Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Articole

Ketchup

In Alimente, la: 16 Noi 2009

Este un sos rosu, dens, picant si condimentat, care nu se stie clar de cine a fost descoperit. Navigatorii englezi au adus din Malaezia sosul "kechap", un sos de peste, tipic asiatic, preparat din peste fermentat, scoici si condimente. Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar...

Sos Worcestershire

In Alimente, la: 16 Noi 2009

In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in...

Aranjarea meselor festive

In Tipsuri, la: 10 Noi 2009

O masa frumos impodobita cere si un buchet de flori , care nu trebuie sa fie prea mare sau inalt, aranjat in vaze corespunzatoare.Asezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil. Inainte de toate se pregateste...

Sosul de soia

In Alimente, la: 10 Noi 2009

Este preparat prin metode naturale, printr-un proces ce dureaza cateva luni. Prima data sunt macinate boabele sau amestecul de boabe de soia, apoi sunt amestecate cu mucegai, apa si sare.. Dupa toate acestea urmeaza procesul de fermentare. Proteinele vegetale sunt descompuse enzimatic, producand...

Alcatuirea meniurilor

In Tipsuri, la: 6 Noi 2009

La intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta  persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor. De aceea este bine sa se intocmeasca dinainte o lista cu mai multe feluri de mancare, ce vor fi preparate...

Unitati de masura in bucatarie

In Tehnici, la: 6 Noi 2009

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...

Mustarul pasta

In Alimente, la: 5 Noi 2009

Mustarul se numara printre cele mai vechi paste de condimente din lume. In Antichitate, faina de mustar era considerata condiment si folosita pentru conservarea carnii. Contine: miere, ulei de masline, otet si seminte macinate de mustar. Boabele de mustar sunt zdrobite si semintele se toarna...

Vanilia

In Condimente, la: 3 Noi 2009

Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane. Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon". Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma...

Mustarul

In Condimente, la: 2 Noi 2009

Planta de mustar seamana cu cea de broccoli, are flori galbene si frunze verzi si ascutite. Semintele de mustar sunt in pastaile dezvoltate de florile plantei. Recoltarea semintelor se face cu putin timp inainte de coacerea lor. Enzima care este eliberata din celulele plantei in timpul...

Susan

In Condimente, la: 30 Oct 2009

Florile plantei de susan sunt albe sau rosii, iar semintele se coc la 12 saptamani de la semanare. Planta este taiata si stransa in manunchi, apoi pastaile se deschid usor. Susanul este bogat in calciu (recomandat in profilaxia osteoporozei), fier si magneziu. Contine 50% ulei care are in...

Afisate 31 - 40 din 52 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sunt trei feluri de a face ceva: o faci tu, angajezi pe altcineva, sau le interzici copiilor tai sa o faca. Deci, azi ce alegi?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]