Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit.
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata.
Pe margini punem sarea si uleiul apoi...
Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin.
Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam drojdia activata si amestecam. Adaugam sarea iar apoi untul topit amestecat cu apa calduta. Framantam...
Drojdia o amestecam cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca putin. Cernem faina intr-un vas incapator.Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata si untul topit, dar nu fierbinte. Incepem sa framantam si adaugam restul de lapte si apa calduta. Adaugam si sarea si...
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca.
Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa framantam si adaugam laptele si apa caldute iar apoi sarea. Framantam pana se omogenizeaza ira la final...
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul.
Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul si lasam la crescut...
Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute.
Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat...
Amestecam drojdia cu 4 linguri de apa calda. zaharul si 2 linguri de faina. Acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijloc si punem apa si maiaua iar apoi uleiul de masline. Framantam un aluat elastic care nu se mai...
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se...
Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca.
Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine.
In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa...
Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.
In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi...
Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit.
Acoperim vasul si...
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute.
Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute.
Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a...
Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc.
Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei). Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic.
Acoperim si lasam la dospit...
Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca.
Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut.
Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte). Framantam un aluat elestic, care se...
Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa 2 minute.
Adaugam apoi uleiul si amestecam.
Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugamputina faina.
Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu...
Blatul:
Cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul.
Framantam un aluat nelipicios si elastic.
Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute.
Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putinulei. Eu am folosit tava de la...
Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat.
Lasam sa se raceasca.
Pentru blat:
Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul.
Punem faina...
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul.
Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul.
Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana....
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine.
Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea.
Se...
Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute.
Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul....
Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca.
Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si condimentele. Se adauga laptele caldut, uleiul si oul batut. Se framanta un aluat elastic. Daca mai...
Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta si se lasa sa stea 10 minute.
Se amesteca faina cu sarea, se pune in mijoc maiaua si apoi se pune apa, putin cate putin si se framanta.
Se acopera si se lasa la dospit, pana isi dubleza volumul.
Pentru umplutura se amesteca untul moale...
Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios.
Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute.
Se pune...
Blat: Se face aluatul amestecand toate ingredientele. La nevoie se mai adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de mana.
Se unge o tava cu ulei si se intinde aluatul cu mana. Eu am ridicat putin si pe marginea tavii si am umplut marginea cu cascaval ras, apoi am indoit marginea....
Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)
Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata. Pe margini punem sarea si uleiul apoi...
Chifle cu unt
Amestecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in putina apa calduta. Acoperim si lasam sa stea putin. Intr-un vas incapator cernem faina si facem o gropita in mijloc. In aceasta gropita adaugam drojdia activata si amestecam. Adaugam sarea iar apoi untul topit amestecat cu apa calduta. Framantam...
Chifle si cornuri
Drojdia o amestecam cu zaharul si putin lapte caldut. Acoperim si lasam sa creasca putin. Cernem faina intr-un vas incapator.Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata si untul topit, dar nu fierbinte. Incepem sa framantam si adaugam restul de lapte si apa calduta. Adaugam si sarea si...
Paine pentru sandwichuri
Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putin lapte caldut si lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron cernem faina. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia activata. Incepem sa framantam si adaugam laptele si apa caldute iar apoi sarea. Framantam pana se omogenizeaza ira la final...
Paine de casa
Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu sarea. Drojdia o dizolvam cu zaharul in putina apa calduta apoi o adaugam peste faina. Incepem sa framantam si adaugam usor restul de apa apoi uleiul. Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Acoperim vasul si lasam la crescut...
Chifle ca pe vatra
Amestecam drojdia cu laptele caldut si zaharul si lasam sa stea 10 minute. Intre timp cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc in care turnam maiaua si apa calduta. Pe margini punem sarea si incepem sa framantam. Adaugam untul topit, dar nu fierbinte si framantama un aluat...
Pizza cu ceapa si ton
Amestecam drojdia cu 4 linguri de apa calda. zaharul si 2 linguri de faina. Acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea pe margini. Facem o gropita in mijloc si punem apa si maiaua iar apoi uleiul de masline. Framantam un aluat elastic care nu se mai...
Paine de casa a la Jamie
Dizolvam mierea si drojdia in jumatate din cantitatea de apa. Intr-un castron mare cernem faina si facem o gropita in mijloc. Pe margini punem sarea iar in gropita formata turnam apa si drojdia dizolvata. Amestecam pana se omogenizeaza apoi framantam un aluat mai moale. Daca mai este nevoie se...
Covrigi sarbesti
Amestecam drojdia cu laptele si zaharul si lasam 10 minute sa creasca. Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc. Punem sarea pe margine. In gropita formata punem maiaua, apa si uleiul si framantam un aluat elstic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie putem sa...
Paine cu lapte
Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul. In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini. Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi...
Paine impletita in sase
Cernem faina intr-un castron. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia si mierea. Turnam apoi apa calduta si uleiul si incepem sa amestecam. Dupa ce am amestecat putin ingredientele adaugam si sarea si framantam un aluat nelipicios putin mai tare decat un aluat obisnuit. Acoperim vasul si...
Paine mediteraneana cu ulei de masline
Intr-un castron amestecam ingredientele uscate cu apa calduta si framantam maxim 7 minute. Adaugam apoi uleiul si mai framantam 3 minute. Formam o bila pe care o ungem cu ulei de masline. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 60 de minute, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a...
Painici Laugenbrot
Punem faina intr-un caston si facem o gaura in mijloc. Amestecam drojdia cu apa si zaharul si o turnam in mijlocul fainii. Amestecam si adaugam untul la temperatura camerei sau uleiull (eu am folosit ulei). Adaugam apoi sarea si framantam un aluat elastic. Acoperim si lasam la dospit...
Cornuri branzoase
Amestecam drojdia cu zaharul si 50 ml lapte si lasam 10-15 minute sa creasca. Separat frecam bine galbenusurile cu sare si adaugam restul de lapte caldut. Punem faina intr-un castron si adaugam maiaua, galbenusurile si untul topit (dar nu fierbinte). Framantam un aluat elestic, care se...
Pizza cu ciuperci si ou
Intr-un castron punem drojdia, zaharul si sarea. Adaugam laptele si apa si lasam sa 2 minute. Adaugam apoi uleiul si amestecam. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie mai adaugamputina faina. Impartim aluatul in doua si il intindem in tava unsa cu...
Pizza cu ciuperci si bacon
Blatul: Cernem faina intr-un caston si adaugam pe rand drojdia, apa calduta, uleiul, sarea si zaharul. Framantam un aluat nelipicios si elastic. Acoperim si lasam la dospit la loc cald, 45 de minute. Dupa ce a dospit intindem aluatul in tava unsa cu putinulei. Eu am folosit tava de la...
Pizza cu pui
Carnea de pui se spala si se taie bucatele. Se pune in tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste usor pe toate partile. Potrivim de sare si adaugam putin cimbru uscat. Lasam sa se raceasca. Pentru blat: Dizolvam drojdia in putina apa calduta, impreuna cu zaharul. Punem faina...
Floricele cu mac
Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul. Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul. Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana....
Paine rustica cu cartofi
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu 2 lingurite de sare. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca, se curata si se paseaza bine. Cernem faina si amestecam cu drojdia uscata si zaharul. Adaugam piureul de cartofi si apa . Framantam putin aluatul si adaugam uleiul si sarea. Se...
Panini all'olio
Se dizolva drojdia in apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa stea 5 minute. Se pune faina intr-un castron si se toarna maiaua in centru. Se adauga galbenusul, uleiul, untul si sarea. Se framanta bine pana nu se mai lipeste de mana. Se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul....
Chifle cu usturoi
Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si condimentele. Se adauga laptele caldut, uleiul si oul batut. Se framanta un aluat elastic. Daca mai...
Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)
Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta si se lasa sa stea 10 minute. Se amesteca faina cu sarea, se pune in mijoc maiaua si apoi se pune apa, putin cate putin si se framanta. Se acopera si se lasa la dospit, pana isi dubleza volumul. Pentru umplutura se amesteca untul moale...
Paine la tigaie
Se dizolva drojdia in apa. Se amesteca ambele tipuri de faina si sarea. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia. Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios. Se adauga treptat cele 20 g faina si se framanta bine. Se formeaza o sfera si se la sa sa se odihneasca 10 minute. Se pune...
Pizza
Blat: Se face aluatul amestecand toate ingredientele. La nevoie se mai adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de mana. Se unge o tava cu ulei si se intinde aluatul cu mana. Eu am ridicat putin si pe marginea tavii si am umplut marginea cu cascaval ras, apoi am indoit marginea....