Tort din sarlota de casa (ptr MAREA INTALNEALA de la SIBIU)

de DIANA B in Dulciuri, 11 Aug 2012 | 79556 vizualizari

COMENTARII (82)

Corinuta 1

30.05.2013, 12:54

La multi ani cu sanatate! Sa ai parte de tot ce iti doresti!

Mirela Suba 1

30.05.2013, 17:14

dantes 1

30.05.2013, 18:11

LA MULTI ANI!

kukibella 1

30.05.2013, 18:13

LA MULTİ ANİ

simonicutza 1

30.05.2013, 18:58

La mUlTi AnI !!!!!!!!!! ☺

Dana_Retetegg 1

30.05.2013, 20:18

La multi ani!!! Multa sanatate si bucurii!!

epurasha2bb 1

30.05.2013, 20:56

la multi ani ! si felicitari pentru bunatatea asta ce ti-a iesit asa perfect!

elena001 1

30.05.2013, 20:59

La multi ani !!!

getix 1

30.05.2013, 21:07

La multi ani !foarte bine arata tortul

soryna1981 1

30.05.2013, 21:19

Ciao...Frumos tort,cred ca este si bun,acum l-am facut,dar cred ca ceva nu este bine....ori nu ai mentionat tot,ori asa tre sa fie,deoarece am facut pas cu pas dupa explicatiile care le-ai dat pana la....gelatina.Deci....sarlota pe abur a iesit k,apoi am pus galbenusurile si apoi am lasat-o la racit,dar cand inca mai era calda am pus si gelatina hidratata.Ei bine aici a fost o problema.....nu ai specificat in cat lichid sa hidratezi acele 4 plicuri de gelatina granule.La aprecierea mea au fost aprox 3 cani apa,dar nu am pus-o toata deoarece mi s-a parut ca este prea mult lichidsi am decis sa-l pun doar de jumatate,asa ca am pus cred eu aprox 2 plicuri gelatina nicidecum 4.Intre timp compozitia am pus-o la rece,am batut albusurile dupa explicatiile tale,le-am incorporat in cantitatea de sarlora,am impartit-o: 1/3 am pus esenta vanilie si restul am pus cacao si esenta rom,cea cu cacao deja este intr-o tava yena si bagata la frigider,iar cealalta am lasat-o intr-un castron in camara(sa nu se inchege f repede,ca sa o pot intinde peste cea cu cacao dupa ce aceea se intareste).Acum te rog sa-mi spui tu mie daca crezi ca,mi se v-a inchega doar cu acea cantitate de gelatina pusa.Apropo.....nu a iesit compozitia per total tare,a iesit ca o smantana mai curgatoare ,dar nu f tare(dadea semne de inchegare).
SPER SA IMI POTI RASPUNDE CAT DE REPEDE ESTE POSIBIL....)

RuxyRux 1

30.05.2013, 21:22

Pe plicul de gelatina de regula scrie exact cata apa se pune pentru hidratare...si din cate stiu eu se hidrateaza doar cu cateva linguri de apa...cana deja e ceva enorm......

diaconta 1

30.05.2013, 21:27

Soryna,asa cum spune Ruxy,gelatina se hidrateaza cu foarte putina apa rece,eu folosesc la un plic(10 g) gelatina,cam 2 linguri de apa,exact cat sa se umezeasca suficient.Nu e nevoie de mai mult.

DIANA B 1

31.05.2013, 12:36

Soryna , eu n-am putut intra decat acum , cand cred ca-i deja f tarziu , dar prietenele mele de suflet , Ruxy si Dia , au fost explicite ... imi cer scuze daca n-am specificat cantitatea de apa , dar credeam ca mai importanta era spscificarea de-a nu se fierbe (asa ceva am aflat eu ffffffffff tarziu in viata mea - necitind atent instructiunile de pe plic). Sper sa-ti fi reusit minunea , ptr a nu risipi ingredientele ... anunta-ma daca ti-a reusit , ceea ce mi-as fi dorit f tare ... te imbratisez

soryna1981 1

31.05.2013, 14:42

Ciao,din nou....deci...pe plic-ul la gelatina scrie ca se foloseste 0,5 L apa....ei bine mi s-a parut mult si am pus la aproximatia mea.....intr-un final mi-a iesit si asa cum am facut eu.....super bun,foarte bun,excelent de bun....consistenta,gust,tot.....este aproape tot savurat si....inca estye pe lista pt a fi din nou repetata reteta....desii am cautat capsuni sau cirese mai in jurul casei culmea aprozarelor ca nu mai aveau nici una,nici alta asa ca....l-am savurat cu feliute de banane.....oricum este f bun acest tort sarlota si cum am zis....pufos si f bun si cum am facut cu gelatina ca si cantitate.Ma bucur f mult ca mi-a iesit.....si da Diana......este foarte important sa se ofere orice detaliu la o reteta,mai ales ca,pentru altii este pt prima oara cand o face si are nevoie de orice detaliu,asa ca,te rog oricum sa imi spui mai exact cu aprox cele 4 plicuri de gelatina in cata apa ai hidratat-o ca sa stiu pe viitor,voi incerca si cum zici tu.Oricum este super bun si da....cum zici si u ca,se poate orna cu diferite fructe(cele rosii/acrisoare) sau topping de cioco.....Mersi mult pt reteta....data viitoare cred ca voi dubla cantitatea,sa fiu sigura ca,este indeajuns de multa

DIANA B 1

01.06.2013, 12:08

Copilule , ma bucur taaare mult ca ti-a placut ...
Peste gelatina , oricare-ar fi cantitatea , adaug apa cat s-o acopere , ptr ca oricum se va lihefia(nu fierbe)pe baie de aburi .
FOARTE IMPORTANT ! Pe plic scrie ca gelatina (10g) , este suficienta ptr 0,5 l de lichid (ptr piftie , frisca lichida ...), nu ca se hidrateaza-n aceasta cantitate ; ia , reciteste un pic instructiunile de pe plic , din cap in coada ....

DIANA B 1

02.06.2013, 11:11

Va multumesc si aici ptr ganduri si urari si ptr tot ce-ati scris ... va imbratisez ... deocamdata virtual , sperand sa devina si realitate .

butoiaurora76 1

10.07.2013, 09:57

DIANA B 1

10.07.2013, 18:02

Aurora , ms frumos

Krystyan Trendy 1

09.12.2013, 11:02

delicios tort

DIANA B 1

09.12.2013, 16:45

Krysty , ms frumos

Alexandra Burz 1

20.01.2014, 21:34

numai bun de devorat

DIANA B 1

21.01.2014, 10:27

Alexandra , asa este ... ms frumos

Anitza17a 1

22.01.2014, 11:56

Anitza17a 1

22.01.2014, 12:08

Asi avea si eu cateva intrebari va-si fii recunoscatoare daca mi-ati raspund.Daca punem gelatina si asteptam ca prima parte ceea cu vanilie sa se intareasca nu se intareste si cea de cacao???Cum o mai putem uniformiza apoi???In loc de Fructoza pot pune zahar?Pot pune si fructe printre aceste 2 creme???V a multumesc

diaconta 1

22.01.2014, 12:26

Anitza17a,in partea cu cacao,gelatina se adauga doar inainte de a o pune peste partea cu vanilie intarita deja.
Cel putin asa cred ca a procedat Diana.
Zi frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat