Mancarea serpasilor

de Sabina in Mancaruri de post, 16 Mai 2009 | 25706 vizualizari

 

Şerpaşii sunt locuitori ai regiunilor muntoase din Nepal, ghizii care însoţesc alpiniştii ce urcă pe vârfurile din Himalaya. Nepalul are pamant sarac, dar locuitorii il ingrasa cu compost. Alimentatia acestora se bazeaza pe combinatii de hrisca, mei, linte sau orez. Consumand astfel de bucate, acesti serpasi duc chiar si cate 10 ore in spate greutati de 90 kg, bagaje ale expeditiilor alpine.

 

INGREDIENTE

  • 150 grame hrisca
  • 70 grame susan
  • 80 grame nuca tocata
  • 3 linguri cu miere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarea serpasilor:

Fierbem hrisca, lasam sa se raceasca, iar apoi amestecam cu nuca tocata, susan si miere. Este satioasa si foarte sanatoasa de altfel !!! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarea serpasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de legume cu hrisca