Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI191
Retete / Aperitive / Garnituri

Saratele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Mai intai punem faina intr-un bol, adaugam branza rasa pe razatoarea mare, apoi untul rece de la frigider. Framantam pana cand rezulta un aluat omogen, care sa nu se lipeasca de maini. Daca mai este nevoie,  mai adaugati un praf de faina. Presaram faina si pe blatul de lucru si intindem...

Saratele cu susan si chimen

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2016

Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios. Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute. Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune...

Tarta cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2016

Se lasa aluatul de foietaj la dezghetat. Spanacul se dezgheata,se stoarce foarte bine de zeama si se pune intr-un bol. Adaugam branza rasa, 1 ou, pesmetul, sare si un praf de piper si amestecam bine. Punem o parte din aluat in tava pentru tarta si oprim o parte pentru facut grilajul de...

Scovergi

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2016

Mai intai incalzim putin apa, nu o lasam sa fiarba, decat sa fie calda si dizolvam drojdia in ea. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si drojdia divolvata in apa. Amestecam bine cu o lingura. Daca mai este nevoie, mai adaugam putina faina. Framantam pana cand aluatul devine omogen...

Chiftelute din cartofi

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2016

Mai intai curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert. Cand sunt fierti ii pasam ca pentru piure, adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul, adaugam si oul, sare, ardei boia si piper dupa gust. Mararul il tocam marunt si il adaugam in compozitia de chiftelute. Punem uleiul...

Aperitiv lipii cu branza si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2016

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de...

Scovergi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2016

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf. Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros. Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit...

Rosii umplute cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Rosiilor li se taie partea cu cotorul si se curata cu o lingurita de seminte. Branza se da prin razatoarea mare. Se amesteca cu smatana si cu patrunjel toacat marunt, se sareaza dupa gust. Rosiile se umplu cu aceasta compozitie.  Se poate presara verdeata desupra.

Rulouri aperitiv cu kaiser afumat

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2016

Se lasa aluatul la dezghetat. Se imparte in 2 parti egale. Ungem fiecare parte cu bulion, punem felii subtiri de kaiser sa acopere aproape toata suprafata, apoi presaram branza rasa. Presaram sare si piper si rulam. Taiem felii de aprox. 1 cm grosime si le punem in tava tapetata cu hartie...

Omleta pufoasa cu salam

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2016

Se bat ouale bine cu telul. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei si se pune salamul la calit. Se lasa cateva minute. Se  adauga ouale batute si se lasa 5-6 minute pe fiecare parte. Cand se rastoarna pe platou, se presara si patrunjelul tocat marunt.

Afisate 31 - 40 din 40 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Astazi nu am prea multe sa-ti spun. Retine doar ca "un prieten bun face mai mult decat o punga cu galbeni"

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]