Este un sos rosu, dens, picant si condimentat, care nu se stie clar de cine a fost descoperit. Navigatorii englezi au adus din Malaezia sosul "kechap", un sos de peste, tipic asiatic, preparat din peste fermentat, scoici si condimente.
Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar...
In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in...
O masa frumos impodobita cere si un buchet de flori , care nu trebuie sa fie prea mare sau inalt, aranjat in vaze corespunzatoare.Asezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil.
Inainte de toate se pregateste...
Este preparat prin metode naturale, printr-un proces ce dureaza cateva luni. Prima data sunt macinate boabele sau amestecul de boabe de soia, apoi sunt amestecate cu mucegai, apa si sare.. Dupa toate acestea urmeaza procesul de fermentare. Proteinele vegetale sunt descompuse enzimatic, producand...
La intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor. De aceea este bine sa se intocmeasca dinainte o lista cu mai multe feluri de mancare, ce vor fi preparate...
Mustarul se numara printre cele mai vechi paste de condimente din lume. In Antichitate, faina de mustar era considerata condiment si folosita pentru conservarea carnii.
Contine: miere, ulei de masline, otet si seminte macinate de mustar. Boabele de mustar sunt zdrobite si semintele se toarna...
Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane.
Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon".
Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma...
Planta de mustar seamana cu cea de broccoli, are flori galbene si frunze verzi si ascutite. Semintele de mustar sunt in pastaile dezvoltate de florile plantei. Recoltarea semintelor se face cu putin timp inainte de coacerea lor.
Enzima care este eliberata din celulele plantei in timpul...
Florile plantei de susan sunt albe sau rosii, iar semintele se coc la 12 saptamani de la semanare. Planta este taiata si stransa in manunchi, apoi pastaile se deschid usor.
Susanul este bogat in calciu (recomandat in profilaxia osteoporozei), fier si magneziu. Contine 50% ulei care are in...
Ketchup
Este un sos rosu, dens, picant si condimentat, care nu se stie clar de cine a fost descoperit. Navigatorii englezi au adus din Malaezia sosul "kechap", un sos de peste, tipic asiatic, preparat din peste fermentat, scoici si condimente. Se spune ca lui Richard Brigg, un bucatar...
Sos Worcestershire
In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in...
Aranjarea meselor festive
O masa frumos impodobita cere si un buchet de flori , care nu trebuie sa fie prea mare sau inalt, aranjat in vaze corespunzatoare.Asezarea mesei se face in functie de tipul mesei, numarul musafirilor si importanta (obisnuita sau festiva), spatiul disponibil. Inainte de toate se pregateste...
Sosul de soia
Este preparat prin metode naturale, printr-un proces ce dureaza cateva luni. Prima data sunt macinate boabele sau amestecul de boabe de soia, apoi sunt amestecate cu mucegai, apa si sare.. Dupa toate acestea urmeaza procesul de fermentare. Proteinele vegetale sunt descompuse enzimatic, producand...
Alcatuirea meniurilor
La intocmirea meniului se va avea in vedere valoarea nutritiva a alimentelor, numarul si varsta persoanelor ce vor servi masa, timpul de preparare al retetei, costul ingredientelor. De aceea este bine sa se intocmeasca dinainte o lista cu mai multe feluri de mancare, ce vor fi preparate...
Unitati de masura in bucatarie
Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...
Mustarul pasta
Mustarul se numara printre cele mai vechi paste de condimente din lume. In Antichitate, faina de mustar era considerata condiment si folosita pentru conservarea carnii. Contine: miere, ulei de masline, otet si seminte macinate de mustar. Boabele de mustar sunt zdrobite si semintele se toarna...
Vanilia
Este originara din sudul Mexicului, Guatemala si alte tari central-americane. Vanilia de foarte buna calitate se numeste "vanilie bourbon". Pastaile de vanilie sunt lungi si subtiri, iar in 6-8 luni sunt culese si puse la fermentat. Din verde-galben devin negre-maronii si emana o aroma...
Mustarul
Planta de mustar seamana cu cea de broccoli, are flori galbene si frunze verzi si ascutite. Semintele de mustar sunt in pastaile dezvoltate de florile plantei. Recoltarea semintelor se face cu putin timp inainte de coacerea lor. Enzima care este eliberata din celulele plantei in timpul...
Susan
Florile plantei de susan sunt albe sau rosii, iar semintele se coc la 12 saptamani de la semanare. Planta este taiata si stransa in manunchi, apoi pastaile se deschid usor. Susanul este bogat in calciu (recomandat in profilaxia osteoporozei), fier si magneziu. Contine 50% ulei care are in...