Desert cornulete fragede cu gem de visine

de Rahela Velicu in Dulciuri, 20 Dec 2019 | 5307 vizualizari

 

 Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 3 linguri cu varf cu untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 130 ml apa minerala
  • 500-550 g faina
  • 300 g gem
  • aprox. 100 g nuca maruntita
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra aprox. 200 g
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu gem de visine:

Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Se adauga si esenta.
Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros.
Gemul il amestecam cu nuca maruntita, putem insa sa il lasam si simplu. Al meu era destul de fluid, nu il puteam lasa simplu. In loc de nuca puteti adauga si nuca de cocos.
Dupa ce s-a dospit aluatul, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri (nu foarte mari), iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.
Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de min. sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.
Cand sunt gata, se dau fierbinti prin zahar pudra. Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cornulete.

TIPS-URI

1

Daca doriti, puteti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala in locul esentei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu gem de visine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Patratele cu brinza si crema de lamiie