Clatitele se pregatesc dupa reteta clasica. (mie mi-au mai ramas clatite si le-am umplut cu dulceata de salcam).
Pentru umplutura de drob procedam astfel : se amesteca organele fierte si tocate cu 3 oua, faina, sare si piper dupa gust si putin...
Dovlecelul, ardeii si vanata, le-am avut la congelator si le-am scos mai devreme sa se dezghete.
Ceapa am taiat-o si am calit-o in ulei incins pana s-a inmuiat, apoi am adaugat conopida tocata si restul de legume tocate. Am adaugat o...
Se opareste fasolea, se scurge de apa si se pune la fiert cu cimbru si aproape de final se adauga ceapa, morcovul si patrunjelul tocate.
Dupa ce a fiert fasolea bine se adauga si 2 linguri de zarzavat si se mai lasa sa dea cateva...
Legumele se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare.
Dupa ce au fiert se curata de coaja si se dau prin razatoare ( in mod normal mie imi place sa le tai pentru ca sunt mai aspectuoase, dar cum piticul nu-mi lasa...
Se spala aripioarele de pui, se presara cu sare si piper si se prajesc in ulei incins 10 minute. Cat timp se rumenesc se pregateste sosul astfel: se amesteca mustarul cu vinul alb si se adauga piper sau nu , asta in functie de mustar cat de iute...
Se taie carnea imbucaturi mari si se opareste
Se toaca ceapa, se caleste in 1 lingura untura incinsa
Imediat ce s-a muiat, se adauga sarea, boaiaua, putina apa fierbinte sa molcomeasca o jumatate de ora.
Se taie varza fideluta, se pune...
Mariuka a devenit prieten cu Renataedina