Tarta rustica cu mere

de Bucataras Medi in Prajituri, 16 Ian 2014 | 3003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 165 ml lapte
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 2 lingurite rase drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 1 kg de mere rase (eu am avut congelate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 2 linguri rase zahar pentru presarat pe tarta
  • o mana biscuiti digestivi sfaramati
  • unt pentru uns tava de tarta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere:

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h  dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am lasat circa 30 min la crescut. Pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si ea cu faiana. Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.

Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara. formei.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.

Merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul  si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine pentru o buna omogenizare.

Umplem cu aceasta compozitie forma captusita cu aluat si nivelam cu ajutorul unei spatule.Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram cele 2 linguri de zahar tos. Rupem biscuitii bucati mici si ii punem in mijlocul tartei.

Preincalzim cuptorul. Dam tarta la cuptor .la 180 grade si lasam circa 30-40 min(facem testul scobitorii).

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava si taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui