Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI228
Retete / Dulciuri

Bomboane cu Nutella si alune de padure

In Dulciuri la 25 Noi 2014

1. Macinam separat alunele si  biscuitii in robot si le punem intr-un castron.  2. Adaugam Nutella, praful de sare,  untul topit si lichiorul, amestecand pana se omogenizeaza compozitia.  3. Luam cate o lingura din compozitie si formam cu ajutorul mainilor sfere...

Inghetata de afine

In Prajituri la 11 Sep 2014

Am preferat ca afinele sa le fierb, nu le-am folosit crude ca la inghetata de capsuni sau visine. Asadar, se spala afinele si se pun la fiert cu zaharul cam 30 minute, sa se evapore din apa si sa se lege putin sirpoul. Se lasa la racit. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ),...

Tort Happiness

In Torturi la 8 Sep 2014

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul amestecandu-se energic. Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este...

Tort Coronita

In Torturi la 7 Aug 2014

Mod de preparare blat : 1. Se bat albusurile cu un praf de sare si se toarna zaharul in ploaie pana se formeaza bezeaua. 2. Adaugam galbenusurile pana la omogenizare. 3. Faina, amidonul, fulgii de cocos si praful de copt de amesteca si se toarna peste oua inglobandu-le usor cu ajutorul...

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

In Torturi la 19 Iul 2014

Mod de preparare blat  : 1. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. 2. Se adauga ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. 3. Spalam bine lamaia si o razuim.Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul. 4. Peste crema de unt adaugam faina...

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 4 Iul 2014

1. Foile se lasa la dezghetat. 2. Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. 3. Stafidele se lasa la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. 4. Se impart foile in patru rezultand trei foi pe strat. Se unge tava cu ulei si se aseaza primele trei...

Prajitura cu visine II

In Prajituri la 8 Iun 2014

Mai intai pregatim visinele. Scoatem samburii si presaram putin zahar peste ele sa se lase zeama. Se bat albusele spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusele si untul amestecand in continuare cu mixerul.  Incorporam...

Tort Stracciatella

In Torturi la 4 Iun 2014

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit. 2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel. 3. Turnam amestecul intr-o forma...

Desert strudel cu branza si stafide

In Prajituri la 17 Apr 2014

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se ruleaza pana obtinem un sul. Lasam la frigider cel putin o ora. 2. Intre timp, amestecam toate...

Chec Sylvia

In Prajituri la 17 Mar 2014

1. Bateti albusurile cu un praf de sare si adaugati zaharul treptat. Continuati sa maixati pana ce zaharul s-a topit. 2. Adaugati galbenusurile, uleiul, zema de portocala, esenta de vanilie si bateti cu mixerul pana se omogenizeaza. Opriti din compozitie o cana ( de 250 gr ),  amestecati...

Desert prajitura cu vanilie si ciocolata

In Prajituri la 10 Mar 2014

Blat : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana se dizolva. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, pesmetul si nucile macinate si se amesteca usor cu ajutorul unui tel pana la inglobarea totala a ingredientelor. Se toarna compozitia in tava tapetata cu...

Brownie bottom cheescake

In Prajituri la 24 Feb 2014

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit. 2. Adaugati ouale pe rand si laptele amestecului de ciocolata si mixati pana la omogenizare.  3....

Pavlova cu zmeura

In Prajituri la 27 Ian 2014

  Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel  pana am adaugat tot zaharul. La sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana la inglobare. Tapetam cu...

Tort cu ciocolata, bezea si crema de lapte

In Torturi la 9 Ian 2014

Blat de ciocolata  1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit. 2. Turnam galbenusurile peste crema de ciocolata si amestecam bine. 3. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, si se...

Cornete cu crema si krantz

In Prajituri la 25 Dec 2013

Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu se fac mai mult de patru sau cinci bucati odata fiindca in momentul in care incep sa se raceasca nu...

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

In Prajituri la 21 Noi 2013

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se topeste. Se toarna nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Incorporam usor cu ajutorul...

Biscuiti de ciocolata si migdale

In Prajituri la 3 Noi 2013

.Se pun intr-o cratita apa, zaharul si ciocolata si se lasa pe foc pana la omogenizare. Eu le-am amestecat la inceput pe toate si a fost dificil de combinat. 2.Se adauga apoi migdalele macinate pana se inglobeaza si obtinem o pasta destul de groasa (ca o plastelina). Se adauga o lingura cu varf...

Strudel cu dovleac

In Prajituri la 15 Oct 2013

Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga. Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o fasie din aluat si se unge deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte. Presaram deasupra zaharul...

Tarta cu prune

In Prajituri la 11 Oct 2013

Pentru aluat, amestecam toate ingredientele pana la omogenizare. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30 minute, apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm. Ca sa-si pastreze forma, vom aseza in interior o hartie de copt peste care punem boabe de fasole. ( eu am...

Tarta rasturnata cu mere

In Prajituri la 7 Oct 2013

Merele se spala , se curata de coaja si se feliaza. Intr-o cratita, se toarna zaharul si se niveleaza. Asezam deasupra merele si peste acestea visinele din dulceata, nucile, untul taiat cubulete, stafidele si scortisoara. Mie imi place mult combinatia de mere cu scortisoara, insa cei care nu...

Inghetata de catina si zmeura

In Dulciuri la 26 Aug 2013

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul.  Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.  ...

Chec cu lamaie si afine

In Prajituri la 9 Aug 2013

Untul moale se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale pe rand si batem in continuare pana la omogenizare. Adugam sarea, zeama, coaja de lamaie si iaurtul. Apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o forma de 17x8x6 cm, turnam jumatate din cantitatea de...

Strudel cu branza si stafide

In Prajituri la 1 Aug 2013

Se amesteca ingredientele pentru umplutura, mai putin stafidele, care se pun la imnuiat in esenta de rom. Le lasam aproximativ 30 minute si le punem peste amestecul de branza si ou. Luam cate o foaie de placinta si o ungem cu ulei, adaugam o lingura cu umplutura ( trebuie sa...

Prajitura cu alune si ciocolata

In Prajituri la 11 Iul 2013

De  obicei incep cu prepararea siropului , ca sa aiba timp sa se raceasca pana incep asamblarea prajiturii. Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul...

Prajitura cu ciocolata si lichior de cafea

In Prajituri la 9 Iul 2013

Mai intai preparam  siropul  : punem pe foc apa si zaharul si lasam la fiert pana ce acesta se topeste. Cand s-a racit adaugam lichiorul de cafea. Pentru  blat,  se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit , faina...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 8 Iul 2013

Am spalat caisele foarte bine si le-am curatat de samburi. Intre timp am pus zaharul la fiert cu 150 ml apa pana ce siropul se leaga. Totul  dureaza aproximativ 30 minute. Turnam apoi caisele peste sirop si incepem sa culegem spuma pe masura ce se formeaza. Amestecam din cand in cand...

Inghetata visine - nuca de cocos

In Dulciuri la 20 Iun 2013

Visinele se spala si se curata de samburi Se pun in blender pana se obtine un piure fin. Toate celelalte ingrediente trebuie sa fie tinute la frigider inainte de folosire. Intr-un bol punem smantana pentru frisca ( nebatuta ). Amestecam cu ajutorul unui tel smantana cu laptele condensat si...

Gem de cirese

In Dulceata / Gem la 16 Iun 2013

Curatam ciresele de codite, le spalam si le scoatem samburii. Punem la fiert apa impreuna cu zaharul si lasam pana siropul se leaga. Adaugam fructele si cand incepe sa fiarba indepartam spuma formata. Pentru ca imi place sa ramana fructele intregi, cam dupa aproximativ 20 de minute de...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 9 Iun 2013

Se bat albusurile  spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se obtine o bezea. Adaugam galbenusurile si uleiul amestecand in continuare cu mixerul.  Incorporam faina treptat, sa nu iasa aerul din compozitie. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt...

Prajitura cu prune si fulgi crocanti

In Prajituri la 3 Iun 2013

Aluatul este compozitie de cozonac. Se incalzesc 120 ml lapte si se dizolva drojdia. Se inglobeaza 4 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se lasa maiaua sa creasca la cald, cca 15 minute. Se cerne faina ramasa, se adauga zaharul, sarea, untul, oul, coaja de lamaie si maiaua, Se...

Afisate 31 - 60 din 112 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]