Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI344
Retete / Mancaruri cu carne

Mancarica de linte cu carnat

In Mancaruri cu carne la 23 Mar 2016

Lintea o spalam bine si o lasam in apa cca. 2 ore, sau peste noapte. Punem lintea la fiert in oala sub presiune cca. 10 minute din momentul fierberii, daca nu aveti oala cu presiune puteti fierbe lintea 20-25 minute la foc incet.  Separat, intr-o tigaie punem carnatul taiat bucati mai...

Friptura de porc la cuptor

In Porc la 18 Mar 2016

Carnea o spalam bine in apa rece, o stergem cu servetele de bucatarie si o condimentam cu sare, piper si boia dulce dupa gust. Intr-o tava punem cateva linguri de ulei si asezam carnea condimentata, peste asezam legumele curatate si spalate, apoi taiate rondele. Intr-un bol punem apa si...

Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

In Porc la 14 Mar 2016

       Muschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, usturoi granule, busuoic si sosul de soia. Amestecam bine cu mana dupa care rasturnam berea....

Rasol de Porc Godina cu vin rosu la cuptor

In Porc la 6 Mar 2016

        Fierbem pentru inceput bucatile de rasol intr-o oala sub presiune impreuna cu foile de dafin, piperul boabe, usturoiul curatat si putina sare cca. jumatate de ora.         Dupa ce au fiert le scoatem din apa si le...

Rulada de Curcan Godina

In Curcan la 6 Mar 2016

       Intr-o tigaie punem putin ulei si calim 1-2 minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam ciupercile curatate si taiate felii. Lasam la foc iute amestecand  din cand in cand, pana scade toata apa lasata de ciuperci si potrivim de sare, apoi dam tigaia...

Carne frageda de porc la cuptor

In Porc la 15 Feb 2016

 Spalam bine carnea in apa rece si o stergem cu servetele de bucatarie. Asezam carnea intr-o tava si o condimentam cu sare, piper, herbes de provence, busuioc, usturoiul lasat intreg sau taiat in 2, sosul de soia si uleiul, apoi bagam tava la cuptor pentru jumatate de ora, sau pana se...

Pui Kiev

In Pui la 23 Ian 2016

      Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca....

Pulpe de curcan cu mustar la cuptor

In Curcan la 7 Ian 2016

Pulpele le spalam in apa rece, apoi le stergem, le curatam de piele si le crestam din loc in loc. Pentru sos: Usturoiul il pisam bine cu sare, ulei si mustarul, iar pasta rezultata ungem pulpele pe toate partile. Intr-o tava unsa cu unt punem pulpele si le asezonam cu legumele mentionate....

Musaca

In Mancaruri cu carne la 22 Dec 2015

Pentru piure: Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si adaugam sarea, untul, laptele si ii pasam pana obtinem un piure. La sfarsit punem si oul si il amestecam bine pana la omogenizare. Pentru umplutura: Intr-o tigaie...

Pulpe de pui la tigaie

In Pui la 25 Noi 2015

Pulpele le curatam, spalam si le crestam, apoi le condimentam cu sare, piper, si boia dulce. Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins prajim pulpele pe ambele parti, dupa care adaugam ceapa taiata jullien si 2 catei de usturoi taiati marunt cu ajutorul unui cutit, le calim...

Pulpa de curcan la cuptor cu miere, lamaie si vin

In Curcan la 16 Noi 2015

Pulpa de curcan o spalam si o tamponam cu servetele de bucatarie, o crestam din loc in loc si o condimentam cu sare si piper, apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline. Intr-un bol amestecam mierea cu zeama de lamaie si peste acestea turnam vinul si rozmarinul uscat. Cu acest...

Pate de casa din ficatei de pasare

In Ficat la 9 Oct 2015

Ficateii ii spalam si curatam de pielita, apoi ii punem in lapte cca. 1-2 ore Pulpele le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu ceapa potrivita si o lingurita de sare, avand grija de luam spuma formata si lasam sa fiarba pana carnea se desprinde de pe os. Dupa ce au fiert,...

Cartofi la cuptor cu piept de pui si branza

In Mancaruri cu carne la 29 Sep 2015

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare atat cat sa intre furculita in ei (cca.15 min).  Cand sunt gata ii scurgem de apa si intr-o tava mai mica pe care o ungem cu unt, punem cartofii, presaram putina sare, deasupra punem putin...

Tocanita de pipote de pui

In Pui la 18 Sep 2015

Spalam bine pipotele si le taiem bucati. Ceapa o taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa cateva minute, peste adaugam pipotele si lasam pana scade toata apa lasata de pipote. Intre timp diluam pasta de rosii cu apa si zdrobim usturoiul. Dupa ce a scazut apa, adaugam sucul...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri cu carne la 18 Aug 2015

Intr-o tigaie punem tochitura si ceapa taiata marunt, dupa ce s-au calit putin adaugam ciupercile curatate si taiate felii, amestecam putin si lasam pana scade apa lasata de ciuperci. Mai adaugam apa pana acoperim totul, potrivim de sare si piper si lasam la foc mediu pana scade toata...

Tocanita de cartofi cu kaizer

In Mancaruri cu carne la 26 Iun 2015

Intr-o tigaie punem kaizerul taiat bucati (nu trebuie ulei, isi lasa grasime suficienta), il prajim putin, iar peste punem ceapa si morcovul taiat cubulete mici, le calim si pe acestea putin si la final punem bulionul si pasta de ardei, mai lasam 2-3 minute si stingem focul. ntr-un ceaun/oala...

Nuggets din piept de pui cu sos de iaurt

In Pui la 24 Iun 2015

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, iar cand este suficient de fierbinte punem bucatile de piept de pui si le prajim pana s-au rumenit frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un servetel absorbant de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei. Servim alaturi cu un sos de iaurt,...

Creier pane

In Porc la 7 Iun 2015

Punem creierul in apa rece si il lasam 10 minute, apoi il spalam bine si punem la fiert in apa cu sare pentru 4 minute din momentul fierberii. Lasam la scurs intr-o sita pana se raceste.  Intr-o farfurie am pus pe jumatate faina de grau si pe cealalta jumatate pesmet. Intr-un bol am...

Tocanita de ficatei de pui cu ciuperci

In Ficat la 28 Apr 2015

Curatam ficateii de pielita, ii spalam bine si ii scurgem bine de apa. Ciupercile le spalam, curatam si si le taiem feliute. Ceapa o taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins bine, punem ficateii ii prajim bine pana sunt frumos rumeniti, adaugam si ceapa, iar cand a devenit...

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 30 Mar 2015

Curatam bine copanele de pene/puf (eu le-am parlit putin la flacara aragazului) si le spalam cu apa rece. Intr-un bol punem condimentele din plic cu 50ml ulei de masline, omogenizam si peste, punem copanelele, amestecam bine si turnam totul in punga de la plicul de condimente...

Cordon bleu

In Pui la 18 Dec 2014

Pieptul de pui il curatam de pielita si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie pentru a nu fi groase ( mie mi-au iesit 6 fileuri de pui). Peste fiecare fileu punem cate o felie de cascaval si deasupra cascavalului cate o felie de sunca. Rulam fiecare fileu de pui il...

Mititei sau Mici de casa la tigaie

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2014

Carnea tocata o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, sare, condimentul de mici, usturoiul pisat si framantam bine cca. 20 minute, adaugand putin cate putin din apa minerala pana compozitia s-a legat, chiar daca e mai moale, stand la frigider se va intari ( eu acest pas l-am cam sarit). Dupa ce a...

Aripioare de pui la cuptor

In Pui la 24 Noi 2014

Spalam bine aripioarele, le ungem putin cu ulei de masline si le condimentam pe ambele parti (dupa gust) cu sare, piper, boia picanta, curry si praful de usturoi si le dam la rece pentru cateva ore. Le asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline, peste punem cescuta de apa si acoperim cu o...

Reteta de chiftelute marinate in sos de rosii delicios, cu piure

In Mancaruri cu carne la 24 Noi 2014

Preparare  Reteta de chiftelute marinate in sos de rosii delicios, cu piure Pentru chiftelute : Carnea tocata o amestecam cu cartoful si usturoiul date prin razatoare cu ochiuri mici, peste, punem oul, faina, patrunjelul si condimentam cu sare, piper si condimet de chiftele. Amestecam...

Friptura steak marinata in bere

In Porc la 18 Noi 2014

Spalam carnea in apa rece si o taiem felii mai grosute. Intr-un bol punem putin ulei de masline si plicul cu condimentul steak, peste punem feliile de carne si amestecam bine ( cel mai usor este cu mana), dupa care punem si foile de dafin cu boabele de piper si turnam bere atat cat sa acopere...

Tocanita de porc cu garnitura de piure de cartofi

In Porc la 9 Noi 2014

Carnea o spalam in apa rece, o taiem bucati potrivite si o punem in tigaia incinsa cu ulei, o prajim pe ambele parti, pe urma punem ceapa si usturoiul taiate marunt alaturi de un praf de sare pentru a impiedica ceapa sa se arda, adaugam ardeiul rosu taiat feliute mai mari, rosia taiata marunt,...

Pulpe de pui cu sos de mustar si usturoi

In Pui la 30 Oct 2014

Spalam bine pulpele, le curatam (eu am preferat fara piele, dar voi puteti sa le lasati asa, crestandu-le putin ) si le condimentam pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi, boia si curry; le asezam intr-o tava pe care am uns-o cu putin ulei si am asezat inainte cartofii taiati in bucati...

Lasagne alla bolognese

In Mancaruri cu carne la 27 Oct 2014

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa. Peste punem carnea tocata si o calim si pe aceasta pana isi schimba culoarea. Dupa ce s-a calit...

Tochitura simpla de porc

In Porc la 27 Oct 2014

Carnea o spalam bine in apa rece, o taiem bucati si o condimentam cu sare si piper . Intr-o tigaie punem uleiul, dupa ce s-a incins punem carnea si o lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti, agaugam si o cana de apa, dupa ce a scazut punem ceapa taiata bucati mai mari si o lasam sa se...

Friptura la cuptor cu ceapa, cascaval si garnitura de orez

In Porc la 3 Oct 2014

Pentru friptura: Am taiat felii cotletul si le-am batut cu un ciocan de bucatarie, sa fie subtiri ca de snitel. Intr-o tava am pus uleiul, am asezat carnea si le-am condimentat pe ambele parti cu sare, piper si boiaua dulce. Peste fiecare bucata de carne am pus putina maioneza , ceapa...

Afisate 31 - 60 din 72 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]