De ceva timp visam la un tiramisu cu fistic, dar cand aveam mascarpone, mereu se nimerea sa pregatesc altceva si iar amanam aceasta reteta. De aceasta data mi-am luat piscoturi, mascarpone si am zis ca acesta va fi desertul din week-end. Am facut o crema super delicioasa, aerata, cu indulcitor de aceasta data (daca ma mobilizam sa fac si piscoturile in casa cu indulcitor, aveam un desert 100% fara zahar), am asezat straturi, straturi, am lasat peste noapte in frigider si a iesit o minunatie. Un deliciu, curcubeu pe cerul gurii. Imi pare rau ca piscoturile de la baza le-am inmuiat putin mai mult in cafea, dar data viitoare voi fi mai atenta. Oricum e un desert de servit, atunci cand vreti un rasfat. Eu din acesta cantitate am facut o tava rotunda de 23 cm si o caserola de unica folosinta potrivita (asta a fost pentru daruit). Daca il faceti pentru voi, folositi o tava rotunda de 26 cm sau alt vas.
Pentru acest Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata, sunt necesare urmatoarele ingrediente: piscoturi, mascarpone, smantana, oua, indulcitor, cafea si fistic.
Cum se prepara Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata
Intr-un bol de inox mixati galbenusurile cu 120 gr indulcitor pudra. Il puneti pe baie de aburi, invartiti mereu cu un tel. Dupa circa 4 minute dati deoparte vasul, acoperiti cu folie crema si o lasati sa se raceasca. Daca folositi zahar, puteti lasa pe baie de aburi pana zaharul este complet dizolvat, indulcitorul dupa 5 minute se poate recristaliza.
Mascarponele il mixati cu crema rece de galbenusuri, la viteza medie. Adaugati smantana pentru frisca, vanilia, mixati pana obtineti o crema spumoasa. La final puneti untul de fistic si mai mixati circa 1 minut. Adaugati si 3 linguri de fistic maruntit in crema.
Amestecati cafeaua cu amaretto. Daca servesc si copii din desert, renuntati la cafea si alcool, insiropati cu ciocolata calda, un sirop de vanilie sau ce doriti.
Puneti un inel detasabil de 26 cm pe un platou.Treceti din piscoturi usor prin cafea, le asezati unul langa altul, iar unde raman spatii, puneti bucatele. Asezati un strat generos de crema si o nivelati. Puneti iar piscoturi insiropate si restul de crema. Nivelati, iar deasupra presarati fisticul macinat.
Dati la rece peste noapte sau macar 3-4 ore. Treceti usor cu un cutit pe langa inelul detasabil si il indepartati. Portionati si serviti.
Incearca si varianta de Tiramisu cu căpșuni, delicios si racoritor sau Tiramisu cu zmeură și șampanie, un desert festiv perfect pentru cand ai musafiri.
Dacă doresti, poti prepara Tiramisu, rețeta clasică, foarte aromat si bun.
Pofta buna!