Intr-un bol se pune faina amestecata cu drojdia, apoi restul ingredientelor se amesteca sa se incorporeze bine toate ingredientele si se framanta cca 10-15 mi.
Se acopera cu un prosop si se da sa stea la temperatura camerei cca 40 min
Se presara faina pe masa de lucru se i-a coca si se...
Laptele se pune pe foc cu margarina, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza toata margarina in lapte. Se trage de pe foc,se pun in compozitie esenta rom dupa gust,stafidele si nuca.
Se strecoara laptele, iar stafidele deja inmuiate se pun impreuna cu nuca in laptele praf se amesteca,...
Se freaca oul cu zaharul si cacao,se adauga uleiul.Se pune si laptele cate putin,dulceata,faina si bicarbonatul. Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute!
Cand este gata, se raceste si se poate pudra sau orna dupa preferinta.Eu am mai avut sirop caramel l-am incalzit si turnat pe...
Intr-un castron mare si inalt se pune zaharul tos, ouale, sarea, margarina si se mixeaza pana la omogenizare, apoi se pune laptele, dar se amesteca cu telul, se pune si faina impreuna cu praful copt peste compozitia preparata mai inainte si se amesteca foarte bine pana se incorporeaza toata faina...
Se pune frisca lichida intr-un ibric si se incalzeste, dar sa nu ajunga la stadiul de fierbere, deoarece se strica, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc. Separat se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu cu o spatula/ lingura lemn pana la dizolvarea zaharului in...
Blat : Albusurile cu un praf sare se mixeaza pana devin spuma, se pune pe rand zaharul se mixeaza pana se face albusul tare ca de bezea. Intr-un bol separat se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de la lamaie, apoi se incorporeaza in albusurile batute si se mai mixeaza doar...
Se aprinde aragazul si se lasa la foc mic. Intre timp pregatim blatul.
Blatul: Ouale intregi se pun intr-un bol cu un praf sare, se mixeaza pana isi dubleaza volumul,se pune zaharul si zaharul vanilat pe rand,apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Apoi, se pune faina si coaja rasa de la o...
- Se pune gelatina intr-un ibric in 100 ml apa si se lasa cca 10 min la hidratat. Dupa cele 10 min se pune pe foc mic si se amesteca continuu cateva secunde, doar pana ce devine lichida, dar sa nu fiarba deoarece isi pierde din proprietati si nu mai are puterea de inchegare. Se da deoparte si se...
Gogosi aromate
Intr-un bol se pune faina amestecata cu drojdia, apoi restul ingredientelor se amesteca sa se incorporeze bine toate ingredientele si se framanta cca 10-15 mi. Se acopera cu un prosop si se da sa stea la temperatura camerei cca 40 min Se presara faina pe masa de lucru se i-a coca si se...
Ciocolata de casa
Laptele se pune pe foc cu margarina, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza toata margarina in lapte. Se trage de pe foc,se pun in compozitie esenta rom dupa gust,stafidele si nuca. Se strecoara laptele, iar stafidele deja inmuiate se pun impreuna cu nuca in laptele praf se amesteca,...
Prajitura Negresa
Se freaca oul cu zaharul si cacao,se adauga uleiul.Se pune si laptele cate putin,dulceata,faina si bicarbonatul. Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute! Cand este gata, se raceste si se poate pudra sau orna dupa preferinta.Eu am mai avut sirop caramel l-am incalzit si turnat pe...
Pancakes cu sos caramel ( clatite americane)
Intr-un castron mare si inalt se pune zaharul tos, ouale, sarea, margarina si se mixeaza pana la omogenizare, apoi se pune laptele, dar se amesteca cu telul, se pune si faina impreuna cu praful copt peste compozitia preparata mai inainte si se amesteca foarte bine pana se incorporeaza toata faina...
Sos caramel
Se pune frisca lichida intr-un ibric si se incalzeste, dar sa nu ajunga la stadiul de fierbere, deoarece se strica, cand incepe sa faca bule se ia de pe foc. Separat se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu cu o spatula/ lingura lemn pana la dizolvarea zaharului in...
Tort Diplomat 2
Blat : Albusurile cu un praf sare se mixeaza pana devin spuma, se pune pe rand zaharul se mixeaza pana se face albusul tare ca de bezea. Intr-un bol separat se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de la lamaie, apoi se incorporeaza in albusurile batute si se mai mixeaza doar...
Tortulet cu animalute
Se aprinde aragazul si se lasa la foc mic. Intre timp pregatim blatul. Blatul: Ouale intregi se pun intr-un bol cu un praf sare, se mixeaza pana isi dubleaza volumul,se pune zaharul si zaharul vanilat pe rand,apoi uleiul si se mixeaza in continuare. Apoi, se pune faina si coaja rasa de la o...
Tort Diplomat
- Se pune gelatina intr-un ibric in 100 ml apa si se lasa cca 10 min la hidratat. Dupa cele 10 min se pune pe foc mic si se amesteca continuu cateva secunde, doar pana ce devine lichida, dar sa nu fiarba deoarece isi pierde din proprietati si nu mai are puterea de inchegare. Se da deoparte si se...