Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel. Apoi le lasam deoparte la racit.
Mixam frisca lichida apoi o impartim in 2 boluri in...
Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins.
Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui.
Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute....
Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul.
Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula.
Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula.
Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de...
Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma.
Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa.
Adaugam iaurtul peste crema de galbenusuri si mai mixam 1-2 minute sa incorporam bine.
Adaugam peste compozitia de iaurt si amidonul,...
Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem.
Scurgem apa de la cartofii fierti, apoi ii pasam si ii lasam la racit. Adaugam apoi ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare si amestecam bine.
Maioneza o amestecam cu o lingurita de mustar si o adaugam...
Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit.
Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam...
Punem mai intai o cratita in care am pus lingura de ulei la incins.
In acest timp batem bine ouale cu laptele, sare si piper.
Coacem omleta la foc mic pe ambele parti apoi o rasturnam pe o farfurie.
Ciupercile le amestecam cu sare si piper si le calim in 2-3 linguri de ulei incins timp de...
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza).
Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula.
Adaugam si faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o...
Untul moale, de la temperatura camerei, il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare.
Adaugam iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine 1 minut sa le...
Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade.
Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire...
Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine.
Punem compozitia intr-un vas de...
Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine.
Fierbem morcovii separat.
Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi...
Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute.
Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de portocala si praful de curcuma( ii da un plus de culoare) si framantam...
Mai intai taiem cozonacul in cubulete.
Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite.
Batem ouale cu zaharul si cu laptele si turnam compozitia lichida peste cozonac astfel incat sa fie tot ” stropit” bine.
Stoarcem...
Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina.
Ungem aluatul cu ketchup.
Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe foc, pana cand carnea isi schimba culoarea si incepe sa se gateasca. Adaugam sare si piper.
Presaram...
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.
Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o...
Mixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute....
Mixam albusurile spuma cu zaharul.
Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit.
Umezim bine un prosop de bucatarie si rasturnam rulada...
Mixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula.
Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam.
Impartim compozitia de chec in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de la...
Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina.
Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros timp de 1 ora.
Impartim aluatul in 2...
Cu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul.
Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios.
Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp in care tapetam o tava cu hartie de copt, iar apoi ne ungem mainile cu ulei.
Formam bilute mici, mai...
Cum se prepara Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie:
Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam...
Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta.
Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros.
Gemul il...
Mai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale.
Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii murati. Branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Tocam si carnea fiarta, tocam si morcovii si...
Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.
Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Fierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja.
Separat fierbem sfecla rosie.
Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa.
Pieptul de pui il taiem cubulete mici.
Pe un platou punem un inel de la o tava cu peretii detasabili si punem primul strat de...
Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert.
Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea...
Cum se prepara Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa:
Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
Adaugam albusurile...
Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime.
Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine.
Punem cartofii condimentati intr-o tava, adaugam ulei si ii dam la cuptor pentru 50 de minute sau pana...
Mixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute.
Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute.
Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula.
Cu un pos subtire sau cu o punga cu varful taiat facem bastonase subtiri de aprox.5-7 cm direct in tava tapetata cu hartie de...
Desert duo Tiramisu
Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel. Apoi le lasam deoparte la racit. Mixam frisca lichida apoi o impartim in 2 boluri in...
Papricas cu ardei copti si galuste
Taiem ceapa marunt ( inclusiv pe cea verde) si o punem la calit in ulei incins. Carnea de pui o prajim separat. Adaugam peste ceapa calita pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa si apoi adaugam si carnea de pui. Acoperim cratita cu un capac si lasam la fiert 20-25 de minute....
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa
Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula. Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula. Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de...
Desert budinca de iaurt
Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile spuma. Mixam apoi galbenusurile cu zaharul timp de 5-6 minute, sau pana cand devin o crema albicioasa. Adaugam iaurtul peste crema de galbenusuri si mai mixam 1-2 minute sa incorporam bine. Adaugam peste compozitia de iaurt si amidonul,...
Salata de primavara
Curatam cartofii de coaja, ii tocam marunt si ii fierbem. Scurgem apa de la cartofii fierti, apoi ii pasam si ii lasam la racit. Adaugam apoi ceapa si maslinele tocate rondele, adaugam si un praf de sare si amestecam bine. Maioneza o amestecam cu o lingurita de mustar si o adaugam...
Tarta cu aluat fraged si carne tocata
Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si lasam compozitia la racorit. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem intr-un faina, adaugam...
Omleta cu ciuperci
Punem mai intai o cratita in care am pus lingura de ulei la incins. In acest timp batem bine ouale cu laptele, sare si piper. Coacem omleta la foc mic pe ambele parti apoi o rasturnam pe o farfurie. Ciupercile le amestecam cu sare si piper si le calim in 2-3 linguri de ulei incins timp de...
Desert chec tigrat cu cacao
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza). Adaugam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula. Adaugam si faina, praful de copt si esenta si incorporam usor cu o...
Briose umede cu zmeura si stafide
Untul moale, de la temperatura camerei, il amestecam cu un tel cu zaharul timp de 1-2 minute, apoi adaugam treptat ouale si batem bine dupa fiecare. Adaugam iaurtul si apoi faina amestecata cu praful de copt, zeama de la lamaie si esenta si amestecam bine 1 minut sa le...
Desert tort clasic cu crema de vanilie si de ciocolata
Mixam spuma ouale cu zaharul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 21 de cm tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul si faina si turnam in fir subtire...
Desert prajitura cu iaurt si lamaie
Mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 3-4 minute. Adaugam uleiul, apoi iaurtul si mixam bine dupa fiecare. Se foloseste ca unitate de masura aceeasi cana pentru toate ingredientele. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, apoi grisul si incorporam bine. Punem compozitia intr-un vas de...
Aspic cu carne de porc
Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii separat. Dupa ce a fiert carnea, strecuram supa si o cantarim, folosim doar 550 ml din ea ( daca folositi...
Desert biscuiti cu ciocolata si portocala
Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja si zeama de portocala si praful de curcuma( ii da un plus de culoare) si framantam...
Desert budinca din cozonac cu portocala
Mai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si turnam compozitia lichida peste cozonac astfel incat sa fie tot ” stropit” bine. Stoarcem...
Melcisori aperitiv cu carne tocata
Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe foc, pana cand carnea isi schimba culoarea si incepe sa se gateasca. Adaugam sare si piper. Presaram...
Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri. Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o...
Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata
Mixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute....
Desert tort Buturuga de Craciun
Mixam albusurile spuma cu zaharul. Peste albusuri adaugam galbenusurile, apoi faina si incorporam usor cu o paleta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 15 minute la 180 de grade la cuptorul preincalzit. Umezim bine un prosop de bucatarie si rasturnam rulada...
Desert chec cu nuci si portocala
Mixam albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile si apa fierbinte si incorporam cu o spatula. Adaugam faina toata odata si praful de copt si incorporam. Impartim compozitia de chec in 2 boluri. Intr-un bol adaugam cacao, iar in celalalt adaugam coaja si zeama de la...
Desert cozonac Coronita cu zmeura
Adaugam margarina topita, laptele, 2 oua, zaharul, esenta si un praf de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugati faina. Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasam la dospit in loc calduros timp de 1 ora. Impartim aluatul in 2...
Desert Nutellotti - biscuiti deliciosi cu ciocolata - reteta nr 500
Cu ajutorul unei furculite amestecam bine Nutella cu oul. Adaugam treptat faina si framantam un aluat vascos, sa fie tare, dar nelipicios. Dam aluatul pentru 10 minute la frigider, timp in care tapetam o tava cu hartie de copt, iar apoi ne ungem mainile cu ulei. Formam bilute mici, mai...
Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie
Cum se prepara Desert prajitura Craiasa Zapezii, cea mai buna si delicioasa prajitura pentru sarbatori in familie: Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam...
Desert cornulete fragede cu gem de visine
Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta. Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros. Gemul il...
Salata Caciula Mosului
Mai intai punem la fiert pieptul de pui. Separat fierbem si morcovii curarati de coaja si separat si ouale. Cat timp fierbe carnea, tocam marunt ( ca la salata de Boeuf) castravetii murati. Branza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Tocam si carnea fiarta, tocam si morcovii si...
Desert prajitura cu nuca si crema caramel
Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de...
Salata Suba cu piept de pui
Fierbem mai intai cartofii si morcovii curatati de coaja. Separat fierbem sfecla rosie. Legumele fierte le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, la fel si ceapa. Pieptul de pui il taiem cubulete mici. Pe un platou punem un inel de la o tava cu peretii detasabili si punem primul strat de...
Tarta cu legume si carne de pui
Punem mai intai pieptul de pui la fiert pentru 20-25 de minute. Morcovul il taiem cubulete si ii punem 15 minute la fiert. Intre timp pregatim aluatul pentru tarta. Punem faina intr-un bol, adaugam untura sau untul si oul. Adaugam un praf de sare si 7 linguri de apa. Depinde si de marimea...
Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa
Cum se prepara Desert Negresa pufoasa cu nuca si ciocolata, cea mai pufoasa si delicioasa negresa: Se mixeaza margarina moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile...
Cartofi wedges
Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine. Punem cartofii condimentati intr-o tava, adaugam ulei si ii dam la cuptor pentru 50 de minute sau pana...
Desert biscuiti frantuzesti din albusuri Langues de chat
Mixam untul moale cu zaharul pudra timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile de ou si mai mixam inca 2-3 minute. Adaugam faina si esenta si amestecam cu o spatula. Cu un pos subtire sau cu o punga cu varful taiat facem bastonase subtiri de aprox.5-7 cm direct in tava tapetata cu hartie de...