Desert budinca din cozonac cu portocala

de Rahela Velicu in Dulciuri, 30 Dec 2019 | 3264 vizualizari

 

O modalitate delicioasa de a consuma cozonacul ramas. "Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cozonac
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 50 g zahar
  • zeama de la o portocala
  • 1 lingurita de ulei.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca din cozonac cu portocala:

Mai intai taiem cozonacul in cubulete.

Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite.

Batem ouale cu zaharul si cu laptele si turnam compozitia lichida peste cozonac astfel incat sa fie tot ” stropit” bine.

Stoarcem deasupra budincii zeama de la o jumatate de portocala ( sau cat doriti voi) si dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 de minute.

Imediat ce scoatem budinca din cuptor stoarcem deasupra ei si cealalta jumatate de portocala, despartim budinca de peretii vasului de yenna cu un cutit si o rasturnam pe un platou. Lasam 10 minute la racorit si putem portiona. Yamiii!

TIPS-URI

1

Se poate servi cu frisca sau inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca din cozonac cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]