Sarea comuna este o substanta ce se intalneste pe tot globul: in depozite de roca subpamantene, in apa de mare.
Sarea din apa de mare se prepara prin evaporarea apei sarate in "gradinile de sare", la sfarsit ramanand doar sarea cristalizata. Sarea de roca este extrasa din minele de sare, apoi...
Este o planta perena, ce are o radacina cu multe ramificatii din care rasar plante tinere, formand frunze in forma de pana.
Frunzele contin uleiuri ce scad tensiunea si stimuleaza diureza, tanin si substante amare ce au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, sistemului...
Curcuma este inrudita cu ghimbirul si cu galangalul. Se foloseste radacina, proaspata sau uscata, intreaga sau macinata. Dupa ce se recolteaza se fierbe si se pune la uscat, dupa care se indeparteaza un strat de la exterior. Radacinile de curcuma arata ca niste ramuri mici. Acestea se macina...
In functie de forma sa chili este iute sau cu un gust picant distinctiv.
Fructele de chili sunt rotunde sau ascutite, verzi cand nu sunt coapte, galbene sau rosii.
Contin capsaicina (o substanta ce ucide celulele canceroase), vitamina C si A. Stimuleaza circulatia sangelui, are proprietati...
Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative.
Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august.
Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi...
Nuca este un fruct cu invelis lemnos, ce contine o mare cantitate de grasimi, proteine si alte lemente nutritive, in special vitamina E (previne ateroscleroza). Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si...
Este bogat in bromelaina, substanta ce se extrage din fruct si din tulpini, cu multe beneficii pentru sanatate (inflamatii, coagularea excesiva a sangelui) Contine si vitamina C, vitamina ce apara organismul de atacul radicalilor liberi si care asigura buna functionare a sistemului imunitar....
Se pot consuma ca atare, dupa ce se desprinde coaja, fierte sau prajite. In unele tari tropicale sunt un aliment de baza.
Cel mai adesea sunt culese necopte si se coc in tara de destinatie. Tinute la temperatura camerei se coc in cateva zile, dar daca doriti sa accelerati procesul le tineti la...
Perele sunt fructe delicioase, inrudite cu merele si gutuile. Mentionate ca fiind "dar al zeilor" perele sunt dulci, moi si suculente.
Desi sezonul lor incepe din luna august, vom gasi diferite soiuri chiar si in octombrie.
In general, au fundul mare si rotund si se ingusteaza spre varf. In...
* Kiwi este originar din China, dar ajunge la noi din Noua Zeelanda.
* Are coaja maro si interior verde cu randuri de seminte mici negre.
* Are calitati de protejare a celulelor ADN si combare deteriorarea sanatatii cardiovasculare.
* Este bogat in vitamina E, vitamina A si C, minerale...
Sarea
Sarea comuna este o substanta ce se intalneste pe tot globul: in depozite de roca subpamantene, in apa de mare. Sarea din apa de mare se prepara prin evaporarea apei sarate in "gradinile de sare", la sfarsit ramanand doar sarea cristalizata. Sarea de roca este extrasa din minele de sare, apoi...
Leustean
Este o planta perena, ce are o radacina cu multe ramificatii din care rasar plante tinere, formand frunze in forma de pana. Frunzele contin uleiuri ce scad tensiunea si stimuleaza diureza, tanin si substante amare ce au o puternica actiune terapeutica asupra aparatului respirator, sistemului...
Curcuma
Curcuma este inrudita cu ghimbirul si cu galangalul. Se foloseste radacina, proaspata sau uscata, intreaga sau macinata. Dupa ce se recolteaza se fierbe si se pune la uscat, dupa care se indeparteaza un strat de la exterior. Radacinile de curcuma arata ca niste ramuri mici. Acestea se macina...
Chili
In functie de forma sa chili este iute sau cu un gust picant distinctiv. Fructele de chili sunt rotunde sau ascutite, verzi cand nu sunt coapte, galbene sau rosii. Contin capsaicina (o substanta ce ucide celulele canceroase), vitamina C si A. Stimuleaza circulatia sangelui, are proprietati...
Piersici
Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative. Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august. Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi...
Nuca
Nuca este un fruct cu invelis lemnos, ce contine o mare cantitate de grasimi, proteine si alte lemente nutritive, in special vitamina E (previne ateroscleroza). Pe langa toate acestea este bogata in calciu (intareste sistemul osos), fosfor, clor, sodiu, fier, cupru,zinc (prevenine osteoporoza) si...
Ananas
Este bogat in bromelaina, substanta ce se extrage din fruct si din tulpini, cu multe beneficii pentru sanatate (inflamatii, coagularea excesiva a sangelui) Contine si vitamina C, vitamina ce apara organismul de atacul radicalilor liberi si care asigura buna functionare a sistemului imunitar....
Banane
Se pot consuma ca atare, dupa ce se desprinde coaja, fierte sau prajite. In unele tari tropicale sunt un aliment de baza. Cel mai adesea sunt culese necopte si se coc in tara de destinatie. Tinute la temperatura camerei se coc in cateva zile, dar daca doriti sa accelerati procesul le tineti la...
Pere
Perele sunt fructe delicioase, inrudite cu merele si gutuile. Mentionate ca fiind "dar al zeilor" perele sunt dulci, moi si suculente. Desi sezonul lor incepe din luna august, vom gasi diferite soiuri chiar si in octombrie. In general, au fundul mare si rotund si se ingusteaza spre varf. In...
Kiwi
* Kiwi este originar din China, dar ajunge la noi din Noua Zeelanda. * Are coaja maro si interior verde cu randuri de seminte mici negre. * Are calitati de protejare a celulelor ADN si combare deteriorarea sanatatii cardiovasculare. * Este bogat in vitamina E, vitamina A si C, minerale...