publicat la 18.10.2013
publicat la 18.10.2013
publicat la 18.10.2013
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Bors de cartofi cu galuste din gris
Intr o oala de cca 5 litri punem apa la incalzit. Ceapa, morcovul si ardeii se curata ,se spala si se taie marunt. Frunzele de telina si rosia se spala si se taie si ele marunt. Cand incepe sa fiarba apa punem legumele la fiert cca 15 minute in oala acoperita cu capac. Cartofii se...
Salata de bureti
Buretii se curata de impuritati, frunzulite, se spala in 4-5 ape si se pun la fiert in apa clocotita timp de 20 minute. Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Dupa ce au fiert buretii, se scurg, se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se racesca bine. Dupa ce s-au racit se taie...
Zacusca de ghebe
Ceapa, ardeii si mocovul se curata, se spala si se taie fasii.Ghebele se curata de impuritati, se spala bine in 4-5 ape si se pun la fiert 10minute in apa clocotita. Jumatate din cantitatea de ulei se pune la incins intr-o craticioara. Cand sa incins se adauga putin ardeii si ceapa si se lasa...
Placinta cu mere
Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,dupa care se calesc in unt cu 3 linguri de zahar si scortisoara. Ouale se bat cu restul de zahar,un varf se sare si uleiul pana se omogenizeaza bine.Se adauga laptele caldut,praful de copt,zaharul vanilat si faina astfel incat dupa omogenizare...
Parjoale in aluat de snitele
Carnea tocata se pune intr-un castron si peste ea se adauga restul ingredientelor.Cartofii se curata,se spala si se dau prin razatoarea mica,la fel si morcovul.Usturoiul se curata si se piseaza.Painea se inmoaie in apa calduta iar verdeata se spala si se toaca marunt.Se adauga si cele 2 oua,se...
Prajitura cu visine si caise
Ouale se freaca cu un varf de sare dupa care se adauga zaharul si se freaca bine pana rezulta o spuma alba si bine legata.Se adauga lapte caldut ca sa se topesca zaharul,esenta de rom,coaja de lamaie rasa si praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se amesteca bine dupa care...
Choux a la creme
Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit margarina se da focul la minim si se adauga faina in ploaie putin cate putin si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase. Se da vasul deoparte si se lasa sa se racoreasca 10 minute dupa care...
Gogosi pufoase(facute cu lingura)
Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga lapte caldut,coaja de lamaie rasa,esenta de rom sau de vanilie si zaharul vanilat. Se adauga faina cernuta in ploaie si pliculetul de drojdie.Aluatul trebuie sa fie putin mai gros ca la chec. Aluatul se...
Ghiveci de legume
Ceapa,ardeii,morcovii se curata si se spala.Rosiile se pun putin in apa fierbinte dupa care se scot intr un bol cu apa rece si cu gheata pentru a se decoji cat mai repede.Dovlegelul se curata de coaja,se taie pe lung si se scoate miezul daca are multe seminte. Toate legumele se taie si se trag...