Tuxedo

1

Bucataras
incepator

(St. Catharines)

Bucataras din 23.03.2013

RETETE126
PRIETENI132
Retete / Dulciuri

Chec parfumat cu lamaie si unt

In Prajituri la 5 Iul 2013

Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei. Intr-un castron inalt mixam intai untul pana cand devine omogen, adaugam zaharul si frecam pana la incorporare. Separam oualele si adaugam cele 5 galbenusuri in untul frecat cu zahar. Mixam foarte bine. Punem...

Cheesecake fara coacere

In Torturi la 28 Iun 2013

Blatul: Se macina biscuitii in robotul de bucatarie sau intr-o punga cu un ciocan (dc nu aveti robot) si se amesteca apoi cu untul topit la microunde. Se aseaza amestecul de biscuiti si unt  intr-un vas de yenna sau intr-o forma rotunda de tort (eu am forma de teflon cu fundul...

Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba

In Prajituri la 25 Iun 2013

Blat: Preincalzim cuptorul la 180ºC. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai inalt batem albusurile spuma  apoi adaugam zaharul vanilat si zaharul, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare aditie. Adaugam si galbenusurile, pe rand, apoi uleiul si coaja de portocala...

Desert chec pufos cu cacao

In Prajituri la 22 Iun 2013

In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de cozonac, pentru ca cea de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul prepararii, din lipsa de timp, dar este  foarte usor de facut! Eu imi...

Tort cu mousse de ness si ciocolata alba

In Torturi la 20 Iun 2013

Mod de preparare Blat:  Separam albusurile de galbenusuri si albusurile le batem spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana acesta se topeste (mixam dupa fiecare lingura). Adaugam acum galbenusurile, unul cate unul si mixam dupa fiecare in parte. Scoatem...

Tort Krantz

In Torturi la 18 Iun 2013

Blat: Se bate albusul de la 8 oua si se adauga pe rand 160 gr zahar tos. Cand e spuma bine batuta se adauga cele 8 galbenusuri pe rand, mixand bine dupa fiecare apoi se incorporeaza  nucile macinate si apoi faina cu ajutorul unui tel sau o paleta de silicon. Se...

Cornuri pufoase cu marmelada

In Prajituri la 13 Iun 2013

Punem intr-o cana drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam sa se lichefieze. Cand s-a lichefiat, adaugam putin lapte cald si 2 linguri de faina, omogenizam si o lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curent. Intr-un castron mai incapator, punem  600 gr faina, maiaua crescuta, iaurtul,...

Eclere cu crema de vanilie

In Prajituri la 11 Iun 2013

Mod de preparare coji: Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand  a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede  pana devine lucioasa si se desprinde de pe peretii vasului. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga pe rand...

Chec umed cu capsuni

In Prajituri la 11 Iun 2013

Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat. In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos. Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul. Punem si jumatate din cantitatea de...

Cozonac cu nuca

In Prajituri la 10 Iun 2013

Cernem faina intr-un lighenas cu o seara inainte ca sa se zvante Scoatem ouale sa se aclimatizeze la temperatura camerei Cand ne apucam de cozonac a doua zi, operatiunile sunt urmatoarele: Facem intai maiaua din cele 50 de grame de drojdie pe care le punem intr-un bol mai inalt (cana...

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

In Torturi la 5 Iun 2013

Crema : Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema). Intr-un castronel amestecam restul de lapte cu cele 4 linguri de amidon, amestecand bine cu un tel subtire, ca sa se dizolve bine amidonul....

Tort de mere cu crema de zahar ars, cea mai delicioasa reteta

In Torturi la 4 Iun 2013

Cum se prepara Tort de mere cu crema de zahar ars, cea mai delicioasa reteta: 1. In primul rand trebuie sa avem o cratita inalta de 4 l. Nu putem face intr-o forma de tort detasabila pentru ca tortul este destul de inalt. Curatam merele de coaja si eliminam cotorul cu ajutorul unui cutit...

Reteta de preparare a papanasilor prajiti

In Dulciuri la 2 Iun 2013

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castronel amestecam faina, zaharul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu (Atentie mare: de sodiu nu de amoniu!), grisul, praful de sare si zaharul vanilat. Separat mixam branza de vaci cu mixerul (sau in robot cum am facut eu, numai ca in robot...

Tort “Mama”, cu crema de lamaie si jeleu de zmeura

In Torturi la 1 Iun 2013

Blatul este de fapt o reteta de-a mea de chec si mi se pare cel mai potrivit pentru acest tort pentru ca este umed si nu necesita insiropare. Se scoate untul cu 2-3 ore inainte pentru a se incalzi la temperatura camerei, sau se taie cubulete si se incalzeste putin cate putin in microunde...

Gogosi

In Dulciuri la 1 Iun 2013

Punem faina cernuta intr-un bol. Facem o gropita in mijloc si adaugam ouale frecate cu praful de sare, zaharul amestecat in prealabil cu laptele caldut (doar 200 ml incalzim un pic pe foc ca sa se dizolve zaharul, temp. max trebuie sa fie 37ºC cand il adaugam in faina). Intr-un pahar...

Tort de ciocolata cu ganache

In Torturi la 29 Mai 2013

Blat: Intr-un castron batem ouale intregi cu zaharul pana se dubleaza in volum si se deschid la culoare.Cernem faina si cacaoa si le adaugam compozitiei de oua, amestecand cu un tel in forma de para pana incorporam uniform (nu amestecam prea mult pentru a nu se lasa pandispanul)....

Cheesecake copt

In Torturi la 24 Mai 2013

Blat: Zdrobim biscuitii digestivi in robotul de bucatari sau ii punem intr-o punga si-i sfaramam cu un facalet sau cu un ciocan Adaugam untul topit si zaharul si amestecam cu mana pana cand untul este incorporat Punem biscuitii in forma de tort si presam cu mana pana ii nivelam...

Prajitura cu mere turnata

In Prajituri la 22 Mai 2013

Se mixeaza ouale intregi cu zaharul, se adauga uleiul si se mixeaza pana se incorporeaza. Intr-un alt bol amestecam faina cu praful de copt si o adaugam  amestecului precedant alternand cu laptele. Se curata merele, se dau pe razatoare sau se taie felii si se calesc cu zahar pana scade...

Chec negru

In Prajituri la 15 Mai 2013

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa (cernuta) si omogenizam cu un tel. lasam compozitia sa se raceasca inainte de a adauga ouale si faina. Ca...

Tiramisu reteta cu capsuni

In Prajituri la 14 Mai 2013

Tiramisu reţetă originală Facem cafeaua si o lasam la racit. (cafea tare, la 300 ml punem 5 lingurite cafea). cand este rece adaugam lichiorul Amaretto sau romul. Daca nu aveti, nu-i bai! dar in reteta originala de Tiramisu se foloseste lichior. Crema: Punem gelatina la hidratat...

Cappuccino cheesecake

In Torturi la 9 Mai 2013

Macinam biscuitii in robotul de bucatarie si apoi adaugam untul topit dupa care omogenizam bine. Ungem forma de tort cu inel detasabil cu ulei atat pe fund cat si pe margini dupa care o tapetam cu hartie de copt. Pe baza vom pune o hartie mai mare cu vreo 4 cm, pe care o vom indoi spre...

Cornetti cu crema de vanilie

In Prajituri la 7 Mai 2013

In primul rand scoatem aluatul din congelator cu vreo 2 ore inainte sa ne apucam de rulat conurile (sau cilindrii, depinde de formele pe care le avem. Mie mi-au placut conurile la magazin) Cand s-a dezghetat, pudram blatul de lucru cu faina si apoi punem una din foi  pe care o pudram si...

Desert prajitura "Trufa"

In Prajituri la 5 Mai 2013

Blat : Macinam biscuitii in robotul de bucatarie (eu am avut si niste piscoturi si le-am combinat cu biscuitii), apoi adaugam cacaua si zaharul pudra, omogenizam si apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Rasturnam compozitia in tava cu inel...

Trufe

In Prajituri la 20 Apr 2013

Taiem ciocolata amaruie in bucatele mai mici si o punem intr-un bol. Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc  si lasam sa se infierbante. Atentie : nu trebuie sa fiarba deloc! trebuie sa fie fierbinte, cand incepe sa faca mici bule de aer pe marginea craticioarei, o luam de pe foc...

Mini tarte cu fructe

In Prajituri la 19 Apr 2013

Mod de preparare coji: Frecam untul cu zaharul pana se face spumos, apoi adaugam oul si cele 2 galbenusuri si mestecam dupa fiecare aditie. Adaugam faina treptat si sarea si formam o coca omogena, pe care o vom baga la frigider cca 30 de minute. O scoatem din frigider si pe blatul de...

Amandine

In Prajituri la 18 Apr 2013

Pentru blat , am separat ouale, am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adugam galbenusurile pe rand, uleiul, si apoi incorporam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt cu ajutorul unui tel. Tapetam o tava cu hartie de copt si coacem aproximativ 20 de minute pana cand...

Tort cu mousse de mango si ciocolata alba

In Torturi la 18 Apr 2013

Pe cat pare de complicat, nu este deloc asa. Intai facem siropul ca sa aiba timp sa se raceasca pana cand blatul este gata. Sirop:   intr-o craticioara punem apa, zaharul si le fierbem pana cand acestea sunt dizolvate complet. Lasam sa se raceasca si adaugam romul si zaharul...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 13 Apr 2013

1. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si se bat bine cu mixerul. 2. Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare. Se amesteca 1 cu 2 , se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu...

Placinta cu mere

In Prajituri la 7 Apr 2013

Intai pregatim merele, care se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun intr-o craticioara de inox impreuna cu zaharul (eu pun cam 6-8 linguri de zahar) si se calesc pe foc pana se inmoaie. La final dam cratita deoparte si punem scortisoara si zaharul vanilat. Aluatul:...

Desert tort cu crema de iaurt si piersici

In Torturi la 6 Apr 2013

In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste). Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu...

Afisate 31 - 60 din 68 retete    

Postari recente

publicat la 16.02.2015

Carrot cake

publicat la 31.03.2014

Tort de ciocolata Express

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]