Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete / Dulciuri

Briose cu rozmarin si lamaie

In Prajituri la 5 Feb 2011

Amesteca zaharul cu untul, pana ce se omogenizeaza bine (cam 5 minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare Adauga coaja si zeama de la lamaie. Amesteca. Adauga rozmarinul, scortisoara, praful de copt si faina. Amesteca bine Pune compozitia in forme de briose. Coace...

Briose cu migdale si merisoare

In Prajituri la 5 Feb 2011

Amesteca untul cu zaharul, cu mixerul, 5 minute. Adauga ouale unul cate unul, amestecand. Adauga melasa si amesteca. Pune praful de copt si jumatate din faina. Amesteca Pune laptele, apoi restul de faina, amestecand dupa fiecare. Pune ciocolata si amesteca usor. Pune hartii de...

Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat

In Prajituri la 30 Ian 2011

Cum se prepara Pandispan cu visine congelate, reteta delicioasa si usor de preparat: Incalzeste cuptorul la 190 C (mediu). Pune foaie de copt in tava Bate bine albusurile cu un praf de sare, pana spuma devine tare Amesteca galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta de vanilie cu mixerul...

Cataif

In Prajituri la 21 Ian 2011

Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste. Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana...

Acadele? Mai ghiciti o data - Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 16 Ian 2011

Salam de biscuiti reteta Pune zaharul, untul, laptele si cacaua la fiert intr-o craticioara. La foc mic amesteca din cand in cand, sa se formeze un sos. Sosul nu trebuie sa fie foarte gros  Lasa sosul sa se racoreasca putin. Amesteca in el esenta de rom. Pune biscuitii intr-un...

Biscuiti cu multa multa ciocolata

In Prajituri la 13 Ian 2011

   *  Intr-un castron amesteca bine faina, faina de ovaz si praful de copt     * Amesteca untul cu zaharul cu mixerul, 3-4 minute     * Adauga ouale unul cate unul, esenta si cacaoa, amestecand dupa fiecare.     * Pune peste...

Crinkles

In Prajituri la 6 Ian 2011

Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. Adauga ouale unul cate unul si amesteca bine dupa fiecare. Adauga esenta si amesteca. Amesteca bine faina cu cacao si praf de copt. Adauga in compozitie si amesteca sa se incorporeze bine. Cu o lingura amesteca si...

Chocolate chips cookies

In Prajituri la 5 Ian 2011

Amesteca bine untul cu zaharul (cu mixerul) Adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga esenta si cacao. Amesteca. Adauga faina amestecata cu praful de copt. Amesteca. Cu o lingura incorporeaza fulgii de ciocolata. Pune la frigider 30 minute In timpul asta incalzeste...

Reteta rapida - Biscuiti cu cacao, portocale si ciocolata

In Prajituri la 22 Dec 2010

Incalzeste cuptorul la 200 C (tare) Pe o tava pune foaie de copt Amesteca faina, cacaoa si praful de copt Intr-un castron bate cu mixerul untul cu zaharul, pana ce se omogenizeaza (2-3minute) Adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Pune zeama si coaja de portocala....

Cuccidati - biscuiti sicilieni pentru Craciun

In Prajituri la 14 Dec 2010

Mai intai se face coca: Amesteca untul cu zaharul pana ce se omogenizeaza. Adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Adauga sarea si praful de copt. Amesteca putin. Adauga faina cernuta. Amesteca. Se va forma o coca mai moale.  Scoate coca pe o suprafata data cu faina si fa din ea...

Biscuiti vitraliu

In Prajituri la 8 Dec 2010

Amesteca faina cernuta cu sarea, praful de copt si bicarbonatul Amesteca zaharul cu untul pana se ompgenizeaza Amesteca ouale, pe rand Pune in unt 1/2 din faina. Amesteca Pune laptele si vanilia. Amesteca Pune restul de faina. Amesteca. Trebuie sa iasa o coca destul de moale si putin...

Clatitele sotului meu

In Prajituri la 5 Dec 2010

Intr-un castron se pun faina, ouale si 200 ml lapte. Se amesteca cu un mixer, la inceput cu viteza mica. Se mai adauga din lapte si se amesteca. Continua asa pana ce ai ajuns la consistenta dorita. E posibil sa nu folosesti tot laptele, daca vrei ca clatitele sa fie mai groase....

Bulgari de zapada

In Prajituri la 5 Dec 2010

Amesteca untul cu 80 g zahar si vanilie pana ce devin o crema omogena si pufoasa Adauga sarea si 250 g faina si amesteca. Daca se formeaza o pasta care nu se lipeste de maini, nu mai trebuie adaugat si restul de faina. Da e prea moale coca, adauga cate o lingura de faina (din cele 50 g...

Briose cu coniac

In Prajituri la 5 Dec 2010

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste. 2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare, 3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca. 4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul....

Biscuiti din turta dulce (Gingerbread cookies)

In Prajituri la 5 Dec 2010

Intr-un castron amesteca foarte bine ingredientele uscate: faina, praf copt, bicarbonat, arome, sare. Cu un mixer la viteza mica omogenizeaza untul. Adauga zaharul si amesteca 2-3 minute. Pune si oul si amesteca-l. Pune mierea, vanilia, coaja de lamaie. Omogenizeaza. Adauga...

Smantanele

In Prajituri la 9 Noi 2010

Amesteca smantana cu uleiul intr-un castron incapator. Adauga praful de copt, sarea si vanilia.Amesteca. Cerne faina si adauga cam 500g. Amesteca. Mai adauga faina, pana cand coca prinde consistenta, e moale, dar se poate intinde.  Pune coca in frigider cam 4-5 ore. Daca te grabesti pune-o...

Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao

In Prajituri la 5 Aug 2010

Tortul meu contine    1. Rulada de cacao cu crema de branza si visine in alcool    2. Inghetata de ciocolata cu coaja de lamaie    3. Inghetata de vanilie    4. Sos de cacao RULADA DE CACAO pentru o tava de aproximativ 50 cm x 40 cm...

Turta dulce a bunicii

In Prajituri la 20 Iul 2010

Intr-o cratita caramelizeaza zaharul. Adauga laptele si mierea si lasa pe foc, amestecand, ca sa se topeasca zaharul caramel. Lasa la racit. Omogenizeaza ouale si adauga-le in sosul de zahar ars. Amesteca bine. Adauga uleiul. Cerne faina cu praful de copt si pune-le in amestecul...

Trandafiri cu visine

In Prajituri la 19 Iul 2010

Pune visinele intr-o strecuratoare deasupra unui castron, ca sa se scurga sucul. Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar (din cele 200 g) si 50 ml din lapte. Lasa 15 minute. In timpul asta topeste untul si lasa-l sa se raceasca. Omogenizeaza galbenusurile si amesteca-le cu laptele ramas....

Tort cu blat de aproape macarons

In Prajituri la 2 Iul 2010

Blatul Ca sa faci pudra de migdale mixeaza bine migdale fara coaja intr-un robot de bucatarie. Pudra rezultata trebuie sa fie foarte fina. Adauga in robot zaharul si cacaoa si mixeaza, ca pudra rezultata sa fie fina. Pregateste o tva rotunda (28 cm diametru sau mai mica)...

Inghetata perfecta

In Dulciuri la 30 Iun 2010

Incalzeste la foc mic 250 g smantana cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine.  Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine. Adauga restul de...

Inghetata de mango

In Dulciuri la 30 Iun 2010

Amesteca pulpa de mango cu un blender vertical sau cu un robot, ca sa se faca ca un piure. Amesteca piureul de mango cu laptele condensat si lamaia. Adauga frisca. Pune amestecul intr-o cutie cu capac, in congelatorul dat la maxim. Dupa 2 ore de stat in congelator, amesteca inghetata cu o...

Prajitura "Black or White"

In Prajituri la 25 Iun 2010

Se incepe cu blatul : Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de dimensiuni maxim 40 cm x 40 cm. Daca tava e mai mare, blatul iese prea subtire. Unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina. Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga...

Prajitura cu ciocolata, topping de caramel si visine

In Prajituri la 7 Iun 2010

1. Incalzeste aragazul la 170 C. 2. Bate ouale cu mixerul, pana ce devin ca o spuma (cam 3 minute) 3. Bate in oua zaharul, apoi untul pana ce a amestecat foarte bine, apoi faina. 4. Amesteca alunele si ciocolata. Toarna compozitia intr-o forma circulara (de tarta) cu diametru de cam 23...

Inghetata de lamaie si capsuni

In Prajituri la 3 Iun 2010

Inghetata de capsuni am facut-o ca aici Ca sa iasa buna inghetata de lamaie, ai nevoie de o smantana buna, grasa. Mie tocmai ce mi-a adus mama de la Vatra Dornei, intr-o sticla de plastic, pe care a trebuit s-o tai ca sa pot scoate smantana, asa de groasa este. Din cauza asta nici n-am...

Piece Montee (Croquembouche)

In Torturi la 27 Mai 2010

Eclerurile se fac ca aici Crema Incalzeste bine cele 50 ml de lapte si pune-le peste ciocolata. Amesteca sa se topeasca ciocolata. Dizolva amidonul in 50 ml lapte. Amesteca oul intreg si apoi galbenusurile in amestecul cu amidon. Amesteca restul de lapte cu zaharul si pune...

Coca de ecler si choux

In Prajituri la 27 Mai 2010

Amesteca apa. untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se incorporeze bine. Pune din nou pe foc mic si amesteca cam 2 minute ca sa se usuce bine compozitia. Este...

12 Etaje dulci

In Torturi la 24 Mai 2010

Din aluat se fac 12 blaturi. Ca sa nu muncesc prea mult, eu am cumparat tavite rotunde de unica folosinta, din aluminiu. Se pune cam 3/4 de cana de aluat pentru fiecare blat. Stratul trebuie sa fie foarte subtire, altfel nu va ajunge compozitia pentru 12 foi. Eu am copt cate 2 blaturi...

Gugelhupf (Guguluf) cu ciocolata

In Prajituri la 18 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 190 C. Unge bine forma cu unt. Bate bine albusurile cu mixerul, dupa care aduga zaharul tos in ploaie. Bate din nou pana ce se intareste. In alt castron amesteca untul cu mixerul, pana devine ca o pasta. Adauga zaharul si bate la viteza mica, pana ce amestecul...

Biscuiti ANZAC

In Prajituri la 14 Mai 2010

Incalzeste cuptorul la 180 C. Amesteca faina, zaharul, nuca de cocos, ovazul intr-un castron incapator. Topeste untul si mierea. Dizolva bicarbonatul. in apa fiarta. Pune-l in amestecul unt- miere. Ai grija ca o sa se umfle. Toarna acest amestec in cel cu faina si amesteca bine sa se...

Afisate 61 - 90 din 128 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]