Eiiii, draga Ksenia, aceasta supa o cunoastem si noi, este in alternanta cu cea de mazare uscata (facuta dupa reteta identica), masa noastra traditionala la pranzul din ziua de Ajun, adica chiar de azi ... La noi se fierbe o cantitate mai mare de bob, sau mazare (din fericire noi le gasim deja decorticate); jumatate se scoate cu o buna parte din zeama, cand sunt inca putin "al dente" (in supa noastra cea mai mare parte din boabe raman intregi) si se face supa propriu-zisa (noi punem si radacina de telina/patrunjel, cateodata chiar si cartof, dar intotdeauna si putin cimbru) dupa reteta Dvs. Iar cealalta jumatate se rasfierbe si se face din ea piure (cu adaos de ceapa+usturoi calite in ulei) care se manaca in ziua de Craciun (adica maine!), alaturi de varza rosie calita, la friptura de gasca. Retete una si una aveti, si tare pe gustul nostru...
Craciun fericit!