Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete / Mancaruri cu carne

Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

In Vita la 13 Feb 2013

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la...

Pui in sos de mascarpone si mustar

In Pui la 22 Mar 2012

Fierbe pastele conform instructiunilor. Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie. Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul...

Jambalaya de pui

In Pui la 19 Mar 2012

Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli.  Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei. Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si...

Curry de pui cu cartofi

In Pui la 8 Feb 2012

Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul...

Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean

In Rata la 14 Ian 2012

Pregatirea pieptului de rata incepe prin marinarea lui 24 de ore la rece. De aceea reteta se intinde de-a lungul a doua zile. Mai intai se dezoseaza pieptul si se obtin doua bucati de carne. Acestea se degreseaza si se fasoneaza, taind putin din grasimea din laterale. Pastreaz -o ca sa...

Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos

In Pui la 22 Dec 2011

Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut. Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae...

Mancare de gutui cu pui

In Pui la 2 Dec 2011

Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc. Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe...

La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne

In Porc la 30 Noi 2011

Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin. Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune...

Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean

In Vita la 29 Noi 2011

Incalzeste cuptorul la 180 C. Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie. In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe...

Mancare de praz cu pui si masline

In Pui la 12 Noi 2011

Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si...

Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus

In Pui la 20 Oct 2011

Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare. Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand frecvent, 3-4 minute. Adauga ciupercile si gateste-le 3-4 minute. Adauga mugurii de bambus si...

Rosii umplute cu carne

In Pui la 29 Sep 2011

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!) Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment...

Coq au Vin

In Mancaruri cu carne la 15 Aug 2011

Preparare Coq au vin Intr-o tigaie mare (eu am folosit wokul) incalzeste untul si soteaza șunculița, pana devine aurie. Julia spune in reteta sa fierbi putin șunca in avans, ca sa nu mai fie sarata si sa-și piarda mirosul de afumat. Mie, insa, imi place aroma asta putin afumata, asa...

Friptura de vita cu legume

In Vita la 8 Iun 2011

Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei. Incalzeste cuptorul tare, la 200 C. Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie cateii de usturoi in doua. Pune legumele pe fundul unei tavi nu foarte mari,  care sa cuprinda...

Pui cu usturoi la cuptor

In Pui la 6 Apr 2011

Incalzeste cuptorul la 200 C Pune intr-o tava puiul, cartofii si usturoiul Toarna apa, stropeste cu uleiul si presara sare si piper Coace in cuptor, pe gratarul din mijloc, 15 minute Pentru urmatoarele 15 minute muta tava mai sus, ca sa se aureasca frumos. ...

Tocanita de pui cu vinete

In Pui la 29 Mar 2011

Toaca ceapa nu foarte fin si taie usturoiul felii Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste putin pe fiecare parte, bucatile de pui  Adauga ceapa si usturoiul. Amesteca bine 2-3 minute, pana ce ceapa capata o culoare galbuie (Daca folosesti vinete proaspete, pune-le si pe...

Pui si porumb in stil Cajun

In Pui la 20 Mar 2011

Incalzeste cuptorul  la 200 C. Pune gratarul inauntru. Taie porumbul in bucati late Amesteca intr-un castron toate cele 5 condimente.  Unge carnea si porumbul cu unt, apoi freaca -le bine cu praful din castron. Dupa ce s-a incalzit bine gratarul, pune carnea pe el. Sub...

Spanac cu pui... sau fara

In Pui la 18 Mar 2011

Taie felii 5 catei de usturoi. Pe ceilalti fa-i piure. Incalzeste uleiul si prajeste putin usturoiul felii. Pune spanacul si da focul mic Lasa pana ce spanacul e fiert. Cu ajutorul unui cutit taie putin spanacul. Daca iti place foarte mic, il poti mixa. Amesteca amidonul cu...

Mancare de cartofi cu pui si usturoi

In Pui la 5 Mar 2011

Taie usturoiul feliute Incalzeste uleiul bine  Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare  parte sa prinda putina culoare Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac...

Pui cu mazare si menta

In Pui la 28 Feb 2011

Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile. Adauga ceapa, Amesteca Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa. Adauga mazarea congelata si amesteca putin Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune...

Ciocanele de pui cu miere

In Pui la 13 Feb 2011

Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul.  Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada. Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si...

Pui Vindaloo

In Pui la 13 Feb 2011

Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore. Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere  Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute Adauga carnea cu toata marinada si amesteca...

Piept de rata in vid

In Rata la 9 Feb 2011

Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult!  Infasoara pieptul de rata in...

Muschi de vita in sos italian

In Vita la 5 Feb 2011

Taie marunt ceapa si usturoiul Rade pe razatoarea mica morcovul si telina Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea (uscata cu prosoape absorbante) si prajeste-o la foc mare, pana ce devine aurie pe toate partile adauga ceapa si usturoiul si lasa sa se caleasca 3-4 minute adauga...

Muschiulet de porc cu sos de capere

In Porc la 30 Ian 2011

Pune carnea la marinat in vin, ghimbir, usturoi si piper. Acoper-o cu folie de plastic si las-o minim 4 ore (sau peste noapte) Incalzeste cuptorul la 200 C  Scoate carnea din marinada si sareaz-o putin. Pune-o intr-o tavita si adauga 200 ml de zeama strecuarata de marinada Coace in...

Friptura clasica de iepure - in loc de 200-

In Mancaruri cu carne la 23 Ian 2011

Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa: Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat. Se da jos blana si...

Muschi de vita cu sos de otet balsamic

In Vita la 16 Ian 2011

Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine. Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera) Intr-o...

Cassoulet – o mancare spectaculoasa

In Rata la 14 Ian 2011

Ziua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.   Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute,...

Pui in sos de cocos si migdale

In Pui la 13 Ian 2011

Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte. Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea,...

Chili con carne

In Vita la 5 Ian 2011

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce ceapa devine lucioasa. Adauga chimionul, ardeii chili si putina sare. Amesteca Adauga carnea si, la foc mare, las-o pana ce devine putin maronie Mixeaza bine rosiile uscate (sau proaspete) cu un blender....

Afisate 1 - 30 din 82 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]