Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie.
Turnam compozitia in forma pentru...
Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat cu un praf de sare si un praf de ardei boia si usturoiul tocat marunt. Doar cateii de usturoi, nu si...
Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul.
Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide.
Punem deasura aluatului foietaj amestec de branza si rulam. Taiem felii de aproximativ 2 cm grosime si le punem intr-o tava...
Mai intai punem pastele la fiert in suficienta apa cu un praf de sare.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 5-6 minute in ulei incins.
Adaugam pasta de tomate si carnea si lasam inca 20-25 de minute pe foc. Din cand in cand amestecam compozitia de carne. Adaugam sare si...
Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid.
Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina....
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa.
Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit...
Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut.
Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula.
Spanacul il spalam si il curatam de nervura centrala. Il uscam de surplusul de apa cu servetele si il tocam grossier. Adaugam spanacul...
Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte.
Punem uleiul intr-o tigaie la incins, il lasam 1-2 minute, apoi adaugam ciupercile, carnea fiarta si...
Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea.
Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.
Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut sa se incorporeze bine.
Punem jumatate din crema peste piscoturi, adaugam...
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul.
Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei...
Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul.
Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula.
Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una...
Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el.
Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si nelipicios.
Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 1 ora. Acesta trebuie sa-si dubleze volumul....
Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde.
Adaugam sare, piper si oregano si amestecam.
Formam chiftele mai mari ( se vor restrange foarte mult in timpul gatirii) de forma micilor si le punem...
Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul.
Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final.
Ungem o tigaie de clatite cu ulei, absorbim apoi acest ulei cu un servet si incingem tigaia. Turnam 3/4 de polonic in...
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert.
Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier.
Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4...
Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent.
Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa.
Adauagam sare si piper si dam 35-40 de minute la cuptor. Din can in cand intoarcem carnea si mai adaugam apa daca este nevoie.
Adaugam...
Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine.
Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine.
La final adaugam smantana , esenta de vanilie si stafidele si amestecam. Eu am oprit o parte din stafide si...
Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui.
Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata.
Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine.
Tapetam o tava de...
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si cu scortisoara si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora.
Aluatul de foietaj il taiem in fasii de aproximativ 10-12 cm latime, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam....
Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se...
Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne.
Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la sosul de soia, dar nu va faceti griji, pestele nu va iesi sarat. Eu chiar am mai adaugat putina sare...
Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte...
Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta.
Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine.
Adaugam si faina si daca...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine.
Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si incorporam cu o paleta. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao...
Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime.
Adaugam galbenusul si incorporam.
Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute.
Formam bastoanse...
Mai intai macinam biscuitii.
Amestecam biscuitii macinati cu laptele condensat indulcit si cu cacao si formam o pasta omogena. Atentie: laptele condensat trebuie sa fie din acela pentru prajituri, nu pentru cafea. Nu mai este nevoie sa adaugam zahar caci laptele condensat este suficient de...
Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.
Facem bilute mici de 4- maxim 5...
Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.
Pentru bezea mixam albusurile cu un...
Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare.
Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe jumatate.
Punem galbenusurile, 1 avocado, smatana, ceapa verde tocata rondele, sarea si piperul ...
Desert briose din albusuri cu mac
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si semintele de mac si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma pentru...
Friptura de crap cu usturoi
Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat cu un praf de sare si un praf de ardei boia si usturoiul tocat marunt. Doar cateii de usturoi, nu si...
Desert mini placinte cu branza si stafide
Taiem aluatul foietaj in doua parti si il intindem bine cu sucitorul. Dam branza pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu zahar pudra dupa gust si stafide. Punem deasura aluatului foietaj amestec de branza si rulam. Taiem felii de aproximativ 2 cm grosime si le punem intr-o tava...
Penne cu carne tocata
Mai intai punem pastele la fiert in suficienta apa cu un praf de sare. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit pentru 5-6 minute in ulei incins. Adaugam pasta de tomate si carnea si lasam inca 20-25 de minute pe foc. Din cand in cand amestecam compozitia de carne. Adaugam sare si...
Desert tort Diplomat
Mai intai punem gelatina la hidratat in 100 ml apa. Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele. Punem vasul pe bain marie pentru cel putin 13-15 minute. Amestecam din cand in cand, insa amestecul ramane fluid. Il luam de pe foc, il lasam 3-4 minute la racorit si adaugam gelatina....
Placinta aperitiv cu carne de pui
Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa. Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit...
Aperitiv rulada cu spanac
Mixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul il spalam si il curatam de nervura centrala. Il uscam de surplusul de apa cu servetele si il tocam grossier. Adaugam spanacul...
Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte. Punem uleiul intr-o tigaie la incins, il lasam 1-2 minute, apoi adaugam ciupercile, carnea fiarta si...
Desert tort Tiramisu pentru copii
Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou. Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut sa se incorporeze bine. Punem jumatate din crema peste piscoturi, adaugam...
Desert chec cu zmeura
Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La final adaugam coaja de lamaie si cele 3 linguri de zeama de lamaie. Amestecam. Consistenta compozitiei...
Desert prajitura Trenulet sau Chec la metru
Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua parti egale. Intr-una...
Lipii la tigaie
Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc calduros pentru 1 ora. Acesta trebuie sa-si dubleze volumul....
Chiftele din carne de miel
Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam. Formam chiftele mai mari ( se vor restrange foarte mult in timpul gatirii) de forma micilor si le punem...
Desert pancakes cu fructe de padure
Mai intai mixam 3-4 minute ouale cu zaharul. Adaugam faina, praful de copt si laptele si mai mixam inca 2-3 minute pana cand incorporam bine. Adaugam si esenta la final. Ungem o tigaie de clatite cu ulei, absorbim apoi acest ulei cu un servet si incingem tigaia. Turnam 3/4 de polonic in...
Friptura de miel cu garnitura de orez
Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem intr-o tava, adaugam usturoiul taiat rondele si bulionul dizolvat in apa. Presaram sare si dam la cuptor...
Desert chec din albusuri cu ciocolata alba
Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si incorporam usor. Adaugam si nuca taiata grossier. Tapetam formele de chec cu hartie de copt si turnam 3/4...
Costite de ied cu usturoi verde si stevie
Punem costitele si carnea de ied spalate intr-un vas termorezistent. Adaugam usturoiul tocat rondele si pasta de tomate diluata cu un pahar de apa. Adauagam sare si piper si dam 35-40 de minute la cuptor. Din can in cand intoarcem carnea si mai adaugam apa daca este nevoie. Adaugam...
Desert pasca vanilata
Punem branza intr-un bol si o pasam cu mixerul vertical. Batem cu telul ouale cu zaharul, adaugam untul si batem bine. Adaugam peste oua si branza, faina si grisul si amestecam bine. La final adaugam smantana , esenta de vanilie si stafidele si amestecam. Eu am oprit o parte din stafide si...
Drob de pui in aluat foietaj
Fierbem ficatul de pui. Separat fierbem si pieptul de pui. Tocam marunt ficatul si pieptul de pui. Tocam marunt si ceapa, usturoiul si verdeata. Amestecam carnea cu verdetata, adaugam ouale batute, sare piper si cele doua oua fierte ( taiate mai mare). Amestecam bine. Tapetam o tava de...
Desert placinta cu mere si scortisoara
Lasam aluatul de foietaj la dezghetat. Merele le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si cu scortisoara si le punem pe foc pana cand zeama lasata de ele se evapora. Aluatul de foietaj il taiem in fasii de aproximativ 10-12 cm latime, punem pe mijlocul fiecarei felii mere si rulam....
Desert fara coacere, cu crema de vanilie
Mai intai preparam crema de lamaie in felul urmator: punem 400 ml lapte la fiert. Cele 4 galbenusuri de ou le amestecam cu zaharul , cu faina si cu150 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se...
Macrou la cuptor cu sos de mustar
Mai intai curatam pestele si ii taiem capul si coada. Ceapa o taiem julienne. Amestecam mustarul cu maioneza, cu sosul de soia si piperul. Amestecul rezultat este foarte sarat de la sosul de soia, dar nu va faceti griji, pestele nu va iesi sarat. Eu chiar am mai adaugat putina sare...
Desert tort Duo cu crema de lapte condensat
Pregatiti mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri( ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacao o amestecam bine cu apa fierbinte...
Aperitiv saratele cu branza
Mai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe acesta. Adaugam branza data pe razatoare si smantana si amestecam bine. Adaugam si faina si daca...
Desert chec ciocolatos
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine. Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si incorporam cu o paleta. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao...
Desert cornulete fragede cu nuca
Mixam untul impreuna cu untura si cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime. Adaugam galbenusul si incorporam. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat foarte nisipos pe care-l dam la rece 40 de minute. Formam bastoanse...
Desert bomboane cu lapte condensat
Mai intai macinam biscuitii. Amestecam biscuitii macinati cu laptele condensat indulcit si cu cacao si formam o pasta omogena. Atentie: laptele condensat trebuie sa fie din acela pentru prajituri, nu pentru cafea. Nu mai este nevoie sa adaugam zahar caci laptele condensat este suficient de...
Desert nuci fragede cu crema de ciocolata
Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina. Facem bilute mici de 4- maxim 5...
Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem
Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider. Pentru bezea mixam albusurile cu un...
Aperitiv oua umplute
Mai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe jumatate. Punem galbenusurile, 1 avocado, smatana, ceapa verde tocata rondele, sarea si piperul ...