Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1820
PRIETENI333
Retete

Churros

In Dulciuri la 13 Oct 2013

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa se raceasca, dar nu foarte mult. Apoi se incorporeaza fiecare ou, pe rand, omogenizand...

Ardei iuti in otet

In Conserve la 11 Oct 2013

Spalam ardeii si ii taiem felioare.La fel procedam si cu cotoarele de telina,hreanul si telina le radem si amestecam totul intr-un castron,presaram zaharul si turnam otetul peste,lasam pana a doua zi cand ,acest amestec il punem in borcanele.Mi-au iesit 9 borcanele de 400 g.

Pui cu ciuperci la cuptor

In Pui la 10 Oct 2013

Spalam puiul, il saram, piperam si ungem cu ulei de masline si il asezam intr-un vas de yena. Separat ceapa, ardeiul le taiem, ciupercile le lasam intregi care sunt prea mici sau taiate jumatate cele mai marisoare, amestecam toate legumele cu ulei de masline, sare si piper, apoi le adaugam peste...

Prajitura cu crema de ciocolata si mere

In Prajituri la 10 Oct 2013

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 35/25) se toarna compozitia si se da la cuptorul...

Shaorma la farfurie

In Pui la 10 Oct 2013

Pieptul de pui il spalam,absorbim apa cu un servetel si-l taiem in cubulete.Procedam conform instructiunilor de pe plic.Adica ,mixtul din pliculetul mai mare il amestecam cu ulei de masline si-l turnam peste pieptul de pui,amestecam si lasam 15 min,apoi prajim.Mixtul din pliculetul mai mic il...

Placinta cu mere ''floarea soarelui''

In Dulciuri la 8 Oct 2013

Pregatim aluatul: intr-un castron punem faina ,in mijloc facem o adancitura in care punem zaharul, sarea si drojdia sfaramata, adaugam un pic de lapte caldut si omogenizam. Lasam cca 15 minute sa creasca maiaua, apoi adaugam ouale, smantana si incepem sa framantam, adaugand lapte caldut pana...

Salata de iarna,asortata

In Conserve la 8 Oct 2013

Amalgamul ala de legume,le taiem care cum vrem,rase,taiate julien,mai mari mai mici,cum ne vine la indemana.Le asezam intr-un lighean si pregatim otetul cu zaharul ,boabele de piper si mustar si foile de dafin,adica le dam intr-un clocot si apoi le turnam peste legume.Amestecam sa intre lichidul...

Ciocanele de pui impanate cu sunca si usturoi

In Pui la 8 Oct 2013

Ciocanele le spalam curatam,de eventualele pene, fulgi si alte chestii necomestibile, le stergem de surplusul de apa.Tragem pielea spre partea ingusta a ciocanelului, crestam carnea din loc in loc si bagam in buzunarele formate sunculita si usturoi, tragem pielea la loc si trecem prin faina apoi...

Muraturi asortate

In Muraturi la 7 Oct 2013

Pregatim borcanele sa fie spalate,pe fundul lor punem tije de marar.Legumele le spalam si le taiem dupa caz.Morcovul, dovleceii,sfecla rosie,telina,varza,gutuia le-am taiat in bucati de dimensiuni mai mici.Asezam in borcane altaernand diversele legume pana umplem borcanul.Pregatim saramura.Apa cu...

Mere calite pentru placinta

In Dulceata / Gem la 7 Oct 2013

Merele se curata de coaja se rad,se storc de zeama,se pun in tuci.Peste ele se adauga zaharul si scortisoara si se calesc,pana sunt inmuiate suficient si numai bune de placinta.Cat sunt calde le asezam in borcane,incercand sa nu ramana aer printre mere.Se Inchid cu capac si se baga la cuptorul...

Mini Pavlova cu vanilie si krant

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Bezeaua: Albusurile batute spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul cate o lingura si mixam de fiecare data cca 2-3 min,procedam asa pana terminam zaharul,apoi adaugam lingurita de otet si mixam 2-3 min,la fel procedam si cu amidonul.Tapetam o tava cu hartie de copt si formam ''fustita''...

Fursecuri cu rahat din aluat foitaj

In Dulciuri la 4 Oct 2013

Lasam aluatul sa  se dezghete si apoi ne jucam cu formele din dotare si formam fursecuri.Asezam fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt,dam tava la cuptorul preincalzit,cca 20 min. Scoatem fursecurile,le asezam pe farfurie si le pudram cu zahar.

Tocanita de cartofi cu ceapa verde

In Porc la 4 Oct 2013

Carnea o taiem bucatele si o prajim.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete.Dupa ce scoatem carnea deja prajita,adaugam in cratita in care am prajit carnea,ceapa si ardeiul si le calim.Cand s-au inmuiat suficient,adaugam bulionul ,cartofii si o cana cu apa,saram si piperam dupa gust.Dam cratita la...

Cornuri din aluat dospit cu branza de vaca

In Dulciuri la 4 Oct 2013

Intr-un castron mare punem faina, in mijloc facem o gaura si punem drojdia faramitata, zaharul, ouale, coaja de lamaie, smantana, branza de vaci si uleiul, adica toate ingredientele la gramada. Pe bune ca nu s-au certat, au facut cunostiinta una cu alta, ajutandu-le eu cu niste lapte caldut,...

Prajitura cu iaurt

In Prajituri la 4 Oct 2013

Albusurile le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si iautrul le mixam pana se topeste zaharul,apoi adaugam uleiul treptat si mixam bine.Radem coaja de la o lamaie,apoi adaugam faina si praful de copt si la final albusurile batute bine.Tapetam tava cu hartie de copt si turnam...

Tarta cu rahat

In Dulciuri la 3 Oct 2013

Intindem aluatul,il decupam sub forma rotunda,asezam rahatul ,taiat bucatele marunte si cu restul de foitaj ne jucam dupa pofta inimii.... Dam tava la cuptor,cand e gata pudram cu zahar.... Uite si desertul pe repede inainte.....

Pizza

In Pizza la 3 Oct 2013

Intindem aluatul,cat mai rotund posibil ca asa-i forma,ungem cu sos de pizza si ulei masline,asezam salamul si mozzarela  si bagam la cuptor.Uite pizza ,gata pizza si am multumit un elev fomist....

Ardei capia copti pentru iarna

In Conserve la 2 Oct 2013

De preferat sa alegem ardeii mari, carnosi, ca sa ramana ceva din ei dupa ce-i coacem. Se pun la copt avand grija sa-i intoarcem pe toate partile, apoi ii asezam intr-un vas mai mare, punem sare grunjoasa peste ei si acoperim cu un capac. Eu i-am lasat pana a doua zi cand i-am curatat de coaja...

Rosii cu ardei pentru ciorbe,mancaruri

In Bulion la 2 Oct 2013

Rosiile le oparim ,apoi le curatam de coaja si le taiem mai marunt.Ardeii curatati de seminte si nervuri si taiati cubulete.Intr-un tuci mare punem rosiile si ardeii la fiert,lasam sa fiarba pana ardeiul este inmuiat ( nu foarte rau) si a scazut suficient cat sa nu fie ''apa chioara''.O...

Pizza spirala

In Pizza la 2 Oct 2013

Pregatim blatul,dupa cum urmeaza. Intr-un castron punem faina, in mijloc facem o adancitura si asezam drojdia, sarea, zaharul, cu putin lapte diluam drojdia si lasam 10-15 minute sa creasca. Cand a crescut incepem sa framantam, incorporand toata faina, turnand restul de lapte, iar la final...

Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel

In Mancaruri de post la 1 Oct 2013

Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin ulei,adugam un pic de sare.Cand s-au inmuiat umplem oala cu apa,un pic mai mult de jumatate,ca sa incapa si...

Sarmalute in frunze de vita cu soia

In Mancaruri de post la 1 Oct 2013

Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte . Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt. Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o...

Pavlova cu fructe-Reteta cu nr.300

In Dulciuri la 30 Sep 2013

Albusurile le batem bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, cate o lingura si apoi mixam foarte bine. Repetam procedura pana terminam zaharul. Apoi adaugam otetul si mixam 2 minute. La final adaugam amidonul si la fel mixam 2 minute. Tapetam o tava (eu am folosit o tava de tarta) cu...

Pizza cu salam sasesc

In Pizza la 26 Sep 2013

Drojdia cu sarea si zaharul diluata cu un pic de lapte caldut se lasa la crescut,apoi se amesteca cu faina,uleiul si restul de lapte caldut.Formam un aluat elastec pe care il framantam bine cca 20 min,apoi il lasam la crescut 1 ora. Dupa ce a crescut,intindem blatul in forma,adaugam salamul si...

Pizza cu sunca presata si ciuperci

In Pizza la 25 Sep 2013

Intr-un castron mare punem faina,in mijloc punem drojdia,cu sare,zahar si un pic de lapte caldut ,amestecam un pic si lasam 15 min sa creasca. Dupa ce a crescut,adaugam uleiul si laptele caldut si framantam bine aluatul pana se dezlipeste de maini. 20 min framantam si trantim de blatul de...

Rosii cu ardei pentru iarna

In Conserve la 25 Sep 2013

Rosiile le oparim,le curatam de coaja si le taiem marunt.Ardeiul il curatam de nervuri si il taiem cubulete.Intr-un tuci punem la fiert rosiile,dupa 1 ora de fiert,adaugam si ardeiul.Punem sarea si zaharul( aici fiecare pune in functie de preferinta,daca rosiile sunt mai acrisoare se adauga mai...

Pizza cu mozzarela

In Pizza la 25 Sep 2013

Intr-un castron punem faina,in mijloc faramitam drojdia si adaugam sarea , zaharul si putina apa calduta,omogenizam si lasam sa creasca maiaua.Dupa ce a crescut,adaugam iaurtul si o ceascuta cu apa calduta,framantam un aluat elastec,la final adaugam si uleiul si mai framantam 10 min,apoi lasam la...

Prajitura cu mar si ciocolata

In Prajituri la 24 Sep 2013

Mai intai ne apucam sa curatam merele, le radem, stoarcem de zeama si le punem la calit cu 150 g zahar si scortisoara (eu pun nu ma joc, pentru ca-mi place scortisoara). Calim merele si le lasam la racit. Ne apucam sa pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem  albusurile...

Ketchup picant ''a la` Cleme''

In Sosuri la 23 Sep 2013

Mai intai spalam rosiile,le taiem in bucati mai mici si ne pregatim sa le dam prin separatorul de rosii.Ardeii ii spalam si curatam de nervuri si seminte si ii dam la masina de tocat impreuna cu ceapa.Intr-un tuci mare punem sucul de rosii,ardeii si ceapa tocate si punem la fiert cu focul...

Salata de vinete cu maioneza Univer

In Salate la 22 Sep 2013

Se coc vinetele,se curata si se lasa la scurs cca 2 ore,apoi se toaca.Se adauga uleiul si sare dupa gust,la final ceapa taiata marunt si maioneza.Se serveste cu rosii.Gata am terminat-o si pe asta......si de facut si de mancat....

Afisate 1501 - 1530 din 1820 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Continui sa culegi roadele muncii depuse in anii precedenti

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]