Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI344
Retete / Dulciuri

Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat

In Prajituri la 23 Apr 2019

Iata cum se prepara Prajitura rasturnata cu mere, un deliciu parfumat Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.        Intr-o tigaie sau ibric punem zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand este lichid, dam deoparte si adaugam...

Desert prajitura marmorata, cu iaurt grecesc

In Prajituri la 12 Apr 2019

 Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul.       Pe urma adaugam iaurtul, uleiul si esenta de vanilie dupa gust, mixam din nou, iar la final punem faina cu praful de copt si omogenizam bine.        Din compozitia rezultata...

Desert cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos

In Torturi la 2 Apr 2019

Pentru inceput pregatim blatul:        Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.        Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale....

Desert biscuiti de post cu anason si vin alb

In Dulciuri la 26 Mar 2019

       Intr-un bol incapator amestecam faina si praful de copt cernute, apoi zaharul si anasonul si peste ingredientele solide le punem pe cele lichide, adica vinul si uleiul.       Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat.  ...

Desert muffins de post cu aroma de vanilie si cacao

In Prajituri la 26 Mar 2019

         Intr-un bol punem faina cu praful de copt si zaharul, amestecam putin, apoi turnam laptele, uleiul si aroma de vanilie, omogenizam, nu foarte tare, doar cat sa obtinem un aluat fara cocoloase.        Impartim compozitia rezultata in 2, iar...

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

In Prajituri la 25 Feb 2019

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie. Faina o amestecam cu praful de copt si le adaugam in bol, mixam bine la viteza mica pana devine o...

Desert tort cu mousse de vanilie si piure de zmeura

In Torturi la 25 Feb 2019

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Apa, uleiul si vanilia le adaugam in compozitia de oua si mai  amestecam putin, iar la final adaugam faina de migdale (care se poate...

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

In Torturi la 24 Feb 2019

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe urma adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.    ...

Desert tort cu mousse de zmeura si ciocolata alba

In Torturi la 22 Feb 2019

Pentru blat:        Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul....

Desert tort aniversar cu turron si visinata

In Torturi la 8 Ian 2019

Pentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile...

Desert prajitura Spartak

In Prajituri la 8 Ian 2019

Pentru foi:      Intr-un ibric am pus mierea, untul, oul, laptele, zaharul si bicarbonatul, am amestecat bine si am tranferat pe focul de la aragaz, amestecand continuu, pana ce ingredinetele  isi dubleaza volumul. Dam deoparte si punem peste in acest amestec faina si...

Desert prajitura din albusuri cu ciocolata

In Prajituri la 8 Ian 2019

 Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.      Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte sa se racoreasca.    ...

Desert tort Alba ca Zapada (Reteta Nr. 300)

In Torturi la 8 Ian 2019

Pentru foi:      Ouale le batem cu zaharul pana devin albicioase, pe urma adaugam uleiul, laptele si zeama de lamaie, mai mixam putin si la final cernem faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu.       Framantam bine totul pana obtinem un aluat omogen si...

Desert tort rapid cu crema stracciatella

In Torturi la 4 Dec 2018

Pentru blat:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.      ...

Desert paleuri cu ciocolata

In Dulciuri la 4 Dec 2018

 Mixam untul moale cu zaharul pudra pana obtinem o pasta, pe urma punem ouale unul cate unul, dupa fiecare ou, mixam bine pana la omogenizare.       Daca aveti impresia ca s-a taiat, nu este nici o probleman se repara odata ce punem faina.       Adaugam...

Desert placinta cu crema de branza (fromage blanc)

In Prajituri la 4 Dec 2018

       Intr-o tava de 20/30 cm punem hartie de copt, am ales o tava in care foaie de placinta trebuie sa acopere si marginile inalte.      Peste hartia de copt asezam prima foaie de placinta, o ungem cu unt topit, asezam a doua foaie, o ungem la fel cu unt...

Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa

In Prajituri la 20 Noi 2018

Cum se prepara Desert Banana bread (Chec cu banane), reteta simpla si delicioasa: Decojim bananele si le pasam cu o furculita sau cu ustensila de facut piure. Punem bananele pisate intr-un bol, impreuna cu ouale, zaharul, vanilia si uleiul sau untul topit si omogenizam bine cu un tel, iar la...

Desert briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata

In Dulciuri la 13 Noi 2018

Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen. In tava de briose asezam hartiute...

Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

In Prajituri la 2 Noi 2018

 Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana...

Desert prajitura turnata cu branza

In Prajituri la 2 Noi 2018

        Intr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pudra pana cand isi vor dubla volumul. Adaugam esenta de vanilie, laptele si uleiul, mai mixam putin si la final faina amestecata cu praful de copt.        Aluatul obtinut il impartim in 2, iar prima...

Desert napolitane

In Prajituri la 26 Oct 2018

Pentru inceput, punem laptele cu zaharul si cacaua intr-un ibric pe foc, pana se topeste tot zaharul, pe urma adaugam biscuitii macinati si amestecam bine pana la omogenizare.     Dupa acest pas, oprim focul si adaugam untul taiat cubulete si romul, amestecam din nou, iar la final,...

Desert tort cu crema caramel si mousse de zmeura

In Torturi la 31 Aug 2018

Pentru blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc!      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam bine pana se...

Desert cheesecake copt, cu cirese

In Dulciuri la 19 Iun 2018

 Pentru inceput dam biscuitii prin blender pana ii maruntim bine, apoi ii amestecam cu untul topit, omogenizam si turnam biscuitii intr-o tava de 25cm tapetata doar pe fund cu hartie de copt, apesam bine cu o lingura sau cu un pahar pentru a fi uniformi si dam tava la frigider pana este...

Desert prajitura cu rubarba si cirese

In Prajituri la 19 Iun 2018

 Separam ouale, iar galbenusurile le putem pune intr-un mic bol deoarece le vom pune pe rand unul cate unul in compozitia de albus.           Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si cu zaharul, pe urma adaugam pe rand galbenusurile si mixam pana la...

Desert bilute rapide cu nuca si piscoturi

In Dulciuri la 19 Iun 2018

 Trecem piscoturile cu nuca printr-un robot de bucatarie, apoi rasturnam totul intr-un bol si adaugam cacaua.       Separat, intr-un ibric punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si untul si lasam pana da primul clocot, adaugam si esenta de rom si/sau cafea dupa gust, dupa...

Desert placinta dobrogeana cu branza dulce

In Dulciuri la 19 Iun 2018

Pentru aluat: Faina o cernem intr-un lighean. adaugam sarea, apa si 2 linguri ulei, framantam pana obtinem un aluat omogem, iar la final restul de ulei. Bila rezultata o lasam deoaparte pana pregatim umplutura. Pentru umplutura: Branza o faramitam bine cu un praf de sare, adaugam...

Desert cozonac impletit

In Dulciuri la 7 Iun 2018

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina si lasam sa actioneze timp de 10 minute.      Intre timp, incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat cat sa fie caldut, iar zaharul s-a topit si dam deoparte,...

Desert rulouri cu capsuni si crema de branza

In Dulciuri la 11 Mar 2018

           Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.          Pe o hartie de copt intindem...

Desert tort Sofia cu frisca si cirese din compot

In Torturi la 9 Mar 2018

Pentru blat:   Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.      ...

Desert prajitura Valurile Dunarii

In Prajituri la 23 Feb 2018

Pentru Blat:      Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam...

Afisate 91 - 120 din 241 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]