Salatele de legume sunt de 2 feluri: salate de legume fierte si salate de cruditati.
Ele se pot prepara din timp, dar se adauga sarea, otetul, zeama de lamaie sau sosul vinegreta doar in momentul servirii.
Daca salata se pune in salatiera, se aranjeaza la mijloc miezul, iar pe margine in...
Se socotesc cate 2 oua de persoana. Se pot prepara maxim 2-3 portii o data, altfel omleta nu va avea un aspect frumos. Se prepara doar in momentul in care trebuie servita. Se face la foc tare in tigaie. Ouale pentru omleta nu se bat spuma, ci numai se amesteca, numai cat se se omogenizeze...
Sandviciurile sunt gustari consistente, pregatite pentru situatii cand nu se poate aranja o masa: excursii, la serviciu, la scoala) Ele pot inlocui cu succes multe feluri mai greu de preparat, pot fi variate si sunt usor de servit. In general se pregatesc din 2 felii de paine subtiri sau chifle...
Cu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece. Dupa ceasta operatie se mai poate pastra 2 zile.
Pentru a fi glasate cu aspic este necesar ca...
Se intampla deseori ca maioneaza sa se taie la inceputul operatiei sau dupa ce a stat cateva ore. In acest caz se poate remonta in mai multe feluri.
1. se ia un galbenus fiert si se amesteca intr-un castron cu putina sare fina si 1/2 lingurita de mustar, dupa care se adauga cate putin din...
Sosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor.
Cu ajutorul lor se pot prepara mai multe feluri de mancare cu gusturi variate. Daca se mai adauga si o garnitura de legume avem o mancare foarte gustoasa.
In alcatuirea sosurilor...
Luna decembrie este o luna plina de sarbatoare si bucurie. Incepand cu Sfantul Nicolae romanii intra in Sarbatori. Desi este o ocazie universala de sarbatoate, traditiile si obiceiurile de Craciun variaza de la o tara la alta, fiecare popor adaptandu-le in functie de cultura.
Craciunul este...
- Lamaile si portocalele se vor mentine mai mult timp proaspete daca le vom unge cu ulei vegetal, apoi le invelim in folie alimentara si le pastram la loc racoros
- Ca sa obtinem mai mult suc dintr-o lamaie, trebuie sa o tinem 5 minute in apa fierbinte, apoi o rostogolim pe masa, presand-o...
Salatele
Salatele de legume sunt de 2 feluri: salate de legume fierte si salate de cruditati. Ele se pot prepara din timp, dar se adauga sarea, otetul, zeama de lamaie sau sosul vinegreta doar in momentul servirii. Daca salata se pune in salatiera, se aranjeaza la mijloc miezul, iar pe margine in...
Omletele
Se socotesc cate 2 oua de persoana. Se pot prepara maxim 2-3 portii o data, altfel omleta nu va avea un aspect frumos. Se prepara doar in momentul in care trebuie servita. Se face la foc tare in tigaie. Ouale pentru omleta nu se bat spuma, ci numai se amesteca, numai cat se se omogenizeze...
Sandviciuri, tartine si alte aperitive
Sandviciurile sunt gustari consistente, pregatite pentru situatii cand nu se poate aranja o masa: excursii, la serviciu, la scoala) Ele pot inlocui cu succes multe feluri mai greu de preparat, pot fi variate si sunt usor de servit. In general se pregatesc din 2 felii de paine subtiri sau chifle...
Intrebuintarea aspicului
Cu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece. Dupa ceasta operatie se mai poate pastra 2 zile. Pentru a fi glasate cu aspic este necesar ca...
Remontarea maionezei taiate
Se intampla deseori ca maioneaza sa se taie la inceputul operatiei sau dupa ce a stat cateva ore. In acest caz se poate remonta in mai multe feluri. 1. se ia un galbenus fiert si se amesteca intr-un castron cu putina sare fina si 1/2 lingurita de mustar, dupa care se adauga cate putin din...
Sosurile in bucataria moderna
Sosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor. Cu ajutorul lor se pot prepara mai multe feluri de mancare cu gusturi variate. Daca se mai adauga si o garnitura de legume avem o mancare foarte gustoasa. In alcatuirea sosurilor...
Aranjarea mesei de Craciun
Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...
Obiceiuri de Craciun
Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...
Traditii si superstitii de Craciun
Luna decembrie este o luna plina de sarbatoare si bucurie. Incepand cu Sfantul Nicolae romanii intra in Sarbatori. Desi este o ocazie universala de sarbatoate, traditiile si obiceiurile de Craciun variaza de la o tara la alta, fiecare popor adaptandu-le in functie de cultura. Craciunul este...
Cum folosim citricele
- Lamaile si portocalele se vor mentine mai mult timp proaspete daca le vom unge cu ulei vegetal, apoi le invelim in folie alimentara si le pastram la loc racoros - Ca sa obtinem mai mult suc dintr-o lamaie, trebuie sa o tinem 5 minute in apa fierbinte, apoi o rostogolim pe masa, presand-o...