Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete / Dulciuri

Tarta cu ciocolata si cirese

In Dulciuri la 26 Mai 2015

Taiem untul bucatele si il punem intr-un bol. Batem oul cu un strop de sare. Adaugam peste unt zaharul,zaharul vanilat,oul batut  si coaja de portocala. Stingem bicarbonatul in zeama de portocala si il adaugam si pe el. Amestecam. Adaugam putin cate putin  faina si framantam...

Cozonac cu crema de nuca

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Pregatim mai intai maiaua. Intr-un bol amestecam drojdia faramitata cu o lingura  de zahar si una de faina. Adaugam circa 1/2 cana de lapte caldut si amestecam.. Lasam la crescut circa 10-15 min sau pana isi dubleaza volumul. Cernem faina printr-o sita cu gauri mici. Punem zaharul si zaharul...

Cozonac felii cu scortisoara

In Dulciuri la 14 Mai 2015

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar. Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus. Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale. Se lasa la crescut, la loc cald. Adaugam...

Clatite americane cu finetti

In Dulciuri la 15 Feb 2015

Separam albusurile de galbenusuri.   Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma.  Separat mixam galbenusurile cu zaharul  si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin  laptele. Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La...

Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

In Dulciuri la 7 Feb 2015

Aluatul l-am  facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am  acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am  lasat la cald, la dospit, pana cand acesta isi tripleaza...

Placintele cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 30 Ian 2015

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care  adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min. Topim untul la foc mic si  il  adaugam  peste aluat, in suvoi, putin cate putin....

Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

In Dulciuri la 17 Ian 2015

Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand...

Turta dulce glazurata

In Prajituri la 23 Dec 2014

Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de...

Cataif

In Dulciuri la 4 Noi 2014

Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec. Deasupra asezam cealalta...

Tort Diplomat

In Torturi la 27 Apr 2014

Punem  geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul. Amestecam iar apoi incorporam faina. Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc (la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia...

Chec din albusuri, cu dulceata de mure

In Prajituri la 2 Feb 2014

Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele (esenta de vanilie si zaharul vanilat). Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam bine. Ungem o forma (eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai...

Placinta invartita cu mere si crema caramel

In Dulciuri la 1 Feb 2014

Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun...

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

In Dulciuri la 29 Ian 2014

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn. Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu...

Tarta rustica cu mere

In Prajituri la 16 Ian 2014

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h  dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am lasat circa 30 min la crescut. Pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il...

Prajitura cu blat de biscuiti si crema de cacao neagra

In Dulciuri la 12 Ian 2014

Prepararea cremei se face la bain -marie. Avem nevoie de 2 vase care sa incapa unul in altul............un vas mai mare in care se pune apa  si vasul in care preparam crema şi pe care o vom pune peste cea cu apa fiartă. Vasul in care aveti preparatul ce trebuie sa...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 10 Ian 2014

Mixam ouale cu un strop de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si  mixam in continuare circa 10 minute. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si adaugam amestecul de mai sus apoi sucul de lamaie ,laptele si untul topit rand pe rand avand grija sa amestecam cu ajutorul unei spatule...

Rulada cu mere si gem de prune

In Dulciuri la 7 Ian 2014

Punem faina intr-un vas si  o amestecam cu sarea. Drojdia o amestecam separat cu zaharul . Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia  pe care am amestecat-o cu zaharul. Adaugam uleiul  si smantana si amestecam usor. Adaugam laptele caldut putin cate...

Cozonac impletit ,cu nuca

In Dulciuri la 6 Ian 2014

Preparam maiaua: intr-un vas punem 100 g de faina pe care o oparim cu 200 ml lapte clocotit. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Lasam la racit. Amestecam drojdia proaspata cu o lingurita de zahar si apoi o punem peste faina oparita dar numai in momentul cand aceasta este...

Rulouri cu dovleac si nuca

In Dulciuri la 5 Dec 2013

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit....

Dulceata de gutui cu nuci

In Dulceata / Gem la 30 Noi 2013

Curatam gutuile de puf,le spalam,le taiem in jumatate si indepartam partea lemnoasa.Taiem cubulete gutuile si le stropim cu zeama de la o lamaie . Facem siropul................fierbem apa cu zaharul pana cand obtinem un sirop legat.Cum ne dam seama daca siropul este...

Prajitura cu mure si frisca

In Dulciuri la 14 Noi 2013

Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu  apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina. Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri. Adaugam...

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

In Dulciuri la 7 Noi 2013

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un vas si le calim pe foc nu mai mult de 7-8 min. Merele mele au fost dulci astfel incat nu a mai trebuit sa adaug zahar peste ele.Daca folositi mere mai acrisoare atunci adaugati zahar dupa gust....

Compot de pere

In Sirop / Compot la 29 Oct 2013

Perele se spala ,se curata de cotoare si seminte apoi se taie in sferturi. Pentru compot eu am folosit borcane de 800 ml spalate si bine uscate. In fiecare borcan am asezat bucatile de pere  astfel  incat sa nu fie  mult loc liber in borcan deoarece fructele dupa ce se...

Tarta rustica cu prune si gem de prune

In Dulciuri la 5 Sep 2013

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact  din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin  30 min. Scoatem aluatul din...

Prajitura rasturnata cu cirese

In Prajituri la 1 Aug 2013

Spalam ciresele si apoi indepartam samburii............eu folosesc acel  aparat pentru scos samburi. Ungem cu unt o forma(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28cm) si apoi asezam in ea ciresele. Trecem sa pregatim compozitia............ separam albusurile de galbenusuri....

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide

In Dulciuri la 15 Iul 2013

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca, rahat si stafide Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa...

Pandispan cu fructe de padure

In Prajituri la 27 Iun 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Batem(mixam) bine albusurile cu un praf de sare. Vom obtine o spuma consistenta. In alt vas mixam galbenusurile, adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si amestecam bine. Urmeaza sa incorporam uleiul, esenta de rom si praful de copt pe care l-am stins mai...

Spuma de branza si capsuni

In Dulciuri la 13 Mai 2013

Mixam Miezul de lapte impreuna cu branza mascarpone,mierea si capsunile.Adaugam zaharul vanilat si amestecam.Repartizam spuma obtinuta in cupe,ornam cu stafide aurii si cu cate o capsuna  si  dam la frigider pentru circa 1 ora.Este cremoasa,racoritoare ,aromata si merge perfect pentru...

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

In Dulciuri la 26 Mar 2013

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete mici.Lasam sa dea in cateva clocote. Punem intr-un bol untul taiat cubulete,restul de zahar si...

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

In Dulciuri la 13 Feb 2013

Am folosit foi de placinta proaspete. Trecem la "confectionarea" umpluturii: daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs. Amestecam apoi  branza de vaci cu smantana, ouale, coaja rasa de la o lamaie, esenta de vanilie, stafidele,...

Afisate 31 - 60 din 102 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]