Se fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi.
Se pune untul in tigaie si se prajesc usor si la foc mic cotletele, atat cat sa devina maronii pe ambele...
Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie.
Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna ingredientele pudra. Se amesteca sa se incorporeze bine.
Intr-un pahar cu apa se dizolva 3...
Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana...
Se decongeleaza aluatul. Pe o suprafata plata se pune faina si se intine aluatul, mai subtire daca e aluat pufos.
Se unge cu putin ulei o tava si se aseaza aluatul in ea. Daca va ies capetele din tava, ca sa le rupeti frumos, treceti cu sucitoarea peste marginile tavii.
Peste...
Prepararea cuscusului:
Intr-un bol incapator se pun 3 cani de cuscus.
Se stropeste cu putina apa si se amesteca cu degetele. Cand incepe sa se inchege, puneti cuscusul intr-o sita pe abur si acoperiti cu un capac.
Lasati pe abur 20 minute. apoi luati sita si rasturnati...
Intr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte.
Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa se taie felii.
Eu am folosit o oala cu presiune, pentru ca asa iasa sosul mai consistent. Se...
Faceti 3 creste pe partea cu pielea macroului.
Pe o foaie de aluminiu presarati o lingura de pudra de coriandru, asezati macroul si mai condimentati cu sare, piper, o felie de lamaie, catelul de usturoi intreg si cateva picaturi de sos de soia. Taiati rosiile cherry in jumatate si...
Puneti taiteii noodles la fiert intr-o oala cu apa sarata si putin ulei - 5 min-.
Spalati legumele.
Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti repede si la foc mic nucile caju sau alunele, cateva secunde, pentru ca se pot arde foarte usor. Lasati la scurs pe un servet. Pastrati uleiul din...
Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita.
Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets.
Am inchis capacul si am lasat 45...
Cotlet de vita in nuci si stafide cu legume al dente- Mancarica de vara
Se fac crestaturi in cotlet si se condimenteaza cu amestecul de ulei de masline, nuca tocata si scortisoara. Se apasa peste stratul de nuca, astfel ca nuca sa intre in crestaturi. Se pune untul in tigaie si se prajesc usor si la foc mic cotletele, atat cat sa devina maronii pe ambele...
Harira - Supa crema de legume cu vita si taitei, a la Maroc
Se incinge uleiul in oala si se adauga ceapa, usturoiul si carnea. Se lasa la rumenit pana ceapa devine aurie. Se adauga legumele (cartofii, morcovii, ardeiul si patrunjelul) si peste se toarna ingredientele pudra. Se amesteca sa se incorporeze bine. Intr-un pahar cu apa se dizolva 3...
Mancarica de masline cu pui si ciuperci -tajine bi zeitoun
Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma, adaugati restul legumelor - ciuperci, morcovii, cartofii si maslinele, acoperiti si lasati la foc mic pana...
Tarta pufoasa cu legume colorate si cascaval - Sunny cottage puff pastry tart
Se decongeleaza aluatul. Pe o suprafata plata se pune faina si se intine aluatul, mai subtire daca e aluat pufos. Se unge cu putin ulei o tava si se aseaza aluatul in ea. Daca va ies capetele din tava, ca sa le rupeti frumos, treceti cu sucitoarea peste marginile tavii. Peste...
Couscous in sos picant cu legume si miel (metoda din sat arab)
Prepararea cuscusului: Intr-un bol incapator se pun 3 cani de cuscus. Se stropeste cu putina apa si se amesteca cu degetele. Cand incepe sa se inchege, puneti cuscusul intr-o sita pe abur si acoperiti cu un capac. Lasati pe abur 20 minute. apoi luati sita si rasturnati...
Orz in sos de tomate cu legume si aripioare de pui picante
Intr-un vas se amesteca sare, piper si boia iute cu o lingura de ulei. Se face o pasta si se adauga peste aripioarele de pui. Se lasa deoparte. Se curata legumele si se taie in jumatate. Ceapa se taie felii. Eu am folosit o oala cu presiune, pentru ca asa iasa sosul mai consistent. Se...
File de macrou in sos de soia cu rosii cherry
Faceti 3 creste pe partea cu pielea macroului. Pe o foaie de aluminiu presarati o lingura de pudra de coriandru, asezati macroul si mai condimentati cu sare, piper, o felie de lamaie, catelul de usturoi intreg si cateva picaturi de sos de soia. Taiati rosiile cherry in jumatate si...
Noodles thailandezi cu nuci caju si condiment de ceapa verde, ardei iute si muguri de fasole
Puneti taiteii noodles la fiert intr-o oala cu apa sarata si putin ulei - 5 min-. Spalati legumele. Intr-o tigaie, puneti putin ulei si prajiti repede si la foc mic nucile caju sau alunele, cateva secunde, pentru ca se pot arde foarte usor. Lasati la scurs pe un servet. Pastrati uleiul din...
Pasta bullets in sos de rosii cu legume si carne de vita
Eu am pregatit acest fel intr-o oala cu presiune pentru ca am folosit carnita de vita. Pentru inceput am pus carnita in ulei, la foc mic, am lasat sa se prajeasca putin dupa care am adaugat pe rand toate ingredientele, in afara de pasta bullets. Am inchis capacul si am lasat 45...