ardeiul taiat marunt.
Se pune apa ,pana acopera dovlecelul si se lasa la fiert.
Cand fierbe se adauga sarea,piperul si sucul de rosii.
Apoi se adauga ierburile...
Prepararea aluatului :
Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine.
Se unge tava cu unt si se presara putina faina.
Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii.
Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se...
Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici.
Prepararea perisoarelor:
Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata.
Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa.
Se adauga sare si piper.
Se...
Cuptorul se incalzeste la 200°.
Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri.
Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper.
Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea.
Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de...
Se incalzeste cuptorul la 170°.
Pentru inceput se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei.
Cand sunt fierte se strecoara.
Trei linguri de smantana se pune deoparte.
Intre timp se pregateste crema de branza:
Eu am pisat telemeaua cu o furculita ,am adaugat branza...
Se curata dovleceii de coaja si se taie bucatele ,dupa preferinta.
Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste intr-o oala de marime mijlocie ,in ulei de masline.
Eu am adaugat si o lingurita de boia.
Cand s-a calit,se adauga dovlecelul si rosiile.
Se adauga sarea,piperul ,usturoiul.
Se...
Cuptorul se incalzeste la 180°.
Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm.
Se unge bine cu unt pe dosul tavii.
Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat.
Se framanta bine...
Cartofii se fierb in coaja,cand sunt gata,se lasa la racit,apoi se curata de coaja si se taie in cubulete sau felii mai groase.
Se pun cartofii intr-un castron de marime mijlocie ,in care se adauga castravetii taiati marunt,ceapa taiata marunt sau julienne.
Se taie si rosiile dupa...
Pulpa de porc se taie in felii de 1 cm grosime.
Intr-un castronel se bat ouale bine.
Feliile de snitel se bat cu toporul de bucatarie,pe fiecare parte .
Se pune sare si piper pe ambele parti ,dupa gust.
Se ia o tigaie mare in care se incinge untul.
Snitelele se dau mai intai...
Ceapa rosie si alba se toaca marunt.
Se ia o cratita de 3l in care se pune putin ulei de masline,in care se caleste ceapa.
Cand este calita,se adauga legumele,taiate dupa preferinta.
Se adauga circa un litru de apa si se lasa sa fiarba.
Cand sunt aproape fierte, se adauga fasolea...
Se condimenteaza pulpele cu condimente.
Cuptorul se preincalzeste la 200°.
Se pun pulpele de pui intr-o forma termorezistenta la cuptor.
Se adauga legumele taiate,dupa preferinta,langa pulpe.
Deasupra se adauga uleiul de masline,sucul de rosii si vinul .
Se adauga la...
Prepararea sosului olandez:
Prepararea sosului olandez nu este simpla,Ingredientele se pregatesc din timp la indemana.A se pregati si vasele potrivite si un tel si apa rece ca gheata.
Intr-un vas cu pereti grosi ,racit, se amesteca galbenusurile cu apa rece,circa 1 minut pana se...
Intai se pregateste ceapa pentru calit si cartofii pentru pireu.
Ceapa se curata ,se taie felii.
Cartofii se spala,se curata de coaja,se taie cubulete si se pun la fiert.
Intre timp se pregateste somonul afumat,care se caleste usor in ulei.
Cand s-au fiert cartofii,se strecoara,se...
Fasolea se pune in apa rece de pe o zi pe alta.
A doua zi se fierbe,se schimba apa de trei ori,de fiecare data dupa ce a dat in fiert.Se strecoara.
Radacinoasele se spala bine si se taie dupa dorinta.
Se curata ceapa,se spala,se taie marunt....
Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar.
Se unge tava termorezistenta sau o forma de teflon.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade° C.
In...
Se spala rosiile si ceapa verde.
Intr-un castron se adauga rosiile taiate ,dupa preferinta,se adauga ceapa verde taiata rondele si baby mozzarella.
Apoi intr-un castronel se prepara dressing din restul de ingrediente.
Se mixeaza bine si se orneaza peste salata.
A se pregati doar cu...
Castravetii se curata de coaja,se rad pe razatoare care feliaza subtire.
Ceapa se taie in rondele.
Ardeiul se taie fasii subtiri.
Se pun intr-un castron,se adauga restul ingredientelor,care le am amestecat intr-un castronel preparand un dressing natural,mie nu imi plac cele de...
Prepararea umpluturii:
Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile.
Cand este gata se ia umplutura de pe foc.
Prepararea aluatului:
Intre timp se pun intr-un castron faina si...
Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie.
Se mixeaza bine pana isi mareste volumul.
Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu...
Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri.
Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert.
Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele.
Cand s-a fiert bine ,se strecoara,iar in zeama rezultata se adauga pieptul de pui taiat cubulete si morcovul...
Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar.
Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat.
Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de...
Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat.
Se ia o oala mare,se umple mai bine de jumatate cu apa,se pune si sare,se lasa sa clocoteasca.Cand fierbe se adauga pastele si se lasa circa...
Pizza Klaus
Prepararea aluatului: Intr-un castron se amesteca faina cu oul,uleiul,sarea,drojdia si apa calduta. Se framanta bine . Cand este gata se lasa acoperit cu un prosop ,30 de minute la crescut. Cuptorul se preincalzeste la 200°. Tava se unge cu margarina ,untura sau unt....
Chiftele marinate
Prepararea chiftelelor: Intr-un castron se adauga carnea tocata,ceapa tocata ,chifla,oul,patrunjelul,sarea si piperul.Se amesteca bine.Se adauga putin pesmet pana se formeaza compozitia de chiftele dorita. Din compozitie se formeaza cu mana chiftelele,de marime mijlocie. Se dau prin...
Prajitura cu foi Lica
Intr-o craticioara am topit untul,apoi am adaugat laptele,cacao,ciocolata,nuca macinata,migdale si zaharul. Dupa ce s-a format crema,se ia de pe foc,se adauga sucul de lamaie si romul si se amesteca bine. Cu un polonic se ia din compozitie si se intinde crema peste foi: Prima...
Tocanita cu ceapa verde si pulpe de pui
Ceapa verde se curata,spala si se taie rondele. Rosiile se spala si taie cubulete. Intr-o cratita se incinge uleiul de masline. Ceapa si rosiile se calesc in uleiul de masline. Cand sunt calite se adauga pasta de tomate,dupa gust,boia ,sare si piper. Se adauga si 5-6 cani cu apa....
Boccelute intoarse cu crema de branza de vaci
Intr-un castronel se adauga drojdia,impreuna cu laptele caldut,1 lingura de zahar si 2 linguri de faina.Se lasa 10-15 minute asa. Intr-un alt castronel se pune un ou cu cele 3 linguri de ulei,zaharul ,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca bine. Intr-un castron mare se pune faina(550...
Omleta cu sunculita afumata,parmesan si varza murata
Intr-un castron se pun 5 oua,care se bat bine cu furculita,se adauga sunculita ,sarea si piperul,daca sunculita este sarata,nu se mai pune sare. Apoi se adauga smantana. Intr-o tigaie ,se pune Rama ,apoi se adaga compozitia de omleta ,la foc mediu. Se amesteca din cand in cand . Cand...
Prajitura cu branza de vaci si mascarpone
1.Se separa albusurile de galbenusuri. 2.Intr-un castron se freaca bine galbenusurile cu 80 gr. de zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. 3.In alt castron se mixeaza albusurile cu praf de sare,iar cand sunt mixate bine,se adauga 20 gr. zahar. 4.In compozitia de galbenusuri se adauga...
Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun
1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta. 2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea. 3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute....
Dovlecel cu iaurt natural
Intr-o oala mica se pune ceapa la calit in putin ulei de masline. Cand s-a calit, se adauga dovlecelul taiat cubulete si ardeiul taiat marunt. Se pune apa ,pana acopera dovlecelul si se lasa la fiert. Cand fierbe se adauga sarea,piperul si sucul de rosii. Apoi se adauga ierburile...
Crumble cu prune caramelizate
Prepararea aluatului : Intr-un castron de marime mijlocie se amesteca ingredientele de aluat si se mixeaza bine. Se unge tava cu unt si se presara putina faina. Se intinde aluatul pe toata suprafata tavii. Prunele spalate,taiate pe jumatate,se elimina samburii ,se...
Ciorba de perisoare
Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici. Prepararea perisoarelor: Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata. Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa. Se adauga sare si piper. Se...
Cartofi gratinati la cuptor
Cuptorul se incalzeste la 200°. Cartofii,telina,ceapa si usturoiul se curata,se taie rondele subtiri. Intr-o oala se adauga smantana si supa de legume cu Thymian si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic. A se supraveghea fierberea. Cand fierbe se adauga cartofii,radacina de...
Paste cu branza la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 170°. Pentru inceput se fierb pastele in apa cu sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierte se strecoara. Trei linguri de smantana se pune deoparte. Intre timp se pregateste crema de branza: Eu am pisat telemeaua cu o furculita ,am adaugat branza...
Dovlecel scazut
Se curata dovleceii de coaja si se taie bucatele ,dupa preferinta. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste intr-o oala de marime mijlocie ,in ulei de masline. Eu am adaugat si o lingurita de boia. Cand s-a calit,se adauga dovlecelul si rosiile. Se adauga sarea,piperul ,usturoiul. Se...
Prajitura cu crema de lamaie
Cuptorul se incalzeste la 180°. Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm. Se unge bine cu unt pe dosul tavii. Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat. Se framanta bine...
Salata orientala
Cartofii se fierb in coaja,cand sunt gata,se lasa la racit,apoi se curata de coaja si se taie in cubulete sau felii mai groase. Se pun cartofii intr-un castron de marime mijlocie ,in care se adauga castravetii taiati marunt,ceapa taiata marunt sau julienne. Se taie si rosiile dupa...
Snitel
Pulpa de porc se taie in felii de 1 cm grosime. Intr-un castronel se bat ouale bine. Feliile de snitel se bat cu toporul de bucatarie,pe fiecare parte . Se pune sare si piper pe ambele parti ,dupa gust. Se ia o tigaie mare in care se incinge untul. Snitelele se dau mai intai...
Fasole verde scazuta
Ceapa rosie si alba se toaca marunt. Se ia o cratita de 3l in care se pune putin ulei de masline,in care se caleste ceapa. Cand este calita,se adauga legumele,taiate dupa preferinta. Se adauga circa un litru de apa si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga fasolea...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Se condimenteaza pulpele cu condimente. Cuptorul se preincalzeste la 200°. Se pun pulpele de pui intr-o forma termorezistenta la cuptor. Se adauga legumele taiate,dupa preferinta,langa pulpe. Deasupra se adauga uleiul de masline,sucul de rosii si vinul . Se adauga la...
Sparanghel cu muschi file,orez si sos olandez
Prepararea sosului olandez: Prepararea sosului olandez nu este simpla,Ingredientele se pregatesc din timp la indemana.A se pregati si vasele potrivite si un tel si apa rece ca gheata. Intr-un vas cu pereti grosi ,racit, se amesteca galbenusurile cu apa rece,circa 1 minut pana se...
Somon cu piure,ceapa calita si varza murata
Intai se pregateste ceapa pentru calit si cartofii pentru pireu. Ceapa se curata ,se taie felii. Cartofii se spala,se curata de coaja,se taie cubulete si se pun la fiert. Intre timp se pregateste somonul afumat,care se caleste usor in ulei. Cand s-au fiert cartofii,se strecoara,se...
Ciorba de fasole boabe cu carne de porc
Fasolea se pune in apa rece de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe,se schimba apa de trei ori,de fiecare data dupa ce a dat in fiert.Se strecoara. Radacinoasele se spala bine si se taie dupa dorinta. Se curata ceapa,se spala,se taie marunt....
Prajitura saseasca cu branza dulce
Intr-o oala de 3 l se pune laptele la fiert,cand fierbe se adauga grisul ,rand pe rand,fara sa se formeze cocoloase.Se pune si o priza de sare si se adauga si 2 linguri de zahar. Se unge tava termorezistenta sau o forma de teflon. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade° C. In...
Salata de rosii cu mozzarella
Se spala rosiile si ceapa verde. Intr-un castron se adauga rosiile taiate ,dupa preferinta,se adauga ceapa verde taiata rondele si baby mozzarella. Apoi intr-un castronel se prepara dressing din restul de ingrediente. Se mixeaza bine si se orneaza peste salata. A se pregati doar cu...
Salata de castraveti
Castravetii se curata de coaja,se rad pe razatoare care feliaza subtire. Ceapa se taie in rondele. Ardeiul se taie fasii subtiri. Se pun intr-un castron,se adauga restul ingredientelor,care le am amestecat intr-un castronel preparand un dressing natural,mie nu imi plac cele de...
Muffins Baklava
Prepararea umpluturii: Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile. Cand este gata se ia umplutura de pe foc. Prepararea aluatului: Intre timp se pun intr-un castron faina si...
Prajitura cu branza a la Miha
Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie. Se mixeaza bine pana isi mareste volumul. Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu...
Ciorba radauteana a la gaby_d
Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri. Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert. Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele. Cand s-a fiert bine ,se strecoara,iar in zeama rezultata se adauga pieptul de pui taiat cubulete si morcovul...
Budinca de orez cu pere by Lubita
Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar. Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat. Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de...
Tagliatelle cu somon si spanac
Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat. Se ia o oala mare,se umple mai bine de jumatate cu apa,se pune si sare,se lasa sa clocoteasca.Cand fierbe se adauga pastele si se lasa circa...