Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.
Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.
Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina.
Se ia un vas cu...
Nu am cantarit ingredientele, pentru ca nu exista cantitati fixe pentru aceasta mancare, trebuie doar sa fie si grasime, din care sa rezulte jumari si carne slaba, sau impanata cu grasime. Iar daca ar fi si carnati taranesti, ar fi o pomana a porcului adevarata.
Noi am avut carnati de casa,...
Se curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa.
Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza bine.
Se transfera usturoiul pisat intr-un bol si se rasnesc condimente peste el, apoi se freaca...
Preparare Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana
Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert.
Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert.
Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine.
Se lasa sa...
Se taie carnatii preparati in prealabil, in rondele si se imprastie rondelele pe intreaga suprafata a unei tigai antiaderente, fara a unge tigaia cu grasime.
Se pune tigaia pe foc mediu pana incep sa sfaraie carnatii.
Intr-un vas, se amesteca ouale si mustarul cu o furculita, pana se...
Se spala ardeii si se aseaza in borcane.
Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde.
Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei.
Se varsa apa respectiva si se pune intr-un...
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii.
Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin.
Cascavalul se da prin razatoarea mare.
Rosia se feliaza si ea.
Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza feliile de paine, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, se mai taie din felii daca este...
Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :))
Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune...
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii.
Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar.
Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau fund de lemn si se presara sare grunjoasa peste ei pentru a se curata mai usor.
Se lasa la racit...
Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg.
Se pun intr-un vas si se acopera cu apa.
Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora.
Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara...
Jumari
Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi. Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele. Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina. Se ia un vas cu...
Pomana porcului
Nu am cantarit ingredientele, pentru ca nu exista cantitati fixe pentru aceasta mancare, trebuie doar sa fie si grasime, din care sa rezulte jumari si carne slaba, sau impanata cu grasime. Iar daca ar fi si carnati taranesti, ar fi o pomana a porcului adevarata. Noi am avut carnati de casa,...
Mujdei de usturoi cu suc de rosii
Se curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa. Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza bine. Se transfera usturoiul pisat intr-un bol si se rasnesc condimente peste el, apoi se freaca...
Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana
Preparare Reteta de familie - mamaliguta cu branza si smantana Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert. Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert. Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine. Se lasa sa...
Omleta cu carnati
Se taie carnatii preparati in prealabil, in rondele si se imprastie rondelele pe intreaga suprafata a unei tigai antiaderente, fara a unge tigaia cu grasime. Se pune tigaia pe foc mediu pana incep sa sfaraie carnatii. Intr-un vas, se amesteca ouale si mustarul cu o furculita, pana se...
Ardei iute in otet
Se spala ardeii si se aseaza in borcane. Fiind prea incovoiati, nu s-au asezat chiar bine, asa ca am umplut spatiile goale cu pastai de fasole verde. Se adauga si ardeii cei mici si iuti, apoi se masoara cantitatea de lichid punand apa peste ei. Se varsa apa respectiva si se pune intr-un...
Pizza cu blat de paine toast
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii. Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin. Cascavalul se da prin razatoarea mare. Rosia se feliaza si ea. Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza feliile de paine, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata, se mai taie din felii daca este...
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :)) Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune...
Salata de ardei copt
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii. Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar. Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau fund de lemn si se presara sare grunjoasa peste ei pentru a se curata mai usor. Se lasa la racit...
Sirop din muguri de brad
Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg. Se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora. Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara...