Puii mei sunt mari amatori de paste. Ca sunt dulci sau sarate, cu branza sau cu carne, nu le refuza niciodata. Ma rog, aproape niciodata... :)))
Desi cumpar paste si de la supermarket (cel mai adesea forme ce nu le pot face eu) de cele mai multe ori prefer sa le fac acasa, mai ales ca le...
Aluatul frantuzesc sau aluatul de foietaj face parte din categoria aluaturilor nedospite, care in timpul coacerii se desface intr-un numar mare de foite. Se deosebeste de alte aluaturi prin modul de preparare si prin continutul ridicat de grasimi. Se utilizeaza la diferite preparate sarate sau...
Toamna este anotimpul cel mai potrivit pentru o cura de eliminare de toxine si de intarire a imunitatii organismului. Pentru aceasta ne vin in ajutor roadele bogate ale toamnei. Aceste diete se vor aplica doar persoanelor la care nu exista contraindicatii medicale pentru fructul respectiv....
Varza este cea mai veche leguma cultivata de catre om. La inceput a existat un singur soi de varza, numita maritima. I se spunea astfel pentru ca se gasea in stare salbatica in apropierea Mediteranei. Dupa selectii repetate s-au obtinut de-a lungul vremii mai multe soiuri de varza.
Varza...
Otetul aromat se obtine prin macerarea plantelor si condimentelor in otet din fructe. cel mai bun fiind otetul de mere. Se foloseste la aromarea unor preparate culinare, dar au si proprietati medicinale, patrand proprietatile plantelor cu care este facut.
Otet de trandafiri
Se prepara cu...
Ulei racoritor
Mugurii si acele coniferelor de diferite soiuri se pun la uscat, apoi se pun intr-un recipient de sticla. Se toarna deasupra ulei de masline si se tine vasul la soare vreme de 2 saptamani. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa.
Intrebuintare:
Acest...
Va povesteam de curand ca am gasit de cumparat lapte condensat. E atat de bun si atat de multe deserturi si prajituri se pot face cu el...Laptele condensat despre care va spun nu este laptele condensat ce se gaseste la noi in magazine si se foloseste la cafea. Este un lapte gros, ca o...
Echivalent lingurita/grame (prescurtat: lgt):
1 lgt de apa, vin, lapte = 4-5g
1 lgt de faina cu varf = 8-9 g
1 lgt de zahar tos = 12g
2 lingurite = 10 ml
Echivalent lingura/grame (lg):
1 lg de apa, vin, lapte = 14-15g
1 lg de untura, unt = 25g
1 lg de orez = 25g
1...
Se numeste bors intrucat se foloseste borsul folosit din tarate. Gustul borsului depinde de carnea si oasele folosite la prepararea lui. Cea mai buna carne pentru bors este pieptul de vita si osul cu maduva. Se poate folosi si carne de porc, pasare sau peste.
Borsul se poate pregati si numai...
Supa de oase se obtine din fierberea oaselor
Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii.
Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare
Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat
Consomeul este o supa...
Taitei de casa
Puii mei sunt mari amatori de paste. Ca sunt dulci sau sarate, cu branza sau cu carne, nu le refuza niciodata. Ma rog, aproape niciodata... :))) Desi cumpar paste si de la supermarket (cel mai adesea forme ce nu le pot face eu) de cele mai multe ori prefer sa le fac acasa, mai ales ca le...
Aluatul frantuzesc si secretele sale
Aluatul frantuzesc sau aluatul de foietaj face parte din categoria aluaturilor nedospite, care in timpul coacerii se desface intr-un numar mare de foite. Se deosebeste de alte aluaturi prin modul de preparare si prin continutul ridicat de grasimi. Se utilizeaza la diferite preparate sarate sau...
Dieta de toamna cu fructe si legume
Toamna este anotimpul cel mai potrivit pentru o cura de eliminare de toxine si de intarire a imunitatii organismului. Pentru aceasta ne vin in ajutor roadele bogate ale toamnei. Aceste diete se vor aplica doar persoanelor la care nu exista contraindicatii medicale pentru fructul respectiv....
Varza
Varza este cea mai veche leguma cultivata de catre om. La inceput a existat un singur soi de varza, numita maritima. I se spunea astfel pentru ca se gasea in stare salbatica in apropierea Mediteranei. Dupa selectii repetate s-au obtinut de-a lungul vremii mai multe soiuri de varza. Varza...
Otet aromat
Otetul aromat se obtine prin macerarea plantelor si condimentelor in otet din fructe. cel mai bun fiind otetul de mere. Se foloseste la aromarea unor preparate culinare, dar au si proprietati medicinale, patrand proprietatile plantelor cu care este facut. Otet de trandafiri Se prepara cu...
Uleiuri aromate
Ulei racoritor Mugurii si acele coniferelor de diferite soiuri se pun la uscat, apoi se pun intr-un recipient de sticla. Se toarna deasupra ulei de masline si se tine vasul la soare vreme de 2 saptamani. Se strecoara si se pastreaza in sticle de culoare inchisa. Intrebuintare: Acest...
Dulce de leche
Va povesteam de curand ca am gasit de cumparat lapte condensat. E atat de bun si atat de multe deserturi si prajituri se pot face cu el...Laptele condensat despre care va spun nu este laptele condensat ce se gaseste la noi in magazine si se foloseste la cafea. Este un lapte gros, ca o...
Unitati de masura in bucatarie
Echivalent lingurita/grame (prescurtat: lgt): 1 lgt de apa, vin, lapte = 4-5g 1 lgt de faina cu varf = 8-9 g 1 lgt de zahar tos = 12g 2 lingurite = 10 ml Echivalent lingura/grame (lg): 1 lg de apa, vin, lapte = 14-15g 1 lg de untura, unt = 25g 1 lg de orez = 25g 1...
Borsuri/Ciorbe
Se numeste bors intrucat se foloseste borsul folosit din tarate. Gustul borsului depinde de carnea si oasele folosite la prepararea lui. Cea mai buna carne pentru bors este pieptul de vita si osul cu maduva. Se poate folosi si carne de porc, pasare sau peste. Borsul se poate pregati si numai...
Supele
Supa de oase se obtine din fierberea oaselor Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii. Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat Consomeul este o supa...