Meri', la productia din 2012 am participat pentru prima data la treaba din beci De obicei se ocupau socrii, dar cum socra-miu se prapadise deja, a trebuit s-o ajut pe soacra-mea La productia din 2013 deja am lucrat cot la cot cu soacra-mea ( chiar daca pozele o arata doar pe ea ). Dar mi-a placut sa particip activ si am pus aici procedeul nostru si pentru a nu uita eu ceva, atunci cand mama-soacra nu va mai putea sa ne ajute
buna ziua. cand se opreste din fermentatie dupa cele 2-3 saptamani si se pune dop normal si se mai lasa 45 zile, trebuie completat pana sus cu vin? sau se lasa asa damigenele, fara sa fie umplute si se umplu doar cand se depoziteaza?
multumesc
Damigenele trebuie sa fie pline. Daca nu avem suficient vin pentru damigenele in care a fiert vinul, vom muta bautura in damigene mai mici pentru a nu fi aer mult cand pastram vinul.
De fiecare data cand vom umbla la vin vom trage totul in vase din ce in ce mai mici. In felul acesta vinul se pastreaza mai multi ani ( momentan am si vin din recolta 2014 ) fara sa caseze ( oxigenul favorizeaza casarea ) .
Multa bafta!
chiar si cand se mai tine 45 zile cu dopuri normale(deci inca are drojdia pe fundul damigenei) sau doar dupa depozitare?
multumesc si scuze de atatea intrebari, asa e la inceput. o zi frumoasa!
Cat sta pe drojdie nu e o problema foarte mare (desi noi le umplem imediat dupa ce se opreste vinul din fiert) , dar cand vinul se trage de pe drojdie e obligatoriu ca recipientele sa fie pline si inchise ermetic. O zi frumoasa si tie!