Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors

de divainbucatarie in Ciorbe, 10 Mar 2011 | 51524 vizualizari

 

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors o stim cu totii inca din copilarie si o indragim si-o cerem mamelor noastre. Fiecare gospodina are reteta ei. Noi am ales aceasta Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors, care speram sa va placa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors

  • 5-6 cartofi de marime medie
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu sau gogosar
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura leuştean
  • piper boabe şi măcinat
  • 500 ml bors
  • 180 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors:

Preparare Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors

Curatam legumele, le spalam si se taiem cubulete, doar morcovii ii dam prin razatoarea mica.Calim putin ceapa in ulei, doar pana devine sticloasa, apoi adaugam morcovii si un praf de boia dulce, continuam sa calim inca putin amestecand in oala. Punem ardeiul, pastarnacul si telina la calit inca un minut.

Adaugam apa si cartofii. Punem oala la fiert la foc mediu. In acest timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Dupa 20 de minute verificam daca au fiert legumele, condimentam cu sare, piper, punem leusteanul si acrim cu bors. Mai lasam să fiarba cateva minute, adaugam ouale batute cu smantana amestecand in ciorba, apoi luam oala de pe foc.

Ciorba o servim ornata cu patrunjel verde.

Poate-ti place si Ciorba Taraneasca cu Carne de Porc si Legume sau Ciorba de rosii

De sarbatori o prefer mereu pe asta - ciorba radauteana cu piept de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ciorba de cartofi cu smantana si bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mamaieelena 1

13.03.2011, 23:57

pompierulpescar 1

19.03.2011, 14:37

Faceti-ma sa inteleg. ! Cum avem un timp de preparare de 15 min., daca fierbem zarzavatul 20 min.?

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 09:32

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu costita afumata