Paste cu sos de rosii si legume mexicane

de Adi in Mancaruri de post, 24 Mar 2017 | 10334 vizualizari

 

Din categoria retetelor simple si de post, cred ca pastele se incadreaza cel mai bine, pentru ca se prepara cel mai usor si pot fi servite cu multe alte ingrediente, alaturi.
”retete de post economice”

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • 450 g legume mexicane
  • apă
  • sare
  • 1 ceapă albă
  • 1 lingurita zahar
  • 120 ml ulei
  • piper
  • 450 g pasta de rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 frunze de busuioc
  • cimbru
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de rosii si legume mexicane:

Mai intai, se fierb legumele mexicane, direct congelate, in apa clocotita cu 1/2 lingurita sare, pentru maxim 10 minute, de cand ating punctul de fierbere.

Se scurg apoi si se trec prin jet de apa rece, pentru a-si pastra forma si culoarea.

In locul lor, in apa de pe foc, se adauga pastele, ca sa capete gust bun de la legume.

Se fierb 7-8 minute, sa nu se sfarame.

Cat timp am fiert cele doua preparate, pregatim si sosul de rosii.

Se toaca ceapa si se caleste in ulei incins, adaugand din cand in cand si cate putina apa, apoi, cand isi schimba culoarea si se patrunde, se adauga zaharul pentru a se carameliza.

Se adauga o lingura din sosul de soia, apoi pasta de rosii si foile de dafin.

Se completeaza cu o ceasca din apa in care fierb pastele si se lasa sa fiarba pana scade usor, adaugand pe parcurs si putin cimbru, frunze de busuioc rupte, piper si sare, daca mai este nevoie.

Pastele se scurg de apa si se adauga peste acest sos, se mai amestecă un minut doua pe foc, apoi se pot servi cu legumele mexicane si patrunjel verde, tocat.

O mancare pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de rosii si legume mexicane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume sotate