Sirop din muguri de brad

de Adi in Sirop / Compot, 11 Iun 2014 | 5949 vizualizari

 

Pentru ca am fost in inima muntilor, unde bradul e la el acasa, am cules muguri si mi-a revenit mie sarcina sa fac si siropul.
Nu de altceva, dar Meri era ocupata cu alte treburi gospodaresti.
Deci eu am cules mugurii, eu am facut siropul si tot eu il voi savura cu apa minerala.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr muguri de brad
  • 1500 ml apa
  • 1200 g zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din muguri de brad:

Se spala bine mugurii de brad sub jet de apa rece si se scurg.

Se pun intr-un vas si se acopera cu apa.

Se pune vasul la foc mediu pana incepe sa fiarba siropul, apoi se micsoreaza intensitatea focului si se lasa asa timp de o ora.

Se da vasul la rece pentru 24 de ore, apoi se strecoara lichidul printr-un tifon si se storc bine mugurii de brad din acel tifon pentru a nu pierde niciun strop din sucul lor.

Cantitatea rezultata se masaoara si se pune zahar in functie de rezultatul masuratorii(la 1 L lichid se pune 1 Kg zahar).

Se pune siropul + zaharul din nou la fiert si se lasa pana cand incepe sa se ingroasa ca un gel. Se va incerca din timp in timp luand sirop in lingura si lasandu-l sa se raceasca.

Eu l-am fiert o ora la foc mediu.

Spre finalul fierberii se adauga si zeama de lamaie.

Dupa stingerea focului se sterilizeaza sticlele si se pune siropul fierbinte in ele.

Se infileteaza capacele si se lasa sticlele in cuptorul deja incalzit in timpul sterilizarii, pana se racesc definitiv.

Au rezultat doua sticle de 750 ml.

Este foarte aromat si frumos colorat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

cristeena20 1

16.06.2014, 16:24

Trebuie sa fie tare bun!!! bravo pentru prima reteta

Ela68 1

16.06.2014, 16:39

chiar si culoarea e interesanta !

Bunica 1

06.07.2014, 23:28

Abia acum am vazut ce sirop bun ai facut! Pana nu-l gust, nu ma pronunt))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad, varianta la cald