Adi

1

Bucataras
incepator

Pitesti

Bucataras din 28.04.2014

RETETE130
PRIETENI184
Retete

Tarta cu legume

In Mancaruri de post la 29 Mar 2017

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se framanta un aluat, nu foarte ferm, dar nelipicios, care se lasa la odihnit 15 minute, pentru a se...

Paste cu sos de rosii si legume mexicane

In Mancaruri de post la 24 Mar 2017

Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere. Se scurg apoi si se trec prin jet de apa rece, pentru a-si pastra forma si culoarea. In locul lor, in apa de pe foc, se adauga pastele,...

Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata

In Mancaruri de post la 19 Mar 2017

Preparare Reteta de mancare taraneasca de cartofi, simpla si aromata Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei, pana isi schimba culoarea, impreuna cu doi catei de usturoi dati pe razatoare si adaugand din cand in...

Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca

In Porc la 19 Feb 2017

Fasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote. Se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calduta si din nou, se pune la fiert in apa fierbinte, cat sa fie...

Pizza de casa cu de toate

In Pizza la 29 Ian 2017

Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul. Cernem faina intr-un vas, facem o adancitura la mijoc si punem acolo drojdia impreuna cu zaharul....

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

In Mancaruri de post la 21 Dec 2016

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se calesc in putin ulei din cel care au stat rosiile deshidratate ca e tare bun si aromat. Se adauga si...

Omleta cu cartofi rasi, cea mai buna reteta pentru un mic dejun delicios

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2016

Cum se prepara Omleta cu cartofi rasi, cea mai buna reteta pentru un mic dejun delicios: Curățăm cartofii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mare. Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm cartofii rași, puțină mozzarela rasă, cam o mână, nu mai mult,...

Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica

In Piine la 5 Noi 2016

Preparare Reteta de turte la tigaie, asa cum facea bunica Se cerne faina intr-un vas Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina. se amesteca din nou, totul. Se incalzeste laptele. Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald,...

Friptura de porc impanata cu usturoi

In Porc la 25 Sep 2016

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin. Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim...

Smoothie cu pepene galben, piersici si menta

In Love Smoothies la 4 Aug 2016

Pentru ca pepenele nu a fost chiar dulce, am adaugat si miere in smoothie, altfel o excludeam de la ingrediente. Curatam pepenele de coajă si seminte, il taiem in cuburi si il punem in recipientul blenderului, impreună cu 3-4 frunze de menta, o lingurita de miere si o lingura apa minerala....

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2016

Preparam mai intai chiftelutele. Se curata dovleceii, se dau pe razatoare si se presara sare peste ei, se lasa la odihnit 5-6 minute, apoi se scurg usor de surplusul de lichid. Se toaca ceapa fin, la fel si usturoiul si se adauga peste dovlecei, impreună cu branza. Sunca presata se da...

Fasole verde cu sos de usturoi si iaurt

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2016

Se curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul, se piseaza cu un praf de sare, apoi se freaca cu o lingura de ulei de masline, ca pentru mujdei. Se...

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2016

Carnatul de casa il preparam la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 10-15 minute la 200 de grade. Intr-un bol, spargem ouale, adaugam o lingurita de mustar si verdeata tocata. Amestecam bine ingredientele pana se omogenizeaza. Nu adaugam sare sau condimente, deoarece...

Salata de vara

In Salate la 8 Iun 2016

Se indeparteaza prima foaie de la varza, se taie varza in bucati mai mici atat cat sa incapa in spatiul de taiere al aparatului Salad Chef. Rosiile se feliaza in patru si li se indeparteaza cotoarele. Castravetii se taie in sferturi si ardeii in jumatati. Toate ingredientele se adauga,...

Paine de casa si doi ani de bucataras

In Piine la 28 Apr 2016

Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc. Se prepara maiaua. Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina si se omogenizeaza amestecul. Se lasa maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se...

Cartofi inabusiti

In Mancaruri de post la 10 Apr 2016

Se curata carofii, se spala si se taie in doua sau in patru, in functie de marimea lor. Se ung cartofii cu uleiul de masline, se presara peste ei sare si piper si se aseaza in vasul crock potului. La mijloc se aseaza o capatana de usturoi, taiata doar putin la capat, pentru a degaja aroma...

Budinca de paste cu branza si zahar ars

In Dulciuri la 19 Mar 2016

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde. Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia. Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi...

Paste cu legume si costita afumata

In Penne la 28 Feb 2016

Costitele afumate, portionate mai mici, se spala bine si se fierb in doua ape. Prima apa se inlatura dupa doua-trei clocote, apoi costitele se spala si se pun din nou la fiert in apa cat sa fie acoperite. Pastele se fierb pentru 10 minute in apa clocotita cu sare, apoi se scurg. Se da in...

Oua umplute cu pate de casa

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2016

Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet si se lasa pe foc 8-10 minte de cand incepe apa sa fiarba. Apoi se scurge apa, se trec ouale prin jet de apa rece si se spala bine, dupa care se sparg usor si se lasa 5-6 minute in apa rece, pentru a se curata frumos. Ficatul de pui se curata si...

Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc

In Mancaruri cu carne la 16 Ian 2016

Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui. In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute. Se amesteca din cand in cand. Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit....

Pasta de ton

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2016

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si se adauga peste celelalte ingrediente, fara a-i scurge prea rau, pentru a nu iesi pasta de ton prea...

Desert gogosi cu lingura, pufoase si rapide

In Dulciuri la 20 Dec 2015

Se sparg ouale intr-un bol si se presara sare peste ele, apoi se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, pana la diluarea zaharului. Se adauga iaurtul si praful de copt, apoi treptat, faina. Rezulta un aluat mult mai gros decat cel de clatite. Se pune uleiul la incins, intr-un vas adanc...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2015

Se bat ouale cu un praf de sare si condimentele. Se adauga mustarul si se omogenizeaza. Se aseaza cate doua felii de cascaval intre doua felii de paine formandu-se niste sandwich-uri simple. Sandwich-urile se trec prin compozitia de oua si se prajesc pe ambele parti, intr-o tigaie...

Salata de icre

In Salate la 27 Sep 2015

Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se amesteca bine pana cand se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa sa se raceasca. Se mixeaza icrele adaugand cate putin gris si cate putin ulei, dar si zeama de lamaie, pana cand isi maresc...

Salata de vinete cu maioneza

In Salate la 6 Sep 2015

Se coc vinetele, se pun intr-un vas si se presara sare peste ele apoi se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se curata vinetele sub jet de apa rece. Se lasa intr-o sita la scurs. Se toaca ceapa solzisori, apoi se aseaza vinetele peste ea, pe tocator si se toaca impreuna...

Spaghete cu branza

In Dulciuri la 13 Iul 2015

Se pune apa la fiert, impreuna cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele, rupte in doua. Se lasa la fiert pana cand isi dubleaza volumul si sunt bine patrunse, apoi se scurge apa, rasturnand spaghetele intr-o sita, se trec prin jet de apa rece si se lasa la scurs. Se...

Gris cu lapte

In Dulciuri la 26 Iun 2015

Se pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot, apoi se toarna in fir subtire peste celelalte ingrediente si se omogenizeaza bine. Punem vasul pe...

Sos de usturoi cu crema de branza pufoasa Delaco

In Pt. carne la 27 Mai 2015

Se curata usturoiul, se spala grauntii si se piseaza in mojar, impreuna cu sarea. Apoi se trece pasta de usturoi rezultata, in alt vas si se freaca bine cu o lingura de lemn sau se mixeaza picurand cate putin ulei. Nu se pune mult ulei, ca la mujdei, doar cativa stropi. Se presara si un...

Clatite cu fineti si banane - un an de bucataras

In Dulciuri la 28 Apr 2015

Se sparg ouale intr-un vas, se adauga peste ele sare si zahar si se mixeaza pana se dilueaza zaharul. Apoi se adauga laptele, apa minerala, esenta si treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si se mixeaza in continuare pana cand se amesteca totul bine. Se lasa compozitia sa se...

Piure de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2015

Se curata cartofii, se spala si se taie in cuburi. Se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se fierb la foc mediu pana incep sa se sfarame. Pe parcursul fierberii se inlatura spuma care se formeaza. Se adauga si o lingurita de sare, in apa in care fierb si putin busuioc uscat. Cand...

Afisate 91 - 120 din 130 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Azi nu prea stii pe ce lume esti si incotro mergi, dar tare te grabesti sa ajungi nicaieri.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]