Cartofi Dauphinoise

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2013 | 22972 vizualizari

 

By Oana, cu putine modificari. Acuma, ce sa va zic, mie mi-au placut tare mult, iar barbatul meu a zis dupa ce a mancat: bine m-am insurat! Ce compliment mai mare sa vrei? :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g smantana cu 30% grasime
  • 200 g cascaval razuit
  • 50 g parmezan razuit
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare, piper si nucsoara macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza putin in ulei si se toarna peste cartofi impreuna cu usturoiul curatat si pisat.

Se amesteca legumele cu smantana, parmezanul si jumatate din cantitatea de cascaval, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se toarna in tava . Deasupra se presara restul de cascaval si se da la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt foarte buni ca si garnitura, dar se pot servi si ca atare, sunt foarte consistenti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise by Oana