Prajitura Negresa

de soryna1981 in Prajituri, 14 Feb 2012 | 6680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • S-a luat orientativ ca masura, un pahar de 250 ml  
  • 1 ou  
  • un pahar zahar  
  • jumatate de pahar de ulei  
  • un pahar lapte(sa nu fie foarte rece) 
  • 3 linguri de dulceata(eu am folosit de visine)
  • 2 linguri pline de cacao
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu cateva picaturi zeama de lamaie  
  • 2 pahare de faina  
  • nuci taiate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Negresa:

Se freaca oul cu zaharul si cacao,se adauga uleiul.Se pune si laptele cate putin,dulceata,faina si bicarbonatul. Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute!

Cand este gata, se raceste si se poate pudra sau orna dupa preferinta.Eu am mai avut sirop caramel l-am incalzit si turnat pe toata suprafata prajiturii, apoi m-am jucat cu putina frisca:)

TIPS-URI

1

se poate pune orice tip de dulceata, dar nu gem , deoarece acesta este mai subtire decat dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ubulika 1

15.02.2012, 10:02

soryna1981 1

15.02.2012, 12:14

Mersi la toate.....eram in timp de criza asa ca, nu am stat sa ornez cine stie cum, nu a fost bine scoasa din cuptor ca deja era"dorita"asa calda

violetta_miza 1

18.02.2012, 17:24

mie imi place cum arata ma duc si fac si eu spr sa imiiasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)