Scovergi cu branza

de Rahela Velicu in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2016 | 8445 vizualizari

 

Asa facem noi in Teleorman scovergile. Sunt cele mai gustoase la micul dejun :) Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici - http://noiinbucatarie.ro/scoverzi-cu-branza/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 800 g faina
    • 400 ml apa calduta
    • drojdie cat o nuca
    • sare
    • ulei
    • branza aprox.400-500 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu branza:

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga faina si sarea si se framanta bine. Aluatul este moale, dar nelipicios, daca mai trebuie faina mai adaugati un praf.

Se lasa la dospit 30-40 de minute la loc calduros.

Branza se pune intr-un castron si sa sfarama cu o furculita. Eu am folosit branza de vaci sarata.

Se formeaza bile aprox egale din aluatul dospit cu mainile tapetate cu faina si se pun pe un blat tapetat cu faina.

Se pune uleiul la incins si se lasa pana cand incepe sa sfaraie.

Intindem cu facaletul fiecare bila de aluat in foaie subtire, punem branza si presam cu furculita bine sa nu iasa branza in tigaie si le punem la prajit.

Le intoarcem pe ambele parti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Branza este optionala, le puteti face si simple.

2

Daca le faceti simple , sunt bune cu mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pernute cu branza de burduf