Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete

Desert briose din albusuri cu mac

In Prajituri la 10 Iun 2021

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma pentru...

Friptura de crap cu usturoi

In Crap / Caras la 10 Iun 2021

Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat cu un praf de sare si un praf de ardei boia si usturoiul tocat marunt. Doar cateii de usturoi, nu si...

Desert mini placinte cu branza si stafide

In Prajituri la 7 Iun 2021

Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului foietaj amestec de branza si rulam. Taiem felii de aproximativ 2 cm grosime si le punem intr-o tava...

Penne cu carne tocata

In Penne la 4 Iun 2021

Mai intai punem pastele la fiert in suficienta apa cu un praf de sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 5-6 minute in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si carnea si lasam inca 20-25 de minute pe foc.  Din cand in cand amestecam compozitia de carne. Adaugam sare si...

Desert tort Diplomat

In Torturi la 4 Iun 2021

Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid. Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina....

Placinta aperitiv cu carne de pui

In Mancaruri cu carne la 4 Iun 2021

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit...

Aperitiv rulada cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2021

Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul  il spalam si il curatam de nervura centrala. Il uscam de surplusul de apa cu servetele si il tocam grossier. Adaugam spanacul...

Ciulama cu ciuperci si carne de porc

In Porc la 2 Iun 2021

Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte.  Punem uleiul intr-o tigaie la incins, il lasam 1-2 minute, apoi adaugam ciupercile, carnea fiarta si...

Desert tort Tiramisu pentru copii

In Torturi la 28 Mai 2021

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut sa se incorporeze bine. Punem jumatate din crema peste piscoturi, adaugam...

Desert chec cu zmeura

In Prajituri la 19 Mai 2021

Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei...

Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru

In Prajituri la 17 Mai 2021

Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una...

Lipii la tigaie

In Piine la 17 Mai 2021

Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 1 ora. Acesta trebuie sa-si dubleze volumul....

Chiftele din carne de miel

In Oaie la 17 Mai 2021

Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam. Formam chiftele mai mari ( se vor restrange foarte mult in timpul gatirii) de forma micilor si le punem...

Desert pancakes cu fructe de padure

In Dulciuri la 16 Mai 2021

Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final. Ungem o tigaie de clatite cu ulei, absorbim apoi acest ulei cu un servet si incingem tigaia. Turnam 3/4 de polonic in...

Friptura de miel cu garnitura de orez

In Oaie la 14 Mai 2021

Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...

Desert chec din albusuri cu ciocolata alba

In Prajituri la 14 Mai 2021

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier. Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4...

Costite de ied cu usturoi verde si stevie

In Oaie la 13 Mai 2021

Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de minute la cuptor. Din can in cand intoarcem carnea si mai adaugam apa daca este nevoie. Adaugam...

Desert pasca vanilata

In Prajituri la 11 Mai 2021

Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine. Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine. La final adaugam smantana , esenta de vanilie si stafidele si amestecam. Eu am oprit o parte din stafide si...

Drob de pui in aluat foietaj

In Ficat la 11 Mai 2021

Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine. Tapetam o tava de...

Desert placinta cu mere si scortisoara

In Dulciuri la 20 Apr 2021

Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si cu scortisoara si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora.  Aluatul de foietaj il taiem in fasii de aproximativ 10-12 cm latime, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam....

Desert fara coacere, cu crema de vanilie

In Prajituri la 1 Apr 2021

Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le  amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se...

Macrou la cuptor cu sos de mustar

In Peste la 8 Ian 2021

Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la sosul de soia, dar nu va faceti griji, pestele nu va iesi sarat. Eu chiar am mai adaugat putina sare...

Desert tort Duo cu crema de lapte condensat

In Torturi la 4 Ian 2021

Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte...

Aperitiv saratele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2021

Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta. Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine. Adaugam si faina si daca...

Desert chec ciocolatos

In Dulciuri la 3 Ian 2021

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine. Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si incorporam cu o paleta. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao...

Desert cornulete fragede cu nuca

In Dulciuri la 3 Ian 2021

Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.  Adaugam galbenusul si incorporam. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute. Formam bastoanse...

Desert bomboane cu lapte condensat

In Dulciuri la 30 Dec 2020

Mai intai macinam biscuitii. Amestecam biscuitii macinati cu laptele condensat indulcit si cu cacao si formam o pasta omogena. Atentie: laptele condensat trebuie sa fie din acela pentru prajituri, nu pentru cafea. Nu mai este nevoie sa adaugam zahar caci laptele condensat este suficient de...

Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 28 Dec 2020

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina. Facem bilute mici de 4- maxim 5...

Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

In Dulciuri la 28 Dec 2020

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider. Pentru bezea mixam albusurile cu un...

Aperitiv oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe jumatate. Punem galbenusurile, 1 avocado, smatana, ceapa verde tocata rondele, sarea si piperul ...

Afisate 61 - 90 din 609 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]