Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Ciorba asta imi place tare mult. Am facut-o ieri si mi-am zis sa impartasesc si cu voi reteta.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: fasole, afumatura, ceapa, morcov, telina, gogosar, patrunjel radacina
Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:
Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala cu apa fierbinte si las-o sa dea 2-3 clocote dupa care arunca apa.
Procedeaza la fel si cu fasolea si schimba apa de doua trei ori. De fiecare data cand schimbi apa la fasole, schimb-o cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere. Pune fasolea intr-o oala, adauga in oala afumatura si aproximativ 2 l apa fierbinte si lasa sa fiarba la foc mic.
Cand bobul de fasole se desface putin,adauga morcovii curatati,spalati si taiati rondele,telina si patrunjelul spalate si ele si taiate cubulete si ceapa, spalata si taiata si ea marunt. Lasa sa fiarba 30 minute dupa care adauga rosiile, gogosarul si ardeiul iute, spalate si taiate. Sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga 2-3 linguri otet de pe tarhon. Eu pun pentru iarna frunzele de tarhon cu sare si otet.
Pentru dresatura, amesteca energic galbenusurile cu faina si cu smantana, sa nu se faca cocoloase. Da focul mic la oala cu ciorba si cu un polonic, toarna cate putin din ciorba in amestecul de ou cu faina si smantana.Pune aproximativ 4-5 polonice dupa care toarna dresatura in ciorba si amesteca. Opreste focul. Serveste ciorba cu ceapa rosie, taiata fideluta si presarata cu putina sare sau cu ardei iute. Pofta buna!
Va recomandam cu drag si reteta Bors de fasole boabe