Briose cu coniac

de Brindusa in Prajituri, 5 Dec 2010 | 4958 vizualizari

 

Aceasta e o prajitura din caietul mamei. Ea o face sub forma de chec, dar si ca briose a fost la fel de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar pudra 
  • 300 g faina 
  • 250 g unt 
  • 4 oua (albusuri spuma) 
  • 3  linguri coniac de buna calitate
  •  1 lingura esenta de vanilie

Peltea de gutui pentru glazurare

Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu coniac:

1. Amesteca zaharul cu untul moale, taiat cubulete, pana cand zaharul se topeste.

2. Adauga galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare,

3.Adauga coniacul si esenta de vanilie. Amesteca.

4. Adauga faina. Amesteca bine. Toate operatiunile de pana acum pot fi facute cu mixerul.

5. Adauga albusurile. Cu o spatula incorporeaza-le usor, amestecand de jos in sus si invartind mereu castronul, ca sa nu se piarda din volum. 

6. Pune cate o lingura din compozitie in fiecare hartie de briosa in tavile speciale. Coace 15- 20 minute la 170 C (in cuptorul incalzit).

7. Briosele nu trebuie sa se coloreze prea tare in cuptor, ele sunt mai deschise la culoare. Unge-le cu peltea de gutui (sau alta dulceata care iti place)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coniac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cu ciocolata si banane