Smantanele

de Brindusa in Prajituri, 9 Noi 2010 | 4914 vizualizari

 

Prajiturile copilariei mele. Bombe calorice. Da' va zic eu ca merita.

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan de 400 ml smantana
  • acelasi borcan cu ulei (de floarea soarelui, sau alt ulei fara aroma)
  • 1 pachetel praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1lingura esenta de vanilie facuta in casa (sau 2 pachetele de zahar vanilinat)
  • 750 g faina 000 
  • 400 g rahat, taiat cubulete mic
  • zahar pudra pentru pus pe deasupra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Smantanele:

Amesteca smantana cu uleiul intr-un castron incapator. Adauga praful de copt, sarea si vanilia.Amesteca. Cerne faina si adauga cam 500g. Amesteca. Mai adauga faina, pana cand coca prinde consistenta, e moale, dar se poate intinde.  Pune coca in frigider cam 4-5 ore. Daca te grabesti pune-o in congelator 30 minute.

Incalzeste cuptorul la 180 C.  Presara masa cu faina si intinde 1/2 din coca intr-o foaie mai mult lunga decat lata si nu foarte groasa. Langa una din laturi presara rahat. Ruleaza foaia incet, ca sa nu se rupa. Taie sulul in felii de 4-5 cm.

Pune feliile in tava neunsa, lasand putin loc intre ele. Coace cam 20 minute, pana se intaresc si se rosesc putin. Cat sunt calde presara-le cu zahar pudra.

Se mananca reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Smantanele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta in straturi, de post