Fierbem ouale tari apoi le curatam si le taiem bucatele. Taiem castravetii marunt si ii punem peste ouale taiate. Adaugam caperele scurse.
Separat amestecam iaurtul cu maioneza si mustarul si le adaugam peste oua. Amestecam usor iar la final adaugam usturoiul pisat si mararul taiat marunt....
Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam sa se raceasca. Taiem ceapa marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. La fel taiem si sunca si mandarinele scurse de zeama.
Amestecam maioneza cu smantana si sosul de soia. Optional putem adauga 2 linguri din compotul de mandarine. Amestecam...
Fierbem pulpele de pui si legumele curatate. Dupa ce au fiert le scoatem cu o paleta. Taiem carnea bucatele iar legumele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Castravetii ii taiem bucatele mici.
Adaugam toate legumele intr-un castron peste care punem mazarea scursa. Adaugam apoi maioneaza...
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le trecem prin jet de apa rece.
Pregatim maioneza dupa reteta preferata de fiecare, apoi o amestecam cu lapte, zahar si curry.
Taiem ceapa marunt. Ardeii si castravetii murati ii taiem...
Curatam ridichile si morcovii si le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Le sroarcem apoi adaugam maioneza, smatana si mararul. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Dam salata la frigider pana in momentul servirii.
Sursa
Fierbem ouale iar apoi le curatam de coaja si le taiem cubulete. Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete mici. Amestecam ouale cu merele si ceapa taiata fin.
Separat amestecam maioneza (facuta dupa reteta preferata a fiecaruia) cu iaurtul, otetul si praful de curry.
Turnam...
Pieptul de curcan il taiem fasii si il amestecam cu sosul de soaia si curry. Acoperim vasul si il lasam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte.
A doua zi prajim pieptul de curcan pe grill sau in tigaia unsa cu putin ulei. Il scoatem pe un prosop absorbant iar dupa ce s-a...
Curatam fasolea si o punem la fiert in apa cu sare. Eu am fiert-o in steamer. Dupa ce s-a fiert o scurgem de apa si o tocam marunt.
Separat facem maioneza din galbenus, mustar si ulei (sau dupa reteta preferata a fiecaruia). Adaugam la final smantana si omogenizam.
Amestecam fasolea tocata...
Scurgem ciupercile si le taiem marunt.
Separat facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Puteti sa faceti dupa reteta preferata.
In maioneaza adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam ciupercile taiate si usturoiul pisat si amestecam. Potrivim de sare si piper si...
Scurgem bine tonul. Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem prin apa rece, ii curatam si ii taiem cubulete. Ouale fierte le taiem marunt, la fel si ceapa.
Intr-un caston punem tonul, porumbul scurs, cartofii, ouale si ceapa. Amestecam smantana cu maioneza si le adaugam peste...
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Morcovii ii curatam de coaja si ii taiem pe jumatate apoi ii punem la fiert.
Dupa ce s-au fiert lasam sa se raceasca iar apoi le taiem cubulete nu prea mici.
Maslinele le feliem iar porumbul il scurgem bine. Ardeiul il taiem cubulete....
Spalam bine orezul si il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert si sa se lipeasca. Dupa ce a fiert il scurgem de apa.
Intre timp spalam ardeiul si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem julien.
Spalam nucile caju sub jet de apa si le stergem pe un...
Spalam orezul in 3-4 ape iar apoi il punem la fiert in apa cu sare avand grija sa nu se lipeasca. Dupa ce a fiert (dar fara ca bobul sa infloreasca) il scurgem de apa.
Ardeiul il spalam si il taiem cubulete. Taiem si sunca bucatele si le punem intr-un castron incapator impreuna cu rezul fiert....
Spalam limbile si le punem la fiert in apa cu sare. Eu le-am fiert in oala cu presiune 45 de minute. Curatam apoi limbile de piele si le taiem marunt.
Taiem castravetii marunt si scurgem conserva de porumb. Amestecam carnea cu porumbul si castravetii. Adaugam apoi maioneaza si smantana si...
Pieptul de pui il taiem fasii si il punem intr-un castron. Condimentam cu 2-3 linguri sos de soia si curry. Amestecam bine si apoi acoperim cu folie alimentara. Dam la frigider cel putin 3-4 ore. Eu lam lasat peste noapte.
A doua zi incingem gratarul si prajim carnea pe toate partile. Nu lasam...
Scurgem tonul fara a arunca uleiul. Intr-un castron punem tonul si porumbul scurse bine, telina data pe razatoarea cu ochiuri mari si ceapa taiata marunt. Adaugam kiwi curatat si taiat cubulete si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam usor toate ingredientele.
Pentru dressing...
Taiem varza fideluta iar morcovii curatati ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem pe foc otetul impreuna cu zaharul, sarea si mustarul si lasam sa dea un clocot. Adaugam apoi toata faina, smantana si untul si amestecam energic.
Dam de pe foc si adaugam ouale si amestecam pana se...
Iaurtul il punem in strecuratoare la scurs. Eu l-am lasat 45 de minute. Folositi un iaurt mai gras.
Curatam morcovii si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici.
Calim morcovii in cateva linguri de ulei de masline timp de 5-6 minute apoi lasam la racit.
Amestecam morcovii cu iaurtul scurs...
Se curata icrele de pielite, daca este nevoie.
Intr-un caston punem icrele si grisul fiert si mixam bine. Adaugam ulei putin cate putin, ca la maioneza si mixam continuu.
Cand au inceput sa se lege adaugam putina zeama de lamaie si continuamsa mixam adaugand ulei.
Cand au ajuns la...
Vinetele se coc pe plita si apoi se curata si se toaca marunt. Eu am avut gata tocate in congelator.
Pregatim maioneaza:
Amestecam galbenusul cu mustarulsi incepem sa turnam ulei cate putin, amestecand continuu. Contiunuam aceasta operatiune pana maioneza ajunge la consistenta dorita....
Se taie varza marunt iar sunca se taie cubulete.
Se amesteca varza taiata cu sunca si boabele de porumb. Se pune sos de usturoi si se potriveste de sare si piper.
Pofta buna!
Se fierb ouale tari, se curata si se taie bucatele mici.
Pestele se taie bucatele.
Se amesteca ouale, pestele, mustarul si smantana. Se condimenteaza cu piper.
Sare se pune numai daca mai este nevoie (pestele este sarat).
Si gata salata.
Sursa
Se curata icrele de eventualele pielite. Se amesteca cu grisul fiert si racit.
Peste amestecul de icre se toarna ulei, foarte putin, ca la maioneza. Cand incep sa se lege se adauga putina zeama de lamaie. Se continua cu ulei pana capata consistenta dorita.
La final se adauga si restul de...
Se pregateste cu o zi inainte.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil se pune salata ( pe fundul tavii si putin pe margini).
Se pun ingredientele in ordinea de mai sus. Ultimul strat este cel de branza gouda.
Se baga la frigider pana a doua zi.
Inainte de servire se scoate inelul...
Salata de oua cu capere
Fierbem ouale tari apoi le curatam si le taiem bucatele. Taiem castravetii marunt si ii punem peste ouale taiate. Adaugam caperele scurse. Separat amestecam iaurtul cu maioneza si mustarul si le adaugam peste oua. Amestecam usor iar la final adaugam usturoiul pisat si mararul taiat marunt....
Salata de orez cu mandarine
Fierbem orezul in apa cu sare si il lasam sa se raceasca. Taiem ceapa marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. La fel taiem si sunca si mandarinele scurse de zeama. Amestecam maioneza cu smantana si sosul de soia. Optional putem adauga 2 linguri din compotul de mandarine. Amestecam...
Salata de legume si pui
Fierbem pulpele de pui si legumele curatate. Dupa ce au fiert le scoatem cu o paleta. Taiem carnea bucatele iar legumele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Castravetii ii taiem bucatele mici. Adaugam toate legumele intr-un castron peste care punem mazarea scursa. Adaugam apoi maioneaza...
Salata de paste cu curry
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-au fiert le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Pregatim maioneza dupa reteta preferata de fiecare, apoi o amestecam cu lapte, zahar si curry. Taiem ceapa marunt. Ardeii si castravetii murati ii taiem...
Salata de ridiche neagra
Curatam ridichile si morcovii si le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Le sroarcem apoi adaugam maioneza, smatana si mararul. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza. Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Sursa
Salata de oua cu mere si curry
Fierbem ouale iar apoi le curatam de coaja si le taiem cubulete. Curatam merele de coaja si samburi si le taiem cubulete mici. Amestecam ouale cu merele si ceapa taiata fin. Separat amestecam maioneza (facuta dupa reteta preferata a fiecaruia) cu iaurtul, otetul si praful de curry. Turnam...
Salata din piept de curcan
Pieptul de curcan il taiem fasii si il amestecam cu sosul de soaia si curry. Acoperim vasul si il lasam la frigider pentru cateva ore, sau de preferat peste noapte. A doua zi prajim pieptul de curcan pe grill sau in tigaia unsa cu putin ulei. Il scoatem pe un prosop absorbant iar dupa ce s-a...
Salata de fasole verde cu maioneza
Curatam fasolea si o punem la fiert in apa cu sare. Eu am fiert-o in steamer. Dupa ce s-a fiert o scurgem de apa si o tocam marunt. Separat facem maioneza din galbenus, mustar si ulei (sau dupa reteta preferata a fiecaruia). Adaugam la final smantana si omogenizam. Amestecam fasolea tocata...
Salata de ciuperci
Scurgem ciupercile si le taiem marunt. Separat facem o maioneza din galbenus, mustar si ulei. Puteti sa faceti dupa reteta preferata. In maioneaza adaugam smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam ciupercile taiate si usturoiul pisat si amestecam. Potrivim de sare si piper si...
Salata ruseasca cu ton
Scurgem bine tonul. Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert ii trecem prin apa rece, ii curatam si ii taiem cubulete. Ouale fierte le taiem marunt, la fel si ceapa. Intr-un caston punem tonul, porumbul scurs, cartofii, ouale si ceapa. Amestecam smantana cu maioneza si le adaugam peste...
Salata norvegiana cu peste marinat
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Morcovii ii curatam de coaja si ii taiem pe jumatate apoi ii punem la fiert. Dupa ce s-au fiert lasam sa se raceasca iar apoi le taiem cubulete nu prea mici. Maslinele le feliem iar porumbul il scurgem bine. Ardeiul il taiem cubulete....
Salata exotica de orez
Spalam bine orezul si il fierbem in apa cu sare 10-15 minute. Orezul nu trebuie sa fie prea fiert si sa se lipeasca. Dupa ce a fiert il scurgem de apa. Intre timp spalam ardeiul si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem julien. Spalam nucile caju sub jet de apa si le stergem pe un...
Salata de orez cu curry
Spalam orezul in 3-4 ape iar apoi il punem la fiert in apa cu sare avand grija sa nu se lipeasca. Dupa ce a fiert (dar fara ca bobul sa infloreasca) il scurgem de apa. Ardeiul il spalam si il taiem cubulete. Taiem si sunca bucatele si le punem intr-un castron incapator impreuna cu rezul fiert....
Salata de limba
Spalam limbile si le punem la fiert in apa cu sare. Eu le-am fiert in oala cu presiune 45 de minute. Curatam apoi limbile de piele si le taiem marunt. Taiem castravetii marunt si scurgem conserva de porumb. Amestecam carnea cu porumbul si castravetii. Adaugam apoi maioneaza si smantana si...
Salata de ciuperci cu pui
Pieptul de pui il taiem fasii si il punem intr-un castron. Condimentam cu 2-3 linguri sos de soia si curry. Amestecam bine si apoi acoperim cu folie alimentara. Dam la frigider cel putin 3-4 ore. Eu lam lasat peste noapte. A doua zi incingem gratarul si prajim carnea pe toate partile. Nu lasam...
Salata cu ton
Scurgem tonul fara a arunca uleiul. Intr-un castron punem tonul si porumbul scurse bine, telina data pe razatoarea cu ochiuri mari si ceapa taiata marunt. Adaugam kiwi curatat si taiat cubulete si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam usor toate ingredientele. Pentru dressing...
Coleslaw (salata americana cu varza si morcov)
Taiem varza fideluta iar morcovii curatati ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem pe foc otetul impreuna cu zaharul, sarea si mustarul si lasam sa dea un clocot. Adaugam apoi toata faina, smantana si untul si amestecam energic. Dam de pe foc si adaugam ouale si amestecam pana se...
Salata turceasca de morcovi
Iaurtul il punem in strecuratoare la scurs. Eu l-am lasat 45 de minute. Folositi un iaurt mai gras. Curatam morcovii si ii radem pe razatoarea cu ochiuri mici. Calim morcovii in cateva linguri de ulei de masline timp de 5-6 minute apoi lasam la racit. Amestecam morcovii cu iaurtul scurs...
Salata de icre cu ceapa
Se curata icrele de pielite, daca este nevoie. Intr-un caston punem icrele si grisul fiert si mixam bine. Adaugam ulei putin cate putin, ca la maioneza si mixam continuu. Cand au inceput sa se lege adaugam putina zeama de lamaie si continuamsa mixam adaugand ulei. Cand au ajuns la...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe plita si apoi se curata si se toaca marunt. Eu am avut gata tocate in congelator. Pregatim maioneaza: Amestecam galbenusul cu mustarulsi incepem sa turnam ulei cate putin, amestecand continuu. Contiunuam aceasta operatiune pana maioneza ajunge la consistenta dorita....
Salata de varza cu porumb
Se taie varza marunt iar sunca se taie cubulete. Se amesteca varza taiata cu sunca si boabele de porumb. Se pune sos de usturoi si se potriveste de sare si piper. Pofta buna!
Salata de oua cu peste afumat
Se fierb ouale tari, se curata si se taie bucatele mici. Pestele se taie bucatele. Se amesteca ouale, pestele, mustarul si smantana. Se condimenteaza cu piper. Sare se pune numai daca mai este nevoie (pestele este sarat). Si gata salata. Sursa
Salata de icre cu ton
Se curata icrele de eventualele pielite. Se amesteca cu grisul fiert si racit. Peste amestecul de icre se toarna ulei, foarte putin, ca la maioneza. Cand incep sa se lege se adauga putina zeama de lamaie. Se continua cu ulei pana capata consistenta dorita. La final se adauga si restul de...
Tort de salata "Party"
Se pregateste cu o zi inainte. Intr-o forma de tort cu inel detasabil se pune salata ( pe fundul tavii si putin pe margini). Se pun ingredientele in ordinea de mai sus. Ultimul strat este cel de branza gouda. Se baga la frigider pana a doua zi. Inainte de servire se scoate inelul...