Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1824
PRIETENI333
Retete / Dulciuri

Desert prajitura cu crema de lamaie

In Prajituri la 29 Apr 2018

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de...

Desert prajitura cu caramel si krant de migdale

In Prajituri la 27 Apr 2018

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier. Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam...

Desert bomboane Raffaello

In Dulciuri la 20 Apr 2018

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama napolitanele, apoi adaugam laptele condensat si mixam pana obtinem o pasta omogena pe care putem sa o...

Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte condensat

In Prajituri la 19 Apr 2018

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei impreuna cu zaharul si galbenusurile le-am mixat bine, am adaugat faina cernuta amestecata cu amoniacul....

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

In Torturi la 7 Apr 2018

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Incorporam galbenusurile cu miscari lente de...

Desert cozonac cu iaurt grecesc

In Dulciuri la 6 Apr 2018

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la dospit cca 15 min pana se umfla. In vasul robotului se pune faina cernuta, zaharul, praful de sare,...

Desert rulada cu crema de lapte condensat

In Prajituri la 31 Mar 2018

Am folosit tava de la cuptor ( 40/35 cm), tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, glbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat uleiul si am mixat 2 min, apoi am adaugat...

Desert flan cu lapte condensat, ness si frisca

In Prajituri la 29 Mar 2018

Mai intai am pus zaharul brut intr-un vas de yena si l-am caramelizat, am imbracat peretii vasului cu zaharul caramelizat si am lasat sa se raceasca pana am pregatit compozitia. Intr-un castron am pus ouale, laptele condensat, esenta de vanilie si ness-ul, apoi am omogenizat, la final am...

Desert prajitura de duminica pentru luni

In Prajituri la 25 Mar 2018

Am folosit pentru foi o tava cu dimensiunile 25/36 cm, tapetata cu hartie de copt. Foaia 1 : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Separat galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul se topeste. Am adaugat...

Desert prajitura David

In Prajituri la 21 Mar 2018

Am folosit o tava cu dimensiunile de 34/22 cm tapetata cu hartie de copt. Visinele le-am pus la scurs. Am prajit si tocat grosier nuca. Dupa ce s-au scurs visinele, le-am pus in tava si am taiat untul cubulete, am bagat tava la cuptor pentru 6 min, apoi am scos tava si am presarat nuca...

Desert tarta cu mere

In Prajituri la 17 Mar 2018

Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata. Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o...

Tortulet Primavara Capricioasa

In Torturi la 13 Mar 2018

Blat. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si avand diametrul de 18 cm.   Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana ce acesta s-a...

Desert mucenici moldovenesti - de post

In Dulciuri la 9 Mar 2018

Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul si drojdia maruntita. Incalzim nectarul de piersici, sa fie caldut, nu fierbinte. Turnam putin cate putin nectarul caldut si incepem sa amestecam, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie si uleiul si framantam cca. 20  min. Acoperim castronul cu...

Desert negresa Oana

In Prajituri la 8 Mar 2018

Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/32 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron incapator am pus dulceata de visine, zaharul si apa minerala si am amestecat pana ce zaharul este topit. Am adaugat cacaua, esenta de rom, sarea  si uleiul si am omogenizat. Separat am cernut...

Desert cozonac cu Fanta, de post

In Dulciuri la 5 Mar 2018

Aluatul de cozonac : Intr-un castron cernem faina, adaugam zaharul sarea si drojdia uscata. Punem la incalzit suscul fanta, sa fie caldut nu fierbinte, apoi il turnam in castron peste amestecul de faina, zahar si drojdie. Incorporam bine, apoi adaugam esentele si uleiul si ne apucam sa framantam...

Desert prajitura Martisor Dora

In Prajituri la 28 Feb 2018

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul si galbenusurile si mixam bine, apoi incorporam faina amestecata cu amoniacul si omogenizam. Adaugam...

Desert tarta CorinutaClem......

In Dulciuri la 25 Feb 2018

Crema : Pregatim prima data crema pentru ca trebuie sa se raceasca. Laptele cu coaja de lamaie le punem pe foc sa se incalzeasca. Intr-un castron de inox amestecam ouale, zaharul, amidonul si apoi turnam laptele fierbinte, amestecand bine, asezam castronul pe baie de abur si amestecam continuu...

Desert tort Alin

In Torturi la 16 Feb 2018

Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final...

Desert fursecuri inimoase

In Dulciuri la 15 Feb 2018

Intr-un castron punem smantana, untura, zaharul, sarea si cele doua oua, mixam bine, apoi adaugam amoniacul stins cu otet, omogenizam. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios, infainam blatul de lucru si intindem o foaie nu foarte groasa si decupam cu o forma inimioare, le...

Desert tortulet Sf.Clement

In Torturi la 23 Ian 2018

Mai intai am facut frisca, am mixat smantana dulce cu zaharul pana am obtinut o frisca ferma. Am amestecat mascarponele cu dulceata de capsuni. Separat am pus la hidratat gelatina cu apa rece ( cca 3 linguri de apa). Galbenusurile cu zaharul le-am pus pe baie de aburi si am amestecat bine pana...

Desert tort Al doisprezecelea ceas

In Torturi la 29 Dec 2017

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si...

Desert cozonac varianta Roscata

In Dulciuri la 24 Dec 2017

Am cernut faina intr-un castron incapator, am presarat putina sare si am amestecat. Separat ne ocupam de maia,am amestecat drojdia uscata cu drojdia proaspata, am adaugat 1 lingura cu faina si cca 50 ml lapte caldut, am omogenizat si am lasat sa creasca cca 10 min. Restul de lapte caldut l-am...

Desert tort cu zmeura si caramel

In Torturi la 24 Dec 2017

Blat : Am folosit o forma de tort cu dimensiunea de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat galbenusurile de albusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 5 linguri de zahar si am mixat cca 5-6 min. Separat galbenusurile cu 5 linguri de zahar le-am mixat pana...

Desert prajitura Craciunita

In Prajituri la 23 Dec 2017

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat si zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in albusuri, apoi am...

Desert prajitura cu frisca

In Prajituri la 10 Dec 2017

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 22/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat lingura de ness, cacaoa si zaharul vanilat, am...

Desert tort Un nou inceput de drum

In Torturi la 6 Dec 2017

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat galbenusurile, nuca macinata si faina, cu miscari lente de jos in...

Desert placinta zdrentuita 1 decembrie

In Dulciuri la 1 Dec 2017

Mai intai am pregatit umplutura. Intr-un castron am amestecat branza, smantana, zaharul, ouale si vanilia, am omogenizat si la final am adaugat stafidele. Am topit untul, am desfacut foile de placinta una cate una. Am folosit o forma ceramica cu diametrul de 28 cm. Am uns forma cu unt si am...

Desert prajitura Buturuga

In Prajituri la 29 Noi 2017

Mai intai pregatim ruladele : Se procedeaza la fel la ambele rulade. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Separat galbenusurile cu zaharul si uleiul se mixeaza pana ce zaharul se topeste, se adauga faina si se omogenizeaza, iar la final se...

Desert ciocolata turmentata Orient Expres

In Dulciuri la 23 Noi 2017

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele. Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta...

Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

In Torturi la 19 Noi 2017

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am omogenizat, am incorporat 2-3 linguri de spuma de albus, apoi am adaugat restul de faina si pesmet si...

Afisate 451 - 480 din 1058 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Ar fi bine sa nu va faceti un program strict, pentru ca veti fi nevoit sa-l schimbati de cateva ori pe parcursul zilei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]