BakeUpArtist

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 28.10.2016

RETETE54
PRIETENI185
Retete

Ciorba de peste cu ierburi de gradina

In la 4 Iul 2018

Am pus la fiert ceapa și usturoiul întregi, cu puțină sare. După ce au fiert, le-am scos din oală și am adăugat morcovii și dovleceii tăiați. Până s-au înmuiat puțin morcovii, am decojit și tocat roșiile, apoi le-am adăugat în ciorbă. Am adăugat și vinul...

Tocana picanta de porc

In la 29 Iun 2018

Pentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor. Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină culoare, apoi am scos-o și am lasat-o departe. În ulei am adăugat ceapa și usturoiul tocat și am...

Gnocchi de casa cu sos carbonara

In la 29 Iun 2018

Am început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene Delikat și puțină sare. Nu a mai fost necesar să adaug altceva, acest condiment este foarte...

Desert tarta cu mere

In Prajituri la 5 Dec 2017

Întâi am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat făina treptat și am obținut un aluat nisipos. Am adăugat gălbenușul de ou, apoi apa și am omogenizat. Am învelit aluatul în folie de plastic și l-am ținut la rece 30 de minute, timp...

Desert sufleu de ciocolata

In Dulciuri la 18 Noi 2017

Întâi am pus perele într-o cratiță la fiert. În apă am adăugat rom, zahăr, anason stelat.  Le-am lăsat să fiarbă până au devenit ușor moi, apoi am oprit focul și le-am lăsat la răcit.   Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade...

Desert cheesecake cu catina

In Torturi la 4 Noi 2017

Pentru crusta am maruntit biscuitii, apoi am adaugat restul ingredientelor si am amestecat bine. Am presat compozitia pe baza unei forme de patiserie.  Pentru cheesecake: am extras sucul de catina si am dat deoparte. Separat am mixat branza cu zaharul si mierea, am adaugat sucul de...

Supa crema de broccoli cu gorgonzola

In Supe la 16 Oct 2017

 Întâi am desfăcut broccoli în buchețele mici, am înlăturat cozile dure și l-am pus la fiert cu sare, oregano și cu ceapa. După jumătate de oră am adăugat și cartoful. Am lăsat să fiarbă în total cam 50 de minute, până s-au înmuiat...

Desert briose cu afine

In Dulciuri la 21 Sep 2017

Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe foc 2-3 minute. Am strecurat apăsând cu o lingură, astfel încât să colectez...

Desert cheesecake cu afine

In Dulciuri la 29 Iul 2017

Am început prin a face crusta: am mărunțit biscuiții, am adăugat cacao, zahăr pudră și apoi am amestecat cu untul topit. Am presat pe baza unei tăvi de tort cu diametrul de 20 de centimentri și am lăsat-o deoparte. Am pus afinele într-o cratiță și am pus o ceașcă de...

Desert supa de fructe

In Dulciuri la 27 Iul 2017

Am început prin a face un crumble de cacao care să completeze textura cremoasă a supei. Am amestecat făina, cacao, zahărul pudră.  Am adăugat untul rece, cuburi, și l-am încorporat cu mâna. Apoi am adăugat migdalele zdrobite și am amestecat.  Am format o...

Desert gogosi cu Nutella

In Dulciuri la 12 Iul 2017

Întâi am amestecat și am cernut ingredientele uscate: făină, cacao, praf de copt, sare și bicarbonat.  Separat, am mixat ouăle cu zahărul, până am obinut o compoziție cremoasă, apoi am adăugat chefirul, untul și am mai mixat 2 minute. Am început să...

Zbrownies

In Dulciuri la 9 Iul 2017

Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat cacao, bicarbonat, ciocolată și am omogenizat. Am pregătit tava cu hârtie de copt, am turnat...

Desert negresa glazurata

In Prajituri la 4 Iun 2017

Am început prin a topi untul și am adăugat laptele, lăsând focul mic. Am adăugat ciocolata bucăți, cacaua și am amestecat bine, până la omogenizare. Am lăsat la răcit câteva minute. Separat, am mixat oul cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am...

Ratatouille pe grill

In Mancaruri de legume la 27 Mai 2017

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se ardă, dar nici să rămână crude. Au iesit delicioase – cu textura numai buna pentru...

Desert clafoutis cu capsuni

In Prajituri la 27 Mai 2017

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am mixat până am obținut un aluat mai gros puțin decât cel pentru clătite.  Am...

Desert biscuiti moi cu ciocolata

In Dulciuri la 17 Mai 2017

Întâi am topit ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi și am lăsat să se răcească puțin. Separat, am mixat ouăle cu zahărul, romul, până am obținut o spumă. Apoi am adăugat amestecul de ciocolată și am amestecat bine. Am amestecat ingredientele...

Desert tarta Tatin

In Dulciuri la 15 Mai 2017

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute. Cât blatul se răcește, m-am...

Spaghetti Cacio e Pepe

In Spaghete la 28 Mar 2017

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se...

Desert briose cu ghimbir si portocala

In Prajituri la 18 Mar 2017

Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul este topit complet. Închidem focul, adăugăm coaja de portocală, amestecăm și lăsăm să se...

Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

In Dulciuri la 10 Mar 2017

  Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste...

Desert tort de ciocolata si banane fara coacere

In Torturi la 4 Mar 2017

Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm. Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care...

Homemade Raffaello

In Dulciuri la 25 Feb 2017

Punem untul la topit la foc mic, peste care adăugăm zahărul și amestecăm constant. După ce s-a topit zahărul, oprim focul și încorporăm laptele praf. Acum adăugăm 150 de grame de fulgi de cocos, iar restul păstrăm pentru decor. Amestecăm bine, până avem un amestec...

Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

In Torturi la 21 Feb 2017

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura. Când aproape este gata, am...

Placinte cu Pui si Salsa

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2017

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am...

Supa de Capsuni

In Dulciuri la 9 Feb 2017

Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat într-un bol și le-am făcut piure, folosind un blender de mână. Apoi am adăugat mierea, pudra...

Cheesecake la Borcan cu Caviar de Fructe de Padure

In Dulciuri la 27 Ian 2017

Am început prin a face "caviarul" de fructe de pădure: am pus pe foc fructele, lăsând câteva pentru decor, împreună cu zahărul și cu 100 ml de apă și am lăsat să fiarbă la foc mic pentru aprox. 10 minute, amestecând frecvent. Când este gata,...

Mutabal

In Salate la 24 Ian 2017

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când vinetele sunt gata, le curăț, le las puțin să se scurgă și le toc mărunt cu sare. Apoi, folosind...

Clatite cu Crema de Mascarpone

In Dulciuri la 21 Ian 2017

Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată care, din când în când, se șterge cu un prospop de hârtie inmnuiat în...

Tarta cu Unt de Mere si Crema de Mascarpone

In Dulciuri la 14 Ian 2017

  Unt de mere  Merele se spală și se taie cuburi; eu nu am îndepărtat coaja, pentru că o bună parte din aromă merelor provine din coajă.  Se pun în cuptor, la foc mic, acoperite, pentru 2 ore, timp în care se amestecă din când în...

Prajitura Iute cu Ghimbir

In Prajituri la 14 Ian 2017

Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum, se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și...

Afisate 1 - 30 din 54 retete    

Postari recente

publicat la 29.06.2018

Gnocchi de casa cu sos carbonara

publicat la 29.06.2018

Tocana picanta de porc

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]